SERVERTE TIL BRONSE: Servitørlærlingene Maria Moldver (t. v) og Maria Suarez fikk god støtte i lagleder Jan Morten Gjesdal under nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki.
Kultur
SERVERTE TIL BRONSE: Servitørlærlingene Maria Moldver (t. v) og Maria Suarez fikk god støtte i lagleder Jan Morten Gjesdal under nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki. (Bilde: Pressefoto)

– Det var som gull for oss

Servitørlærlingen fra Kolbotn, Maria Suarez (19), slo til med bronse i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som ble avholdt i Helsinki 21. - 22. april.

Kolbotn-jenta Maria Suarez som er servitørlærling på Statholdergaarden i Oslo, tok bronse i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Det var hun, og lagvenninnen Maria Moldver, veldig godt fornøyd med. 

– Vi er superfornøyd med tredjeplass. Det var veldig høyt nivå, og dette er virkelig som gull for oss, sier Suarez.

Les også: Serverte seg til gull

To dager til ende konkurrerte servitørene i både teori og service. Fem land deltok i konkurransen, med kokk- og servitørrepresentanter for for hvert land.

– På fredagen hadde vi masse oppgaver. Kalkyle og teoritester, bar, oppdekking av bord og blindlukting av vin. Lørdagen var et service, forteller servitørlærlingen.

Ps! Saken fortsetter under bildet!

PLANLEGGER SERVICE: De to servitørlærlingene gjorde det godt i servicedelen, men synes teorien var vanskelig.
PLANLEGGER SERVICE: De to servitørlærlingene gjorde det godt i servicedelen, men synes teorien var vanskelig. Foto: Pressefoto

 

– Vanskeligere enn vi trodde

Den sprudlende lærlingen ble overrasket over nivået i konkurransen, og desto enda mer fornøyd med den gjeve bronsen. 

– Det var et veldig høyt nivå, mye høyere enn det vi hadde trodd så vi fikk litt hakeslepp da vi kom første dagen. Det ble vanskeligere enn vi trodde, alt gikk på engelsk og dommerne pirket på ting vi ikke er vant til. Alle gjør det forskjellig i de forskjellige landene, forteller Suarez. 

 Les også: Med mennesker i fokus

Etter første dagen lå Suarez og lagvenninnen Moldver nederst på listen, men gjorde opp for seg på lørdagen.  

– Vi hentet oss veldig inn på service, der hentet vi inn masse poeng. På evalueringen sa dommerne også at service var bra. Vi fikk jobbtilbud av både de finske og svenske dommerne. Det var positivt, så vi gjorde noe riktig der, sier Suarez.

PS! Les mer under bildet!

TOPP TRE TRIO: Servitørlærlinge Maria Moldver (t.v) og Kolbotn-jenta Maria Suarez sammen med lagleder Jan Morten Gjesdal.
TOPP TRE TRIO: Servitørlærlinge Maria Moldver (t.v) og Kolbotn-jenta Maria Suarez sammen med lagleder Jan Morten Gjesdal. Foto: Pressefoto

 

Hun legger til at å skulle gjøre alt på engelsk gjorde det hele vanskeligere.

– Vi er ikke de sterkeste på engelsk. At vi klarte tredjepass når alt gikk på engelsk er jo legendarisk i seg selv, ler Kolbotn-jenta. 

Hun tror mye av suksessen skyldes at de var avslappet og hadde det gøy under konkurransen.

– Vi koste oss rett og slett, og det tror jeg dommerne så.

Fagbrev til sommeren

I slutten av juni tar Suarez skrittet ut i den "virkelige verden", og etter å ha deltatt i nordisk mesterskap tror hun ikke fagprøven byr på noen problemer.

– Jeg er veldig klar. Konkurransen er mye vanskeligere en fagprøven, så jeg er ikke redd for den. Med tanke på det nivået som var i nordisk mesterskap tror jeg at det går helt fint med fagprøven.

Suarez har får jobbtilbud på Statholdergaarden hvor hun er har gått lærlingtiden sin.

– Jeg fortsetter som servitør der, det blir veldig bra.Det blir deilig å gå opp i lønn, og man får en helt annen stilling når man er ferdig utlært,. Statholdergaarden er en veldig bra restaurant, så jeg ble veldig glad da de spurte om jeg ville om fortsette, sier en fornøyd Suarez. 

Til toppen