GOD I FOTBALL - GODE VERDIER: Lasse Wardenær er månedens Fair Play.profil i OI.
Sport
GOD I FOTBALL - GODE VERDIER: Lasse Wardenær er månedens Fair Play.profil i OI. (Bilde: Privat)

– For meg er Fair Play helt grunnleggende i fotball

Lasse Wardenær er månedens Fair Play-profil i Oppegård IL. Les mer om hans gode fotballverdier.

– For meg er Fair Play helt grunnleggende i fotball, respekt for hverandre legger til rette for gode opplevelser. Spillet handler ikke bare ferdighetene på banen, det handler også om å skape gode relasjoner til både medspillere og motspillere. I en klubb som Oppegård, der alle skal ha gleden av å være, er Fair Play nødvendig for å leve opp til sitt motto. Samtidig legger Fair Play opp til at det skal være lov til å være god, sier Lasse Wardenær, som er ukens Fair Play-profil i Oppegård ILs fotballgruppe.

Hver måned presenteres en ny Fair Play-profil her på oavis.no i samarbeid med Oppegård ILs fotballgruppe. Herunder kan du lese mer om Lasse Wardenærs gode fotballverdier!

Aktiv

Lasse Wardenær spiller på juniorlaget til Oppegård, samt litt ekstra på rekrutt/A-laget. Han er i tillegg trener for G04 og på akademiet, så det blir med andre ord noen timer med fotball i uken.

Fotball har vært et fast innslag i hverdagen siden fem-seks-årsalderen Fotball er en sport med mange aspekter, som spiller må man både være klok, teknisk og godt trent. Som et resultat finnes det alltid en passende rolle i laget hvis man trener nok og utnytter sine styrker. De siste årene har jeg jobbet som trener i G04, og det er morsomt å se utviklingen til spillerne. Det har ført til mye bra fotballkunnskap, der man ser hva som fungerer og hva som ikke fungerer med treningsopplegget. Det er alltid noen som kan mer enn deg i trenerverdenen, der blant annet de nye trenerne i klubben har lært meg mye, sier Wardenær. 

GOD I FOTBALL - GODE VERDIER: Lasse Wardenær er månedens Fair Play.profil i OI.
GOD I FOTBALL - GODE VERDIER: Lasse Wardenær er månedens Fair Play.profil i OI. Foto: OI Fotball

Han trener selv fotball to til fem ganger i uken. 

Det beste ved å trene er en kombinasjon av økte ferdigheter, å treffe kompiser og å utfordre seg selv på nye områder.

Hans beste minne er fotballreiser til England for å se de store guttene spille. 

– Både White Hart Lane og Anfield viste fotball på sitt beste. Den engelske fotballkulturen er helt spesiell, og stemningen på stadionene var helt fantastisk.
I tillegg har fotballbanen vært et fast fristed når kompiser skal samles. Jeg har ikke tall på hvor mange løpeprikkern som er blitt spilt, sier han. 

Heier på Tottenham

Hans favorittlag er Tottenham.

– Dette er laget som spiller finest fotball i Premier League. De har en fantastisk manager, Mauricio Pochettino, som utvikler unge spillere og lar de prøve seg på banen. Jeg mener laget har holdt seg utenfor det enorme økonomiske racet, når det kommer til spillerkjøp, som har preget den internasjonale fotballen de siste årene. Det er først og fremst når de lokale får sjansen på laget, at fotballens sjarm kommer fram, sier Wardenær.

Det nærmer seg sesongstart, både for eget lag og G04.

– Dette kommer til å bli gøy. Jeg har siste året som junior, og det gjelder å fullføre med stil. G04 har gått over til nier-fotballen, noe som er svært spennende for spillerne, men jeg er sikker på at de kommer til å takle det veldig bra. Etter sommeren går turen til militæret og Skjold, så jeg får utnytte vårsesongen best mulig, sier han. 

Roser klubben

Wardenær roser Oppegård IL Fotball. 

– Oppegård fotball gjør mye riktig om dagen, der mye spennende og ny kunnskap har kommet inn. Jeg finner ikke mye galt med klubben og gruppa, men jeg vil uansett oppfordre alle i klubben til å se på de nye løsningene, la det gå litt tid og deretter vurdere om det har fungert. Noen kan enkelte ganger være litt tidlig ute med bedømmelsen. Uansett er jeg svært fornøyd med juniortrener Jonathan, som har vært en fantastisk ressursperson for klubben det siste året, og min kollega Kelly, som nylig har blitt med. Dette er trenere med mye fotballkunnskap og erfaring, avslutter han.

Til toppen