GJERSJØEN: Gjersjøen er en fantastisk ferskvannsperle som er mulig å komme til både med bil, på sykkel eller til fots i hele kommunen. Langs vannet er det flust av flotte plasser, i all hovedsak bestående av svaberg, hvor du kan kose deg. Det er også mange flotte turplasser, og muligheter for stuping og hopping på flere av avsatsene. Mange av kommunens turstier er også knyttet til Gjersjøen. Ta med deg nistemat og kos deg, men husk at Gjersjøen er vår drikkevannskilde, så organisert bading, sportsstevner eller lignende er ikke tillatt, men enkeltpersoner har lov til å bade der! Vis altså hensyn! Spesielt. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
BEKKENSTEN: Denne badeplassen har grovkornet sand og stein, og i tillegg er det et stort gressområde. Bekkensten har to toaletter og to handicaptoaletter. Alle er utedoer, og de er åpne i hele sommersesongen. Det er muligheter både for håndvask og dusj, samt at det er drikkevannsanlegg. Bekkensten har både bord og benker, samt en badeflåte. Du kan enten ta sykkel eller bil til Bekkensten. Du finner stranden langs fylkesvei 126. Parkeringsplassen er like i nærheten av badeplassen. For å reise kollektivt, kan du ta buss 907 for eksempel fra Oppegård rådhus. For rutetider, sjekk ruter.no i sommerhalvåret. Stranden har stor sandstrand, samt klipper og svaberg. Det er toaletter som er åpne i sommersesongen, samt håndvask og dusj. Ingierstrand Bad har egen kiosk, og i tillegg kan man nyte et bedre måltid på den nydelige restauranten «Den hvite elefant». Ingierstrand har også stupetårn med 1, 3, 5 og 10 meters avsatser, men dette er for tiden stengt for oppussing. Stuping er mulig fra svaberg eller kant. Kjør gamle Mossevei ned til Ingierstrandbroen ved Ljansbruket, og følg fylkesvei 26 sørover langs Bunnefjorden. Alternativt kan du kjøre fra Bekkenstenveien på Svartskog, fortsette fylkesvei 126 nordover langs Bunnefjorden til du kommer til stranden. For å komme deg til stranden kollektivt, benytter du «Badebuss 87», en buss som stopper ved badestrendene ved Nordstrand bad, Katten, Fiskevollbukta, Hvervenbukta, Bestemorsstranda og Ingierstrand. Se ruter.no for detaljert rutetabell. (Bilde: Espen Braata)
BESTEMORSTRANDA: Dette er en perle av en strand, og den er svært populær. Badeplassen har både stein- og sandstrand, og det er flotte svaberg å kose seg på. Bestemorstranda har også brygge, og det er bord og benker man kan slappe av ved og kose seg med noe godt å spise. Stranden har fem toaletter som er åpne i sommersesongen. For å komme deg til Bestemorstranda, velger du enten sykkel eller bil. Du finner stranden langs fylkesvei 126. Det er parkeringsplass like i nærheten av badeplassen. For å komme deg til stranden kollektivt, benytter du «Badebuss 87», en buss som stopper ved badestrendene ved Nordstrand bad, Katten, Fiskevollbukta, Hvervenbukta, Bestemorsstranda og Ingierstrand. Se ruter.no for detaljert rutetabell. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
EISTER: Dette er en av de flotteste og roligste ferskvanns-strendene i Oppegård. Eister ligger i Gjersjøen ved Myrvoll. Du kommer deg dit enten ved å parkere ved Kolbotnvannet, gå langs Nedre Ekornrud og så følge blå løype noen hundre meter fra vestsiden av Kolbotnvannet, eller du kan gå den flotte, blå turstien over Kantoråsen. Det er også mulig å ta seg ned dit ved å parkere ved barnehagen i Haukeliveien, for så å ta skråningen ned. Dette er et rolig og barnevennlig område, men det er ikke mulig å ta seg ned hit med barnevogn. Eister er likevel verdt turen, da det er få folk her, og en flott, langgrunn sandstrand. Det er også parkbenk og grillplasser her.
INGIERSTRAND BAD: Dette er en av indre Oslofjords mest besøkte og populære badestrender i sommerhalvåret. Stranden har stor sandstrand, samt klipper og svaberg. Det er toaletter som er åpne i sommersesongen, samt håndvask og dusj. Ingierstrand Bad har egen kiosk, og i tillegg kan man nyte et bedre måltid på den nydelige restauranten «Den hvite elefant». Ingierstrand har også stupetårn med 1, 3, 5 og 10 meters avsatser, men dette er for tiden stengt for oppussing. Stuping er mulig fra svaberg eller kant. Kjør gamle Mossevei ned til Ingierstrandbroen ved Ljansbruket, og følg fylkesvei 26 sørover langs Bunnefjorden. Alternativt kan du kjøre fra Bekkenstenveien på Svartskog, fortsette fylkesvei 126 nordover langs Bunnefjorden til du kommer til stranden. For å komme deg til stranden kollektivt, benytter du «Badebuss 87», en buss som stopper ved badestrendene ved Nordstrand bad, Katten, Fiskevollbukta, Hvervenbukta, Bestemorsstranda og Ingierstrand. Se ruter.no for detaljert rutetabell. (Bilde: Espen Braata)
KOLBOTNVANNET: Det er mulig å bade i Kolbotnvannet, men det er blågrønnalger i vannet, som gjør at du bør bade med forsiktighet. Du bader derfor helt og holdent på eget ansvar. Kolbotnvannet er ikke en offentlig badeplass, og det gjøres derfor ingen måling av tarmbakterier her. Riktignok er det store mengder blågrønnalger i innsjøen, som gjør at bading frarådes, og man bør være forsiktig med å la hunder være i vannet. Skulle du finne på å ta en dukkert, pass på at du ikke får vannet inn i munnen. For å komme deg til Kolbotnvannet, kan du både ta bil og sykkel. Det siste anbefales alltid. Et tips er å kjøre ned til sørenden av Solbråtanveien, for så å parkere der for å komme til de mest populære og besøkte områdene i sørenden av vannet. Hit kommer du også ved å ta bussrute 83. Hopp av ved HV-huset og gå ned til vannet. Du kan også ta tog til Solbråtan stasjon. Ellers er det lett tilgang til vannet via bryggene ved Kolben. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
MJØLSEKKEN: Dette er en gammel perle av en badestrand i Bunnefjorden, som er alt for lite brukt, men som er verdt det. Dette er ikke en strand for barn. Den ligger i et område med vestvendt skrånende svaberg, med en svært bratt nedgang fra veien. Det er imidlertid en fin plass for litt voksenkos, med fin utsikt mot Nesodden og Oslo. Du kommer dit enten med egen bil via fylkesvei 125, eller kollektivt med badebussen. Veien fra Oslo er smal og svingete, og innbyr ikke til sykling med familien.Parkeringsplass ligger på oversiden av veien. (Bilde: Privat)
SANDBUKTA: Dette er den andre badeplassen du kommer til langs Ingierstrandveien. Her finner du en fin liten sandstrand og en stor skrå gresslette. Herfra har du også kort vei til Ingierstrand bad. Dette er et lite, men fint badested. Det er utedo på plassen, men ingen kiosk. For å komme til Sandbukta fra Ingierstrandveien, kan du bruke både sykkel og bil. Etter at du har parkert, må du gå rundt 150 meter nordover langs hovedveien. Pass på barna. Standen ligger langs fylkesvei 126 sørover, følg skilting mot Ingierstrand. Følg Ingierstrandveien til skilt Sandbukta. Det er for øvrig en stor fin parkeringsplass på oversiden ved veien, 150 meter sør for nedgangen til stranden. For å ta buss, velg rute 907 eller badebuss 87. Mer informasjon og detaljert ruteinfo på ruter.no (Bilde: Privat)
STRANDKOLLEN: Dette er et alternativ for deg som vil ha en usjenert strand i nærheten av den noe mer folksomme Ingierstrand Bad. Strandkollen er en liten perle av en bukt, som har både sand og steinstrand. Det er ingen kiosk her, og heller ingen toaletter, så alt du trenger, må du ha med deg selv. For å komme deg til Strandkollen, velger du enten sykkel eller bil. Det er en parkeringsplass rett overfor stranden, og for å komme ned til den, er det en svært bratt sti ned fra parkeringsplassen. Pass på barna! Du kan også reise kollektivt hit ved å ta badebuss 87 eller rute 907 til Svartskog. (Bilde: Privat)
TUSSETJERN: I sydenden av Oppegård ligger Tussetjern. Vannet har på Oppegårdsiden en liten sandstripe, ellers svaberg og store gressområder med flere bademuligheter. Det er oppbygget et sittegruppeområde med bord og benker man kan kose seg på, og ett toalett. I tillegg er det en badebrygge. Tusse innbyr også til herlige turområder i vakker natur, med flotte svaberg man kan kose seg på underveis. For å komme seg til Tusse, kan du bruke både bil og sykkel. Vi anbefaler riktignok ikke en stor bil, for det er smalt og kronglete å kjøre dit. Tusse ligger ikke langt fra fylkesvei 156 og fylkesvei 152 i Oppegård syd. Veien opp til vannet på Oppegård-siden heter Tussestien. Se nsb.no og ruter.no for oppdatert rutetabell. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
HVERVENBUKTA: Dette er en familievennlig og populær sandstrand. Sand-delen av stranden er den største i vår oversikt. Her er det plass til mange folk, tett i tett. I tillegg er det et stort gressområde og mange herlige svaberg. Badeplassen er i tillegg tilrettelagt for bevegelseshemmede, og det er også mange utsiktspunkter man kan nyte. Hvervenbukta har vannklosetter og handicapdo, Det er også både dusj og drikkevannsanlegg. Det er serveringssteder i nærheten.I likhet med Ingierstrand bad, er det livreddere på plass om sommeren. De passer på oss fra 25. juni til 4. september alle dager fra klokken 12.00 til 20.00. Hvervenbukta ligger i Ljansbrukveien, rett utenfor grensen til Oppegård, men vi velger å beskrive denne stranden som «vår egen». Du kan bruke både bil og sykkel dit. Parkeringsplass ligger rundt fire minutter gange fra badeplassen. Her er det også reservert parkering for bevegelseshemmede. Husk også å besøke den lokale kiosken fra «Anne på landet» fra Svartskog. De har deilig mat! Badebuss 87 går dit, og du kan også blant annet ta bussrute 83 fra Kolbotn til Fiskevollen. Se ruter.no for detaljert ruteinformasjon. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Hopp i havet! Her er Oppegårds beste badestrender!

Hopp i havet (eller innsjøen), det er sommer! Vi har samlet en liste over flotte badeplasser her i Oppegård, og hvordan du kommer deg dit!

Det finnes mange steder  å bade i Oppegård.  Her får du sommerens komplette strandguide. Strendene er ikke rangert, og er plukket ut i vilkårlig rekkefølge.

Les også: – Slik er vår sommer

Bla deg rundt i bildekarusellen øverst i saken for å finne din favoritt!

Kos deg!

Nyttige lenker

Oslo kommunens offisielle badetemperatur-oversikt

Yr.nos badetemperaturoversikt

KOS DEG: Et bad i Gjersjøen er fantastisk på en varm sommerdag, og vannet har mange flotte avsatser du kan stupe og hoppe fra, men vis forsiktighet!
KOS DEG: Et bad i Gjersjøen er fantastisk på en varm sommerdag, og vannet har mange flotte avsatser du kan stupe og hoppe fra, men vis forsiktighet! Foto: Oppegård Avis
Til toppen