STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass.
Kultur
STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass. (Bilde: Oppegård Avis)

– Jeg føler meg hjemme her i Oppegård

Komiker Terje Sporsem har flyttet til Oppegård, men det blir ikke mye hjemmetid i sommer.

I desember kom flyttelasset og familien Sporsem til Oppegård. Tilfeldighetene ville det til at de skulle havne til Sofiemyr. Dette er likevel ikke første gangen komikeren har tråkket i kommunen. Konen Kathrines foreldre bor her.

– Vi har alltid likt plassen, og har alltid syntes det har vært fint her. Vi bodde på Bjørndal, og hadde snakket en stund på å flytte ut av byen. Det har jeg ikke angret på. Jeg har bodd mange steder, men det er sjelden man føler seg så raskt «hjemme» som jeg har gjort her, sier han.

Travel

AKTUELT OG POTENT TEMA: Religion er temaet i den siste forestillingen til Sporsem.
AKTUELT OG POTENT TEMA: Religion er temaet i den siste forestillingen til Sporsem. Foto: Svein Finneide

Det er sommertid, og dét er høytid for en komiker. Sporsem er travelt opptatt i sommer med å spille forestillingen «Religion», men tar seg tid til lokalavisen. Vi drikker kaffe, og komikeren er full av superlativer, som alltid.

– Oppegård har mange kvaliteter. Vi satt på samme plassen som vi gjør nå forrige helg og tenkte «Dette er akkurat det vi trenger». Man må ikke inn til byen. Tilbudene er mange, og de er gode, sier han.

Han sier han ikke har savnet byen siden han flyttet. Roen har virkelig falt over den aktive og energiske komikeren.

Les også: Sommerliv(e) på La Paz

– Vi bor i et nabolag som har gode naboer og god stemning, og det er bare et steinkast unna skogen. Nå tenker jeg bare «gud, hvor stress det er der inne i byen». Jeg er 41 år, og reiser mye, derfor er jeg avhengig av å ha et sted jeg kan koble ut og lande når jeg først er hjemme. Dette er også første gangen jeg bor i et selveierhus i voksen alder. Før har det vært borettslag og sånt. Nå kan jeg lage mine egne regler, og bare være meg selv, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

PÅ SCENEN: Terje Sporsem gir alt av seg selv på scenen. – Publikum skal le, og de skal tenke. Det er viktig for meg, sier komikeren.
PÅ SCENEN: Terje Sporsem gir alt av seg selv på scenen. – Publikum skal le, og de skal tenke. Det er viktig for meg, sier komikeren. Foto: Svein Finneide

 

Kjent ansikt

Sporsem er et kjent ansikt for mange. Folk har sett ham på scenen, på TV og hørt man på radio. Dette har imidlertid vært helt uproblematisk.

– Jeg har egentlig aldri følt at jeg har «stukket meg ut» i lokalsamfunnet her. Man blir jo kjent med flere og flere. Mitt inntrykk er at det ikke er noe jåleri her i Oppegård. Folk er hyggelige, det er en god miks av folk, og de virker også veldig engasjerte i det meste, sier han.

Karrieren

Sporsen debuterte som komiker i Oslo i 1996, og begynte å leve av humoren i år 2000. På disse årene har det skjedd mye. Sporsem har aldri stått stille. Han elsker fortsatt det han jobber med, og er konstant på jakt etter å videreutvikle seg.

STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass.
STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Det gir meg mye å få folk til å le, men samtidig også å få folk til å tenke litt. Jeg tror det er viktig at man også kan bruke humoren til å ta opp tabuer og vanskelige temaer, slik jeg har gjort både i det siste stykket om religion, og det forrige stykket som omhandlet krig. Det har blitt mer og mer viktig for meg å ha humor med substans, og som kan bidra til ettertanke og samfunnsdebatt, sier Sporsem.

Les også: Sprek sommer med Trine Hattestad

Han tenker litt.

– Hehe, jeg er jo faktisk blant veteranene i bransjen nå, men jeg føler meg fortsatt relevant. Jeg har jo utviklet meg veldig siden jeg startet, og det er fint, for det er som Are Kalvø sa: «Jeg stoler ikke på en politiker som har det samme standpunktet nå, som da de var unge». Slik er det vel kanskje med oss komikere også, smiler han.

PS! Saken fortsetter under videoen!

Klikk play for å se smakebiter fra "Religion"

På hjemmebane

Han gleder seg også til sin første forestilling på hjemmebane i Kolben til høsten.

– Dette er jeg veldig spent på, samtidig som det er ekstra spennende å stå på scene på hjemplassen sin. Dette er likevel et show som er for alle, og som jeg tror mange kommer til å like, så jeg håper på fullsatt sal til høsten, sier han.

Før dette venter en lang rekke forestillinger overalt i Norge.

Les også: Marianne Mørk gleder seg til å åpne Rådhusteateret

– Jeg savner familien og Oppegård mens jeg er ute og reiser, men samtidig er dette jobben min. Man må skrue av en bryter når man skal ut og være proff, for det er klart at tankene går til hagen, barna, konen og alt man har hjemme. Slike ting blir mer og mer viktig, vet du. Da jeg var ung, var man gjerne mer ute på byen, pilset og raste mer. Nå sitter jeg som oftest på hotellrommet på jobbene og følger med på Skype hva som skjer der hjemme, men det er slik jeg liker det. Jeg har en jobb jeg trives med, en ny boplass jeg stortrives på, og det er mye som skjer. Sånn sett føles det vel som om det meste er slik det skal være nå, sier han.

STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass.
STORTRIVES: Terje Sporsem har funnet sitt nye hjem i Oppegård. Han elsker sin nye hjemplass. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Til toppen