KLARE: Lars Graham og Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård er klare for nok et rebusløp, og håper mange melder seg på og blir med!
Kultur
KLARE: Lars Graham og Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård er klare for nok et rebusløp, og håper mange melder seg på og blir med! (Bilde: Atle Egil Knoff Glomstad)

Fullt kjør igjen med Lions!

Høstens bilrebusløp er like sikkert som våren. Også i år blir det bilfri aktivitetsløype for barnefamilier.

Søndag 8. oktober kloken 13.00 skjer det som mange har gledet seg til. Den tradisjonelle bilrebusen som har pågått i over en lang årrekke, arrangeres i år igjen. Og for tredje år på rad tilbys også et bilfritt alternativ.

– Vi vil også i år gjennomføre en aktivitetsløype for småbarnsfamilier, hvor det vil være oppgaver i form av rebuser for barn, og fysiske oppgaver som å kaste ned flest mulig blikkbokser etc.

Gleder seg

Dette forteller en tydelig begeistret Svein Vangsøy, ildsjelen som nylig takket av fra sitt embete som president i Lions Club Oppegård. Han er ikke mindre aktiv i arbeidet av den grunn, akkurat nå har rebusløpet høy prioritet.

– Dette kommer til å bli veldig bra, men vi er avhengig av folk som kan hjelpe til under arrangementet. Dette fordi noen av postene i aktivitetsløypa må være bemannet. Nå jobbes det med dette på ungdomsklubbene i kommunen, og vi vil få god hjelp derfra.

Lions jobber tett sammen med ungdomsklubbene, blant annet i arbeidet mot narkotika.

GLEDER SEG: – Rebusløpet er en hyggelig tradisjon som er viktig for Lions, sier president Svein Vangsøy.
GLEDER SEG: – Rebusløpet er en hyggelig tradisjon som er viktig for Lions, sier president Svein Vangsøy. Foto:  Atle Egil Knoff Glomstad

– Disse ungdommene er ofte behjelpelige når vi kan trenge litt fysisk hjelp. Unge krefter er gode å ha når det trengs, erkjenner Vangsøy.

Les også: Tar det piano med ny musikk

Rebusgeneral Lars Graham trekker fram viktigheten av fellesskap og moro:

– Visst blir det gøy. Til aktivitetsløypa er vi spent på om familien med en ponni på laget også stiller i år. Det viktige er at folk samles, har det gøy sammen og «tar en tur for Lions» og klubbens gode formål.

– Alle barn som deltar i aktivitetsløypa får premie ved mål, forsikrer Graham. – Alle deltakere i denne klassen blir også med i trekningen av billetter til Tusenfryd (2018), Hurlumhei-huset og Kolben Kino.

Aktivitetsløypen vil foregå på gang- og sykkelveiene i området rundt Sofiemyr Stadion, forteller arrangørene.

I hundre

Første gang Lions Club Oppegård arrangerte aktivitetsløype for barn, var i forbindelse med kommunens 100-årsjubileum i 2015. I år er det Lions Clubs International som feirer 100 år, det ventes nok at også alle rebusdeltakere vil være i hundre. Bilrebus-konkurrentene må nok allikevel forholde seg til fartsgrensene.

– Bilrebusløpet dekker hele kommunen, og postene vil også i år være ubemannet, opplyser Svein Vangsøy og forklarer:

– Først må du løse rebusen, deretter får du et kontrollspørsmål. Dette kan for eksempel være å angi fargen på huset du ser til høyre, eller teksten på skiltet i veikanten. Da blir det ikke noe poeng i å jukse og Google seg frem riktig svar på iPad-en vet du, smiler Vangsøy.

Les også: Se den fantastiske konserten med Vegard Schow igjen

– Rebusløpet er jo en god anledning til å bli litt kjent i kommunen, sier han.

I denne klassen er det et flott premiebord.

Vangsøy håper at deltakerlista vil fylles godt opp også i år, både med nykommere og gjengangere:

– I fjor var det 22 påmeldte biler med mange i hver bil, vi håper minst like mange kommer i år. Det er mange familier som har vært med i nær sagt alle år, og spesielt tre familier kniver hvert år. Det viktigste er uansett deltakelse, sier de to.

Til toppen