HELL YEAH: Sounds of Unity, med Tuva Watz Thorsen (f.v), Nicklas Erdal og Mette Erdal i spissen, er klare til å ta i mot både band og festivaldeltakere.
Kultur
HELL YEAH: Sounds of Unity, med Tuva Watz Thorsen (f.v), Nicklas Erdal og Mette Erdal i spissen, er klare til å ta i mot både band og festivaldeltakere. (Bilde: Oppegård Avis)

Helvete braker løs i helgen! Nå skal det rockes!

Det blir et helvetes liv på Kolben fredag 1. og lørdag 2. september. For fjerde gang arrangeres Hellbotn Metalfest.

Det er som vanlig kvalitet på det som leveres fra scenen under Hellbotn Metalfest. Store navn som, blant annet, Mork, Okkultokrati og Beaten to Death, er klare for å innta scenen i Oppegård. Arrangørene, Sounds of Unity, gleder seg.

– Vi har bare 17 festivalpass igjen, og har solgt mange til utlandet. Her kommer det folk fra hele Norge, Polen, Amerika, Tyskland og Sverige, sier Nicklas Erdal entusiastisk.

Ølsmaking og metalkino

Nytt av året er Rock Cinema og ølsmaking. Lørdagens program starter med såkalt Rock Cinema, eller metalkino, hvor man kan komme og se This is Spinal Tap fra 1984 med en øl eller to.

HELL YEAH: Sounds of Unity, med Tuva Watz Thorsen (f.v), Nicklas Erdal og Mette Erdal i spissen, er klare til å ta i mot både band og festivaldeltakere..
HELL YEAH: Sounds of Unity, med Tuva Watz Thorsen (f.v), Nicklas Erdal og Mette Erdal i spissen, er klare til å ta i mot både band og festivaldeltakere.. Foto: Oppegård Avis

– Vi ønsker at folk skal komme tidlig ut og kose seg med kino og ølsmaking. Vi har runde bord og skjøvet inn stolene. Man sitter ikke på kino, forklarer Mette Erdal.

Les også: Tilbakeblikk fra Hellbotn 2016

Filmen vises i Kolbens Sal 2 lørdag 2. september klokken 16.00. For de med festivalpass eller lørdagsbillett, er filmen gratis. For alle andre koster det en femtilapp, og man kan godt velge å bare gå på metalkino, hvis ikke resten av festivalen frister.

– Etter kinoen blir det ølsmaking i Sal 2, med profesjonell kursholder Trygve, fra det lokale Follo-bryggeriet Ølsmia.På ølsmakingen lærer du hvordan ulike øltyper brygges, hva man kjenner etter og hva man smaker etter i ulike typer øl. Kurset inkluderer smaking på tre øltyper fra Ølsmia, forteller arrangørene.

Last train home

I år har arrangørene også belaget seg på at konsertene skal være ferdig til «siste toget hjem».

HELVETES GODT ØL: Hellbotn har sin egen festivaløl, brygget av Ølsmia..
HELVETES GODT ØL: Hellbotn har sin egen festivaløl, brygget av Ølsmia.. Foto: Per Georg Krokstad

– Vi prøver å bli ferdig sånn at folk utenbys fra kan komme seg hjem, men fortsetter med DJ etter konsertene. Planen er at alle skal få med seg så mye som mulig, og fortsatt rekke toget. Men vil de feste videre skal de få lov til det, smiler Mette Erdal.

Les også: For en helvetes bra festival!

Og med DJer som snurrer plater langt ut i de sene nattetimer, er det absolutt mulig å la festen fortsette etter konsertene.

Kan gå til helvete

Nicklas Erdal er glad for at de har fått til festivalen i år igjen, men skulle det ikke gå i år er det over og ut for Hellbotn Metalfest.

– Hvis det ikke går i år, så får noen andre finne på noe, men nå har vi kommet over det vanskelige tredjeåret, og ligger godt an. Det ser lovende ut, så vi håper det går i boks, sier han.

Erdal håper kommunens innbyggere kommer sterkere på banen, og oppfordrer Oppegård-folket til å ta turen innom helvete i Kolben for både musikk, øl og film.

Husker du?

Vi tar til slutt et lite tilbakeblikk på fjorårets festival, og ønsker arrangørene lykke til med helgens Hellbotn!

PS! Rock on! Og trykk play i videovinduet under!

Se video fra Hellbotn 2016!

 

Til toppen