TRADISJON TRO: Det blir søndagskafé på Solheim grendehus på Svartskog i 2018 også! Dette er en ti år gammel tradisjon, og her viser Westgaard frem kafelokalet.
Kultur
TRADISJON TRO: Det blir søndagskafé på Solheim grendehus på Svartskog i 2018 også! Dette er en ti år gammel tradisjon, og her viser Westgaard frem kafelokalet. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Solheim søndagskafe åpner igjen denne søndagen

Nå kan du endelig kombinere skigåing med kafébesøk på Solheim Grendehus!

Etter mye julemat og mange gode stunder i sofaen, er det på tide å røre litt på seg! Og hva er vel bedre enn å kombinere skigåing på vakre Svartskog med kafébesøk?

Nå på søndag, 7. januar, åpner nemlig Grendehuset Solheim sin søndagskafé, og har åpent hver eneste søndag fra 12.00-16.00 frem til påske.

Men det er ikke noe nytt; dette har de gjort i ti år, minst.

Saken fortsetter under bildet. 

NÆRMERE ENN DU TROR: Det er ikke akkurat 200 meter til den inngangen der, men kafe-skilt måtte man ha! Frank Westgaard har dørene åpne når det er kafeens første åpningsdag, 7. januar 2018.
NÆRMERE ENN DU TROR: Det er ikke akkurat 200 meter til den inngangen der, men kafe-skilt måtte man ha! Frank Westgaard har dørene åpne når det er kafeens første åpningsdag, 7. januar 2018. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Frivillig drift

Det hele frivillig drift, og grendehuset driftes av tre foreninger: Svartskog Idrettsforening, Bålerud Sanitetsforening, og Svartskog Vel.

Les også: 20 år med frivillighet!

Sammen deler de på oppgavene, og gir innbyggerne på Svartskog en sosial møteplass også på vinteren.

– Damene i sanitetsforeningen er virkelig en klippe, og serverer deilig hjemmebakst i kafeen, skryter leder av Foreningen Grendehuset Solheim, Frank Westgaard (69).

Saken fortsetter under bildet. 

VAKKERT: Skivær eller ei; kafeen er åpen hver søndag fra 7. januar, og frem til påske!
VAKKERT: Skivær eller ei; kafeen er åpen hver søndag fra 7. januar, og frem til påske! Bilde: 

Ski og kafé

Skiløypene ligger nemlig rett ved grendehuset, så dette er en perfekt kombinasjon av ski og kafebesøk på søndager!

Les også: Nytt tilbud for de med demens

– Vi satser på en god vinter i 2018, men uansett om det er snø eller ei; kafeen er åpen. Det er rimelige priser, og en stor parkeringsplass, sier Westgaard.

 PS! Lurer du på hvor Solheim ligger? Her er et kart!

Til toppen