Kultur
HELLAS RUL(L)ER: Eleftheria Papamichail (foran), Nikos Tatsoudis, og Achilleas Galatsidas er å finne i Oslo disse dager! Ta turen innom hvis du er i byen! (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Spis gresk fra Oppegård - i Oslo!

Oppegård-grekerne bak matbilen Greek & Grill er nå å finne flere steder i Oslo. Ta en tur innom neste gang du drar fra jobb!

– På en god dag selger vi kanskje 20 kilo gyros, sier Achilleas Galatsidas, en av fire grekere som står bak foodtrucken Greek & Grill. 

Det er Nikos Tatsoudis, Eleftheria Papamichail, Achilleas Galatsidas og Dimitra Tatsoudi fra Hellas som har startet den greske restauranten på to hjul, og de har vært i Norge i over fem år nå. 

Greek & Grill har rullet siden mai i år, og Papamichail sier det har gått veldig bra så langt. 

– Det er mange som er blitt kjent med oss nå, sier hun. 

Les også: Helvete braker løs i helgen!

Rådhusplassen er best

Selv om de bor på Tårnåsen, er det i Oslo markedet er. 

– Rådhusplassen er best! Nå står vi her på Europarådsplassen (rett overfor Jernbanetorget, red.anm.), men det er ikke så bra plass å stå, forklarer Galatsidas. 

– Denne plassen er ikke like kjent for matbiler som Rådhusplassen er. Det er der man selger mest, forklarer han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VALGETS KVALER: Gyros eller souvlaki? En herremann prøver å bestemme seg fredags ettermiddag på Europarådsplassen.
VALGETS KVALER: Gyros eller souvlaki? En herremann prøver å bestemme seg fredags ettermiddag på Europarådsplassen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Fulltidsjobb på to hjul

Den lille bedriften tar på seg cateringoppdrag, og deltar på festivaler, i tillegg til å stå med matbilen. På gaten er mye å gjøre hver dag, og at de som regel er to til tre stykker til enhver tid. 

– Det er absolutt nødvendig, sier de. 

Les også: Kom deg ut på søndag!

De står som regel fra klokken 11 til klokken 19-19.30 hver eneste dag. Og hvor de står, avhenger av en rulleringsplan matbilene må følge.  

– VI står blant annet her, på Rådhusplassen, utenfor Østbanehallen, og Spikersuppa. Men Rådhusplassen er best, slår de fast. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

HELLAS PÅ TO HJUL: Eleftheria Papamichail (foran), Nikos Tatsoudis, og Achilleas Galatsidas er fornøyde med dagens salg i hovedstaden. Dimitra Tatsoudi er også med i Greek & Grill, men var ikke på jobb i dag.
HELLAS PÅ TO HJUL: Eleftheria Papamichail (foran), Nikos Tatsoudis, og Achilleas Galatsidas er fornøyde med dagens salg i hovedstaden. Dimitra Tatsoudi er også med i Greek & Grill, men var ikke på jobb i dag. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

En god dag

Sist fredag stod de i Pilestredet på Høyskolen i Oslo og Akershus i forbindelse med Psst!-festivalen, en festival med musikk, appeller, og mye mer. 

– Det gikk veldig bra! Vi mettet mange sultne studenter. 

Og etter det rullet de ned til Europarådsplassen. 

Bare fram til klokken fire samme dag solgte de gresk tradisjonsmat til 50-200 kunder. 

– Det er en god dag, smiler Eleftheria Papamichail. 

Les også: – Vi vil rense Kolbotnvannet!

Ta en tur innom, da vel!

Følg med på Facebook-siden deres for å finn ut hvor de befinner seg når du har lyst på en gresk matbit!

– Vi håper alltid på godt vær og mange turister, da selger vi ekstra mye, ler Papamichail. 

Og ikke minst, så håper de på å se Oppegård-folk! Ta en tur innom i lunsjen hvis du jobber i nærheten, eller stikk innom på vei hjem fra jobb! 

IKKE'NO TULL: Her serveres det ekte gresk mat fra ekte grekere!
IKKE'NO TULL: Her serveres det ekte gresk mat fra ekte grekere! Foto: Synnøve Sundby Fallmyr
RULLENDE GRESK: Denne blå vogna må du se etter! Her står Oppegårds-grekerne klare til å servere deg deilige, tradisjonelle, greske retter - helt ferske!
RULLENDE GRESK: Denne blå vogna må du se etter! Her står Oppegårds-grekerne klare til å servere deg deilige, tradisjonelle, greske retter - helt ferske! Foto: Synnøve Sundby Fallmyr
Til toppen