Kultur
NAM, NAM: Her ser du resultatet! Denne kan du også lage! Her ser du Julie fra Kakekrigen sin delikate No Bake Lelon Vegan Cheesecake (Bilde: Pressebilde)

Lag Julies fantastiske kake!

Slik lager du Kakekrigen-Julies nydelige No Bake Blueberry Lemon Vegan Cheesecake!

Julie Delia Lie Steinfjell er videre i semifinalen i Kakekrigen på FEM, og nå deler hun en av oppskriftene fra det populære programmet, slik at du kan lage den helt selv!

Følg oppskriften og lykke til!

TIL SEMIEN: Julie Delia Lie Steinfjell gjør det knallskarpt i Kakekrigen på Fem!
TIL SEMIEN: Julie Delia Lie Steinfjell gjør det knallskarpt i Kakekrigen på Fem! Foto: Pressebilde

Ingredienser for fire personer

Bunn: 

0,5 kopp mandler

1 klype salt

1-3 ss lønnesirup

1-3 ss akasie honning

0,5 kopp steinfrie dadler

Fyll: 

0,75 kopp cashewnøtter (som er lagt godt i bløt)

2 sssitronjuice

Skall fra en sitron

3 ss smeltet kokosolje

1/3 kopp kokosmelk (ikke lite fett)

1 kopp blåbær, friske eller frosne

1 banan

1 boks most ananas

20 gram Agar Agar (kan droppes)

Topping:

Frysetørket blåbærpulver

Friske blåbær

Kokosmasse

Spiselige blomster

Slik gjør du: 

Bløtlegg dadlene i varmt van ni ca. 15 minutter, så hell av vannet.

Putt mandlene i en foodprosessor til de er finhakede.

Tilsett dadlene. 

Salt og kjør i prosessoren til massen blir til en deig.

Trykk deigen i en 12 cm kakeform. 

Putt formen i fryseren mens du gjør klart fyllet. 

Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender og kjør den til massen er så smidig som mulig.

Hell fyllet oppi formen med bunnen og dekk til med plastikk. Ha det så i fyseren til alt er stivt. 

Ha kaken ut av formen og pynt med frysetørert blåbærpulver, friske blåbær. kokosmasse og spiselige blomster.

La den stå i romtemperatur før du skjærer i kaken!

Til toppen