GLADGUTT: Eirik Knudsen Gåseidnes i aksjon under divisjoneringen. Her er det ingen tvil om at han er fornøyd med innsatsen.
Sport
GLADGUTT: Eirik Knudsen Gåseidnes i aksjon under divisjoneringen. Her er det ingen tvil om at han er fornøyd med innsatsen. (Bilde: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF)

Lekene er i gang! Første finale i dag!

Allerede har utøverne våre satt flere personlige rekorder. I dag starter alvoret når finalene starter.

Lørdag 18. mars åpnet Special Olympics World Winter Games i Østerrike. Norge er på plass med en tropp på 35 utøvere som skal konkurrere i fem idretter. 

Arrangementet er verdens største vinteridrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere. 2700 utøvere fra 107 skal konkurrere i byene Graz, Schladming og Ramsau frem til 25.mars. Norge har utøvere i innebandy, skøyter, langrenn, alpint og snowboard.

I FARTA: Johanne Berg gir alt for Norge og Oppegård.
I FARTA: Johanne Berg gir alt for Norge og Oppegård. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Oppegård IL har med fire utøvere i årets leker, og det er Ida Karine Norstrøm, Eirik Knudsen Gåseidnes, Johanne Berg og Lise Katrin Jensen, som alle går skøyter i det prestisjetunge mesterskapet.

Går for gull

De fire idrettsutøverne har altså tatt 244 medaljer totalt, og de aller fleste er gull, og nå går de for nye medaljer. 

Samtlige utøvere har satt opptil flere personlige rekorder i divisjoneringen, og i dag starter finalekjøret!

Les også: Møt våre olympiske helter

Det meldes, ifølge Norsk Idretts Forbund, om god stemning blant våre utøvere.

Den første finalen med våre lokale edltagere er allerede i dag klokken 12.00, når det er finale på 777 meter skøyter. Der deltar Johanne Berg og Eirik Knudsen Gåseidnes. 

Lise Katrin Jensen skal delta på 222 meter og 333 meter, Ida Karine Norstrøm skal delta på 333 meter og 500 meter, Johanne Berg skal delta på 500 meter og 777 meter og Eirik Gåseidnes skal delta på 500 meter og 777 meter.

Vi kommer tilbake med resultater fra mesterskapet så fort finalene er unnagjort! Heia våre olympiske helter!

Til toppen