UTE OG KLARGJØR VEIENE VÅRE: Driftsleder for Vei i Oppegård kommune, Kay Pedersen, og Virksomhetsleder for UTE i kommunen, Heidi Tomten, er klare med sitt mannskap til å feie vinteren av banen!
Nyheter
UTE OG KLARGJØR VEIENE VÅRE: Driftsleder for Vei i Oppegård kommune, Kay Pedersen, og Virksomhetsleder for UTE i kommunen, Heidi Tomten, er klare med sitt mannskap til å feie vinteren av banen! (Bilde: Axel Mæhlum Farner)

Årets beste vårtegn!

Solen skinner, det er varmt og godt, og feiebilene er ute og feier vekk vinterens grus og gris!

 I dag tidlig meldte vi om årets første blåveis. Nå i ettermiddag kom et annet sikkert vårtegn på veiene våre!

Vårværet er, som du kanskje allerede har lagt merke til i dag, allerede i boks, og våren starter nå for alvor når kommunen begynner gatefeing. Dette sikre vårtegnet gir den rene vårfølelsen, og nå har kommunen også fått seg en splitter ny gatefeiemaskin.

– Det er 106 kilometer vei i kommunen, og vi vasker alt. I tillegg er det 46km gangvei, så det blir totalt 15 mil, sier driftsleder for Vei, Kay Pedersen.

Les også: Her er årets første blåveis!

Han og virksomhetsleder Heidi Tomten lar seg her fotografere foran den nye farkosten som nå skal ut på veiene våre og feie opp Kong Vinters etterlatenskaper. 

Jobber på spreng

De sier at de prøver å få renset veiene så fort som mulig, så fort all snø og slaps er borte.

UTE OG KLARGJØR VEIENE VÅRE: Driftsleder for vei-avdelingen i Oppegård kommune, Kay Pedersen, og Virksomhetsleder for UTE i kommunen, Heidi Tomten, er klare med sitt mannskap til å feie vinteren av banen!
UTE OG KLARGJØR VEIENE VÅRE: Driftsleder for vei-avdelingen i Oppegård kommune, Kay Pedersen, og Virksomhetsleder for UTE i kommunen, Heidi Tomten, er klare med sitt mannskap til å feie vinteren av banen! Foto: Axel Mæhlum Farner

Fristen er 17. mai, men i år har de startet litt tidligere. Hvis man ikke hadde feid veiene hadde det blitt et stort støvproblem, forteller de videre. Det ville ha blitt stor utfordring for folk med pusteproblemer, og sluk og avløp ville blitt tett. Det ville også sinket fremkommeligheten, særlig på gangveiene.

– De er de myke trafikantene som får mest ut av rene gangveier, forteller Kay Pedersen.

– Vi prioriterer derfor gang og sykkelveier, forteller han.  

Det er litt av en doning du ser på bildet som skal feie veiene våre. 

~ Maskinen som kjører er en Unimog, en såkalt universalmaskin. Vi fikk denne levert i forrige uke, og den er en del av en planlagt utskifting av gamle maskiner i UTE. Unimogen kan brukes til alt, og vil være i sving hele året, til brøyting, strøing, kosting og annet vi måtte trenge. Det kan også settes et lasteplan på maskinen, så den fungerer som lastebil hvis nødvendig, sier Heidi Tomten.

Sjekk været!

Og som om ikke dette var nok - været blir helt fantastisk de neste dagene! Langtidsvarselet på yr.no viser at vi har noen fremragende dager i vente! 

Torsdag førstkommende blir det sol og fem grader! Fredag blir ukens dårligste dag, da det er meldt skyet og bittelittegranne regn med syv grader. Lørdag blir helt knall meds ol og ti grader. Søndag blir det samme vær som lørdag, og på mandag likedan.

Tirsdag blir det sol og ni grader, og onsdag blir det like mye sol, men dog én grad kaldere. Også onsdag blir det sol og åtte grader, mens torsdagen byr på sol og ses grader.

Fredag, som er siste dag for langtidsvarselet, byr på sol og åtte grader. Herlig!

Nå kan vi forhåpentligvis legge skiene på hyllen for godt her i Oppegård og bare nyte den flotteste årstiden i året! Sjekk værvarselet!!!

Til toppen