BEKYMRET: – Denne barnehagen har stor betydning i lokalsamfunnet og er et unikt tilbud i kommunen, sier SU-representant Nina Andersson og styreleder Anders Jørgensen, som er bekymret for skjebnen til Svartskog friluftsbarnehage.
Nyheter
BEKYMRET: – Denne barnehagen har stor betydning i lokalsamfunnet og er et unikt tilbud i kommunen, sier SU-representant Nina Andersson og styreleder Anders Jørgensen, som er bekymret for skjebnen til Svartskog friluftsbarnehage. (Bilde: Yana Stubberudlien)

– Bekymret

Formannskapet skal i de nærmeste dagene vurdere salg av flere kommunale eiendommer. Grønmo på Svartskog, som leies av Svartskog friluftsbarnehage i dag, er blant disse.

Kommunen eier rundt 400 bebygde og ubebygde eiendommer, inkludert Grønmo på Svartskog.

Den sistnevne eiendommen består av et jord- og skogsareal på 295,5 dekar og leies i dag av Svartskog friluftsbarnehage, en privat og foreldredrevet barnehage som brukes i dag av 15 barn i alderen fra ett til seks år.

– Viktig møteplass

Styreformann Anders Jørgensen, som har to barn som har gått og går i barnehagen, er meget bekymret for barnehagens skjebne.

Han mener dersom eiendommen selges og leievilkårene endres, kan dette påvirke en viktig pilar i lokalsamfunnet.

– Denne barnehagen er en svært sentral møteplass på Svartskog, har stor betydning i lokalsamfunnet og er en barnehage med sjel, understreker Jørgensen.

– Unikt tilbud

SU-leder Nina Anderson har også et barn i barnehagen. Hun sier barnehagen skårer svært høyt på kommunens brukerundersøkelser, har lavt sykefravær og en stabil personalgruppe. Anderson påpeker også at det er den eneste friluftsbarnehagen i Oppegård.

GRØNMO: Grønmo består av et jord- og skogsareal på 295,5 dekar.
GRØNMO: Grønmo består av et jord- og skogsareal på 295,5 dekar. Foto: Yana Stubberudlien

– Det er viktig at det finnes et slikt tilbud i kommunen. Vi har foreldre fra Kolbotn som velger å kjøre barna hit hver dag, selv om de bor et steinkast unna sin lokale barnehage, sier hun.

Anderson sier barnehagen har et stort og variert uteområde uten gjerder inn mot skogen, og barna er ute i naturen og leker uansett vær.

– Barna utvikler svært gode motoriske og sosiale egenskaper av leken i skog
og mark.

Oppfordrer politikerne

Jørgensen og Anderson ber lokalpolitikerne tenke seg om.

De sier at de forutsetter, uansett hvilken beslutning som tas knyttet til salg av Grønmo, at den inkluderer barnehagen og at barnehagen får de samme vilkår som i dag.

– En annen beslutning vil ligge langt under de moralske og etiske standard, som enhver ansvarsbevisst politiker bør ha med seg i kofferten, sier de.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BEKYMRET: – Denne barnehagen har stor betydning i lokalsamfunnet og er et unikt tilbud i kommunen, sier SU-representant Nina Andersson og styreleder Anders Jørgensen, som er bekymret for skjebnen til Svartskog friluftsbarnehage.
BEKYMRET: – Denne barnehagen har stor betydning i lokalsamfunnet og er et unikt tilbud i kommunen, sier SU-representant Nina Andersson og styreleder Anders Jørgensen, som er bekymret for skjebnen til Svartskog friluftsbarnehage. Foto: Yana Stubberudlien

 

Gir ingen kommentar

Saken om salg av Grønmo og flere andre kommunale eiendommer skulle behandles i formannskapet førstkommende onsdag, men har nå blitt utsatt.

Verken kommunalsjef Signy Harlem eller konstituert rådmann Lars Henrik Bøhler vil kommentere saken før den blir politisk behandlet.

– Saken er ikke klar og kommer derfor ikke opp neste uke, sier Harlem.

Til toppen