SNART SLUTT PÅ DETTE: I 14 måneder har Oppegård-pendlere og andre stampet ekstra i kø i forbindelse med arbeidene i Brynstunnelen. Nå er det straks over.
Nyheter
SNART SLUTT PÅ DETTE: I 14 måneder har Oppegård-pendlere og andre stampet ekstra i kø i forbindelse med arbeidene i Brynstunnelen. Nå er det straks over. (Bilde: Statens Vegvesen)

Brynstunnelen gjenåpner

Fra og med lørdag blir pendlerhverdagen fra Oppegård og inn mot byen langt bedre.

Oppegård har mange pendlere som velger å ta bilen inn mot storbyen for å jobbe, og de siste 14 månedene har dette mildt sagt vært en utfordring med tanke på kø, spesielt på E6. 

Køene har vært mange og lange etter at man startet med rehabiliteringen av Brynstunnelen, men nå er det lys i tunnelen, bokstavelig talt.

Reåpner

Brynstunnelen åpnes igjen for vanlig trafikk lørdag 29. april klokken 18.00, og det er selveste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som vil foreta den offisielle åpningen, sammen med en av naboene til tunnelen. 

OMFATTENDE ARBEIDER: Mye har blitt gjort inne i tunnelen de siste månedene.
OMFATTENDE ARBEIDER: Mye har blitt gjort inne i tunnelen de siste månedene. Foto: Statens Vegvesen

Før Brynstunnelen kan gjenåpnes, stenges forøvrig Ring 3 mellom Ryen og Teisen fra fredag 28. april kl. 22.00 til lørdag 29. april kl. 18.00. Etter dette tidspunktet er det igjen trafikk i begge løp.

Les også: Vet ikke hvor oljen kommer fra

– Det er alltid slik at vi stenger begge løp helt før vi gjenåpner en tunnel etter rehabilitering. Veien skal merkes om og alt teknisk utstyr skal kontrolleres og testes, , forteller prosjektleder Hilde Ulvik. 

Utfordrende tunnel

Fordi E6 går gjennom Brynstunnelen har denne rehabiliteringen hele tiden vært regnet som den mest krevende i tunnelprosjektet. Næringstrafikk og pendlere har vært hardt rammet. Samtidig har trafikantene vist stor tilpassingsevne, ifølge Statens Vegvesen

SNART KLAR: Etter 14 måneder med arbeider, gjenåpner altså Brynstunnelen igjen for vanlig trafikk i helgen. Det gleder nok mange pendlere fra Oppegård.
SNART KLAR: Etter 14 måneder med arbeider, gjenåpner altså Brynstunnelen igjen for vanlig trafikk i helgen. Det gleder nok mange pendlere fra Oppegård. Foto: Statens Vegvesen

– Prosjektet har vært en belastning for mange, men folk har funnet alternative reisemåter og –tidspunkt slik at vi har unngått de verste proppsituasjonene sier prosjektleder Hilde Ulvik, og benytter også anledningen til å takke for publikums tålmodighet.

Les også: La bilen stå! Bli med på lokal sykkeltur

For å gjøre arbeidene i Brynstunnelen helt ferdig kreves to til tre kortere stenginger i etterkant av gjenåpningen.

Disse henger sammen med arbeider oppå og rundt tunnelen, og som ennå ikke er ferdige. Første stenging blir allerede natt 2. – 5. mai, neste stenging helgen 5. - 6. mai. Eventuelle andre stenginger vil bli varslet.

Flere arbeider fremover

Like fullt blir ikke dette siste runde med kø fremover i og inn mot byen.

Tunneloppgraderingen vil pågå fram til 2020. Nå rehabiliteres Tåsentunnelen og Granfosstunnelen.

Kapasiteten har vært redusert med 50 prosent, men på dagtid vil den være tilbake til normalen i løpet av sommeren 2017.

Dermed er det nok bare å smøre seg litt til med tålmodighet fremover i pendlerhverdagen, men for deg som skal gjennom Brynstunnelen, blir det uansett fra lørdag en bedring.

 

 

Til toppen