Mulighetene var mange for dem som ønsket å prøve maskiner på anleggstreffet i Svingen Pukkverk i Halden.

Hopper av i Svingen?

Etter 20 år på rad med anleggstreff i Svingen Pukkverk i Halden vurderer MEF sterkt å flytte arrangementet lengre nord i fylket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Neste år arrangeres det uansett ikke i Svingen Pukkverk. Da tar Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) pause på grunn av Vei og Anlegg.

- Allerede ifjor kom det signaler fra Maskingrossisternes Forening (MGF) om at det var for mange anleggstreff. Dette tok vi konsekvensen av og sa at vi kutter her nede samme år som Vei og Anlegg arrangeres, sier Jon Stenerud.

Distriktssjefen for Oslo, Akershus og Østforld, bekrefter også at det er et svært aktuelt tema å flytte fra Halden og lengre nord i fylket, trolig ved Moss. Mange mener dette er veien å gå for å tiltrekke seg flere besøkende. Stenerud tror rundt 1000 besøkende kom til Halden i år, og flytter man arrangementet lengre nord tror mange at anleggstreffet vil tiltrekke seg besøkende både fra Oslo og Vestfold også.

- Vi vurderer sterkt å flytte det lengre nord, og da blir det på permanent basis. Men vi må finne et egnet sted å arrangere det på, sier Stenerud.

Anleggstreffet i Norstones Svingen Pukkverk i Halden ligger i flotte omgivelser og er utmerket for en som er interessert i å prøve ut nye maskiner. Det er nettopp idéen bak arrangementet, at interesserte skal få prøve maskinene og ikke bare se på dem. Dette er viktig også for fremtiden.

Volvo-nyhet

De fleste store maskinimportørene var på plass med et godt utvalg av maskiner i mellomklassen.

Volvo hadde seks maskiner på sin stand, og blant disse den nye kompakthjullasteren L25F. Maskinen er ikke splitter ny, men i Norge skal dette være første gang 4,4-tonneren vises. Dette er en liten smidig hjullaster som kan benyttes både til anleggsvirksomhet og materialhåndteringsoppgaver om den får gaffelaggregat påmontert.

- Det er veldig viktig for oss å vise oss frem, for her får kundene ta i maskinene. Det har mye å si, sier Svein Olsen som er Volvo Maskins distriktssjef i Østfold.

Stor Nasta-kunde

På standen til Nasta var det syv maskiner til rådighet for testing, blant annet en 20-tonns hjullaster. Terje Strand, leder for Sarpsborg-avdelingen til Utleiecompagniet (UCO), var også på plass sammen med Nastas representanter.

UCO er en betydelig kunde for Nasta når det gjelder kjøp av Hitachi-gravere og HeatWork-anlegg. UCO har et formelt samarbeid med Nasta, og dette har resultert i rekordtall den siste tiden. På halvannet år har Nasta levert ca. 100 maskiner til UCO (ca. 70 gravere og 30 HeatWork-anlegg) til UCO.

- Ingen andre har kjøpt så mange maskiner av oss på så kort tid, sier storkundeansvarlig Vegard Gultvedt.

UCO har utleiemaskiner fra ett til 50 tonn og skal være alene om å tilby maskiner i et så vidt spekter.

- Det er litt av nøkkelen å tørre å gå inn på noe nytt, forklarer Strand, UCOs leder i Sarpsborg.

Kjøper ny Doosan

Hos Rosendal Maskin satt entreprenøren Per Dyrdahl og kikket bort på én av de to Doosan-graverne som sto tilgjengelig, en Doosan 140 hjulgraver. Han har selv en slik maskin og skal snart bytte den ut med en nyere og oppgradert variant.

- Jeg har kjørt 7800 timer over fire år og har ikke tatt i en skrue. Det har ikke vært én lekkasje eller noe svette, sier han. Nå har jeg bestemt meg for å kjøpe en ny, det er den beste maskinen jeg har hatt, skryter mannen som driver Per's Graveservice og kjører fast for Veidekke.

Rosendal hadde naturlig nok en stor stand med to Doosan-maskiner, seks Bobcat-maskiner og syv JCB-maskiner på plass. Østfold-arrangementet til MEF er hjemmebane for Rosendal Maskin i Askim.

Ny mann på plass

På standen til Fredheim Maskin fikk vi treffe den nye selgeren Lars Heggem sammen med daglig leder Per Olav Fredheim og tre splitter nye knuse- og sorteringsverk. Anlegg&Transport var på plass i Halden lørdag 3. september, og Argo- og Frontier-utstyret ble ferdigstilt ved fabrikken åtte dager tidligere.

- I snitt har vi en leveringstid på én uke, sier Fredheim.

Han sier det er stor aktivitet om dagen, Keestrack Frontier-verket på messen blir det fjerde som leveres Busengdal i år (av seks totalt).

Nyansatte Heggem skal bruke mesteparten av tiden sin på å reise rundt til nye og eksisterende kunder. Heggem har for øvrig lang erfaring med knuseverk etter 25 år i Metso Minerals.

- Keestrack har fantastiske produkter, og vi har alt på plass med serviceapparat og det hele, sier Heggem og gleder seg å komme skikkelig i gang med jobben.

Etter at Fredheim-Maskin fikk Keestrack-agenturet i 2006, har selskapet solgt over 350 maskiner (knusere og sorteringsverk) i Skandinavia.

- Vi ser nå frem imot premierevisningen av Keestrack Gallion konknuser 21. og 22. oktober og ønsker alle velkommen, sier Fredheim.

 

Powered by Labrador CMS