Denne trekkbilen måtte kjøres videre av en annen sjåfør fra det samme firmaet.

Sjåfør for norsk firma stoppet med falskt førerkort

Lastebilsjåføren, som kjørte for et firma fra Trøndelag, hadde ikke lov til å kjøre lastebilen han satt bak rattet i. Dette ble avslørt av Statens vegvesen på en utekontroll.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Sjåføren opplyste til kontrollørene at han hadde bodd i Norge i seks år og kjørt for det norske firmaet, men at han hadde blitt fratatt førerkortet da han ble stoppet i en promillekontroll i Sverige for et halvt år siden. For ikke å miste jobben hadde han kjøpt et nytt i hjemlandet Litauen.

- Dette er det femte beslaget hos oss i løpet av et halvt år. De andre har kjørt mindre distribusjonsbiler. Dette er det eneste på denne tiden der sjåføren har kjørt en lastebil på denne størrelsen, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon, Akershus.

Alle tatt for promillekjøring

Det er ellers mye likt med de fem som er stoppet med falske førerkort:

- Alle de siste fem vi har tatt kommer fra samme land. Disse har også i utgangspunktet mistet førerkortet på grunn av promillekjøring. Når de da går til det skrittet at de fortsetter å kjøre, så er jo ikke det særlig bra. Disse sjåførene er en åpenbar risiko for trafikksikkerheten. Det er en grunn til at de fratas førerretten, sier Rogneby til Romerikes Blad.

Klandrer ikke transportbedriftene

Rogneby mener det er vanskelig for arbeidsgivere å avsløre falske førerkort, og at det krever erfaring for å se om utenlandske førerkort er ekte:

Vi har registrere, UV-lys og annet som ikke er tilgjengelig for vanlige arbeidsgivere som ansette sjåfører. I tillegg har vi sett flere falske førerkort fra før, og får en magefølelse når vi ser når vi ser et førerkort der noe ikke stemmer, sier Rogneby.

Da litaueren ble fratatt førerkortet på grunn av promillekjøring i Sverige, kjøpte han dette så han hadde noe å vise i kontroller. Det ble avslørt av kontrollører fra Statens vegvesen i kontroll onsdag 12. mars.
Powered by Labrador CMS