På ny E16 mellom Åsbygda og Olum, skal det blant annet prosjekteres og bygges nytt kryss mellom E16 og fylkesvei 241 ved Kleggerud.

Prosjekterer E16-strekning for 50 mill. kroner

Multiconsult hjelper Skanska med å prosjektere E16 Åsbygda-Olum.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Skanska har signert kontrakt med Statens Vegvesen Region Øst om bygging og prosjektering av E16 Åsbygda-Olum. Kontrakten skal gjennomføres som totalentreprise og har en verdi på ca. 1,1 milliarder kroner

Multiconsult er med som partner på prosjektering for Skanska.

Strekningen E16 Åsbygda-Olum ligger ved Jevnaker på grensen mellom Buskerud og Oppland. Prosjektet omfatter prosjektering og bygging av 10,5 km med ny E16 tofeltsvei med midtrekkverk og forbikjøringsfelt, samt ca 1 km med fylkesvei, ca 5 km drifts- og skogsbilveier og to større planskilte kryss. Det skal dessuten bygges 11 større betongkonstruksjoner og 4 trebruer. Arbeidet starter umiddelbart og pågår frem til 2022. For Multiconsult er verdien av kontrakten over 50 millioner kroner.

Prosjektet er et delprosjekt i utbyggingsprosjektet E16 Nymoen-Olum som vil åpne for trafikk i 2022. Hensikten med prosjektet er å bedre trafikksikkerhet og fremkommeligheten for alle trafikantgrupper og redusere miljøulemper på E16 mellom Nymoen i Ringerike kommune og Olum i Jevnaker kommune.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS