100 ÅR: Karl- Erik Mellqvist, her sammen med sin kone Kari, ble gratulert på den store dagen av ordfører Thomas Sjøvold.
Nyheter
100 ÅR: Karl- Erik Mellqvist, her sammen med sin kone Kari, ble gratulert på den store dagen av ordfører Thomas Sjøvold. (Bilde: Jan Walbeck, Oppegård kommune)

Jubilanten var helt i 100!

Karl Erik fyllte tresifret og ble gratulert av selveste ordfører Thomas Sjøvold.

Mandag den 31. januar var det klart for storstilt feiring på Greverud sykehjem, da pensjonert stasjonsmester Karl- Erik Mellqvist hadde bursdag med tresifrede tall!

Ordføreren gratulerte

Dagen feiret på Greverud sykehjem med ordfører Thomas Sjøvold til stede. I tillegg var hans kone Kari (97), som fortsatt bor hjemme og flere fra familien med å markere begivenheten, melder Oppegård kommune.

Han begynte i NSB i 1935 som telegrafist, togekspeditør og senere stasjonsmester. Han har gjort tjeneste ved 67 forskjellige jernbanestasjoner. Han har også tjenestegjort på Kolbotn og Oppegård stasjoner som telegrafist og togekspeditør under andre verdenskrig.

På 1970-tallet talte Mellqvist for at gods burde overføres fra vei til skip og jernbane og for at NSB skulle beholde stykkgodstransporten. Mellqvist engasjerte seg derfor sterkt i debatten om NSBs forhold til Linjegods, og ble mange ansattes uoffisielle talsmann ovenfor NSB-ledelsen, massemedia og politikere.

Les mer: Klikk for å lese saken hos Oppegård kommuns hjemmesider

Friluftsmann

Han har i hele sitt liv vært glad i jakt, fiske og friluftsliv, og mye av fritiden har han tilbrakt på hytta på Vendalen i Gudbrandsdalen.

Karl-Erik og Kari Mellqvist flyttet til Greverud i 1946 første gang og kom senere tilbake til Greverud, som pensjonist i 1979. Etter 71 års ekteskap har de har to sønner, fem barnebarn og tre oldebarn.

Både Oppegård kommune og Oppegård Avis gratulerer så mye med den store dagen! Takk også tli Jan Walbeck i Oppegård kommune for bidrag til tekst og for bilde fra feiringen.

Video

Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

Se videoen fra dagens kommunestyremøte. Saken om Kolbotnvannet fikk plutselig en annen vending da administrasjonen bekreftet kloakklekkasjen fra Kolben ut i Kolbotnvannet. Dette har pågått i ti år, men ble først oppdaget i august i fjor. Til tross for det, ble informasjonen hemmeligholdt fra innbyggerne og folkevalgte i snart ett år. Les hele saken

Til toppen