METANOL I OMLØP: En mann er på sykehus etter at han har fått i seg metanol. Politiet oppfordrer til å vite hva man drikker.
Nyheter
METANOL I OMLØP: En mann er på sykehus etter at han har fått i seg metanol. Politiet oppfordrer til å vite hva man drikker. (Illustrasjonsfoto;: Veronica Grude Docker)

Mann forgiftet av metanol

En mann fra Frogn skal ha blitt lagt inn på Ahus etter å ha fått i seg metanol. Politiet oppfordrer alle til å vite hva de drikker.

Politiet meldte på Twitter onsdag 10. januar at en mann fra Frogn er innlagt på Ahus med metanolforgiftning.  Politiet oppfordrer folk til aldri å kjøpe alkohol ulovlig, og å vite hva man drikker.

Les også: To ble avskiltet i kontroll

– Skal du innta alkohol gjør det fra eget innkjøp eller fra original drikke. Ikke drikk noe du kjøper ulovlig. Innholdet i det du kjøper ulovlig kan du aldri være sikker på, sier operasjonsleder i øst politidistrikt, Erik Loe.

Store konsekvenser

Politiet opplyser om at det er sjeldent de får opplysninger om metanol i omløp, men at de tar det svært alvorlig.

Les også: Tre trafikkdrepte i Follo i 2017

IKKE KJØP ULOVLIG: – Du vet ikke hva du får i deg hvis du kjøper ulovlig, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Erik Loe. Illustrasjonsfoto;: Veronica Grude Docker

– Skadekonsekvensene er så store for de som får det i seg. Man kan få det uforvarende i seg, altså man tror man drikker alkohol, men så viser det seg å være metanolholdig istedenfor. Oppfordringen vår er: vær sikker på hva du drikker, sier Loe. 

Import

 Politiet fikk opplysninger som gjorde at de kunne gjøre undersøkelser ved en bestemt adresse. 

 – Vi fant en person på den adressen, som hadde opplysninger om at det var en som var lagt inn på sykehus med mulig metanolforgiftning. Videre jobbet vi i går ettermiddag med å kartlegge hvem som kan ha fått det i seg, og hva kilden til forgiftningen var, sier Loe. 

Les også: Pipebrann på Greverudkollen

Ifølge politiet har de kartlagt en del rundt personen det gjaldt, og saken ligger nå til etterforskning. 

 – Opplysninger vi har til nå tilsier at dette kan være kjøpt ulovlig. Vi mistenker at det er import og ikke produksjon i Follo, men det er foreløpig ikke bekreftede opplysninger, sier Loe. 

Debatt

– Kommunen selger Oppegårds identitet til høystbydende

Kommunestyret er på ville veier når de vil selge rådhuset vårt, og det allerede to år før de nedlegger vår stolte kommune, skriver Severin Breivik i dette debattinnlegget. Les hele saken

Til toppen