SLIK SER DEN UT: Denne nye appen skal erstatte det gammeldagse systemet for å parkere på pendlerparkeringene langs stasjonene på Østfoldbanen.
Nyheter
SLIK SER DEN UT: Denne nye appen skal erstatte det gammeldagse systemet for å parkere på pendlerparkeringene langs stasjonene på Østfoldbanen. (Bilde: Bane NOR)

Ny parkeringsapp for togpendlerne

Benytter du deg av pendlerparkeringene ved togstasjonene våre, bør du lese dette.

Oppegård er en kommune med mange togpendlere, og mange av disse benytter seg av pendlerparkeringene i nærheten av stasjonen. Nå kommer et nytt system som du bør være obs på!

Fra og med 1. juni 2017 skal pendlerparkeringen betales med Bane NORs nye parkeringsapp. Du kan også kjøpe parkering på web.

MANGE PENDLER HERFRA: Mange benytter seg av pendlerparkeringene ved Kolbotn stasjon, sett bakerst i dette bildet. For dem blir det nå en ny ordning med app fremfor den gamle ordningen.
MANGE PENDLER HERFRA: Mange benytter seg av pendlerparkeringene ved Kolbotn stasjon, sett bakerst i dette bildet. For dem blir det nå en ny ordning med app fremfor den gamle ordningen. Foto: Yana Stubberudlien

Samtidig opphører også den gamle ordningen med SMS-betaling, men alle betalte SMS-oblater er gyldige ut sin 30-dagersperiode.

Les også: Se vår sakte-TV fra Myrvoll stasjon - lokaltoget - sekund for sekund

– Dette er en enkel og heldigital betalingsløsning for pendlerne. De fleste bruker en eller annen form for app til mange av sine vanlige gjøremål, og vi tror den nye appen kommer til å gjøre pendlerparkeringshverdagen enklere, sier markedsdirektør Kristin Paus i Bane NOR Eiendom.

Kun app og web

For pendlere langs Østfoldbanen, og da herunder Kolbotn, Ski, Ås, Moss, Rygge, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden stasjoner, vil man altså heretter kun kunne betale for pendlerparkeringen sin via den nye appen, som kan lastes ned gratis via Apple Store og Google Play, men man kan også benytte seg av en webtjeneste dersom man ikke har appen.

Les også: Slik kan Kolbotn stasjon bli

– Det er viktig å påpeke her at denne ordningen gjelder fra og med den 1. juni, så dersom du må fornye månedskortet ditt i dag eller i morgen, så må du betale på «gamlemåten». Du vil i så fall kunne benytte deg av den oblaten du kjøper i hele perioden du betaler for, men neste gang du fornyer, må du bruke appen eller den webbaserte løsningen, sier Paus.

– Vi har forøvrig satt opp informasjonsplakater og delt ut flyers på de berørte stasjonene, og vi sender ut sms-varsler, slik at folk forhåpentligvis får med seg innføringen av den nye ordningen, avslutter hun.

Prisene blir forøvrig de samme for å parkere som i dag.

Video

Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

Se videoen fra dagens kommunestyremøte. Saken om Kolbotnvannet fikk plutselig en annen vending da administrasjonen bekreftet kloakklekkasjen fra Kolben ut i Kolbotnvannet. Dette har pågått i ti år, men ble først oppdaget i august i fjor. Til tross for det, ble informasjonen hemmeligholdt fra innbyggerne og folkevalgte i snart ett år. Les hele saken

Til toppen