FAVO(ST)RITTEN: Gosia Ploucha fra Polen er hjernen bak alt av design, både selve boden og ostepapiret! Hun er også medeier. Her holder hun frem Oppegård-folkets favoritt-ost: Gouda! I tillegg er vi glade i Honey!Goat! og Blå Stilton.
Nyheter
FAVO(ST)RITTEN: Gosia Ploucha fra Polen er hjernen bak alt av design, både selve boden og ostepapiret! Hun er også medeier. Her holder hun frem Oppegård-folkets favoritt-ost: Gouda! I tillegg er vi glade i Honey!Goat! og Blå Stilton. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Ostebutikken går så det suser!

Oppegård-folk smiler til ostebutikken, for Say Cheese går som det suser, og skal snart tilby vegansk ost og ha ostefestival!

17. april 2017 ble Say Cheese lansert, og etter noen måneder med ostebil på hjul rundt om det ganske land, stoppet de bilen på Youngstorget.

Men paret og skaperne bak, polske Gosia Ploucha (35) og nederlandske Erwin Nauta, ville ha noe mer permanent.

NB! Saken fortsetter under bildet.

GULT ER KULT: Her står de, i sin hjemmesnekrede og svært så gule og kule ostebod! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Så po(s)tensiale i Kolbotn

Så da Citycon inviterte dem til hvilket som helst Citycon-kjøpesenter, valgte de Kolbotn!

Les også: Kolbotn har fått ny ostebutikk

– Vi så et stort potensiale i Kolbotn, sier Ploucha, som står bak sin egen-designede ostedisk rett ved Vinmonopolet på Kolbotn Torg.

– Her står vi så lenge vi kan, og vi føler oss veldig velkomne, smiler hun.

NB! Saken fortsetter under bildet.

SMAK: De byr deg gjerne på en smaksprøve. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Vegansk ost

Det skjer mye på oste-fronten her i Kolbotn fremover!

– I slutten av februar lanserer vi vegansk ost! Vi begynner med mykere oster som kan smøres, og vi har prøvd dem allerede - de smaker veldig godt!

Det blir flere typer, og én av dem er en mandelbasert brie!

Les også: Ti år med shoppingglede på Kolbotn Torg

– I tillegg skal vi ha ostefestival, sier hun.

Mer om dét kommer senere, i mellomtiden er det bare å nyte alle de deilige ostene de har å by på. 

Og de glade selgerne hos Say Cheese byr deg gjerne på en smaksprøve!

NB! Saken fortsetter under bildet.

GOUDA: Nederlandsk Say Cheese Gouda er Oppegård-folkets favoritt! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Vår favoritt-ost

De får forlenget kontrakten så lenge det er en bærekraftig drift, og så langt ser det ut til at Oppegård-folk smiler til Say Cheese!

Og Oppegård-folkets favoritt?

– Jo, det er denne goudaen, sier hun, og holder opp et stort stykke ost innpakket i Say Cheese sitt eget design.

Les også: Både hot og rått

Det er en ett års vellagrede gouda som passer like godt på ostesmørbrødet som til rødvinen. Say Cheese har sitt eget merke mest nederlandske oster, hovedsakelig gouda, men også maasdamer.

Andre favoritter i Oppegård er Honey!Goat! og Blå Stilton. I tillegg har de pecorino, comté, cheddar, permesan og blåmuggost - for å nevne noe!

NB! Saken fortsetter under bildet. Der får du gode tips til oppbevaring av ostene dine av ostebutikken

NYDELIG: Mange titalls kilo med deilig permesan! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Slik tar du vare på osten

Mange tar ikke ordentlig vare på osten, noe som gjør at den blir dårligere raskere enn nødvendig. Følg disse triksene, og ha den så lenge som mulig!

  • Ikke pakk osten inn i plastikk! Da kveles den, og mugner raskere.
  • La den være i ostepapiret dersom du fikk det, og hvis ikke, kan du bruke bakepapir.
  • La osten ligge i kjøleskapet i ostepapiret.
  • Gjør du alt dette, har du osten i en måneds tid - men det avhenger også av osten.
  • Hvis du får mugg på, så skjær bare bort det dårlige, resten av osten er helt fin.  
Til toppen