Overtok nøkkelen til Tyrigrava

I ettermiddag fikk de nye eierne nøkkelsettet til motorfolkets vugge.

Endelig var dagen motorfolket har ventet på kommet. I solskinnet ved Gjersjøen, var det endelig klart for nøkkelovertagelse på motorfolkets vugge, Tyrigrava. 

Onsdag den 22. mars ble kontrakten signert, og det ble klart at Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) skulle få kjøpe Tyrigrava fra Oppegård kommune. 

Les også: Gleder seg til å ta over Tyrigrava

Ordfører Thomas Sjøvold hadde med blomster og et gigantisk nøkkelknippe, og etter en kort seremoni var overtagelsen klar. 

PS! Se video fra nøkkelovertagelsen i videovinduet øverst i saken! Saken fortsetter under bildet.

OVERTAGELSEN ER KLAR: Ordfører Thomas Sjøvold (t.v.) overrakte både nøkkelknippe og blomster til represnetantene fra KNA og NVK, som nå endelig kan starte prosessen med å flytte inn på Tyrigrava, og sette ut sine mange planer for stedet.
OVERTAGELSEN ER KLAR: Ordfører Thomas Sjøvold (t.v.) overrakte både nøkkelknippe og blomster til represnetantene fra KNA og NVK, som nå endelig kan starte prosessen med å flytte inn på Tyrigrava, og sette ut sine mange planer for stedet. Foto: Anders Nordheim Dahl

Motorfolkets samlingssted

Tyrigrava har i mange, mange år vært et yndet møtested for motorinteresserte. Helt siden 1930-årene da dagens bygg ble bygget, har stedet hatt stor betydning for dem som ferdes på veien

KNA og NVK skal fortsette å drive Tyrigrava i god tradisjon og det skal fortsatt være et treffsted for motorfolket.

Les også: Ønsker å kjøpe Tyrigrava

 – Vi er veldig glade for å være nye eiere av Tyrigrava Vi vil komme tilbake til flere detaljer om hva som slags planer vi har her etter hvert, men vi er svært glade for å endelig kunne overta nøkkelknippet, sier president Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen, tydelig stolte over å endelig kunne ta over eiendommen. 

De nye eierne

Det er bastioner innen motormiljøet som nå har tatt over Tyrigrava.

KNA ble stiftet i 1907 og er landets eldste bilklubb. I hele sin historie har KNA arbeidet for best mulig vilkår for bilistene - og ekte bilglede er KNA fremste formål.

KNA representerer den internasjonale bilorganisasjonen FIA (Féderation International de l´Automobile) som i likhet med KNA arbeider for å øke interessen for og bedre rammebetingelsene for bilister globalt og som samtidig organiserer internasjonal motorsport.

Les også: Selger historiske perler

Norsk Veteranvogn Klubb ble startet på en "ekspedisjon" til Gjøvik i 1952, da en Rover 1907 ble reddet fra en ellers uviss skjebne. Bilen er heldigvis fortsatt i klubbens eie, og deltar på de viktigste løpene som arrangeres. Siden den gang har klubben fått ca. 1400 medlemmer og er landets ledende klubb for kjøretøyer av motorhistorisk interesse. Klubbens formål er å oppspore, restaurere og ta vare på slike kjøretøyer.

Kjøpssummen for Tyrigrava er på 6,5 millioner kroner. I bildekarusellen under kan du se flere bilder fra den historiske eiendommen.

Til toppen