Volvo FMX Crew Cab er egnet for tyngre oppgaver og kan også leveres med allhjulsdrift.

Volvo FL og FMX med dobbelt førerhus

Volvo FL og FMX kan nå leveres med dobbelt førerhus, også kalt dobbeltkabiner eller Crew Cab.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

FL leveres i totalvekter opp til 16 tonn, og førerhuset har plass til inntil 7 personer. Kjøretøyet har motorer fra D5K og D8K seriene med effekter fra 210 til 280 hk. Bilen kan leveres med I-Sync automatisert girkasse eler manuell girkasse.

Stigtrinnene på Volvo FMX Crew Cab kan slås ut for å gjøre det enklere å komme seg ut- og inn av førerhuset i en stresset situasjon. Innstigningshåndtakene er farget gule for at de skal være lette å se under alle forhold. Ikke minst på redningsbiler er dette aktuelt.

FMX er en bil i 18-tonnsklassen for tyngre oppgaver. Den leveres med et førerhus som har plass til inntil 6 personer. Her er det D11-motoren som gjelder, med effekter fra 330 til 450 hk. Man kan velge mellom tre girkasseløsniner, Volvo Powertronic automatkasse, I-Shift automatisert girkasse og manuell girkasse. FMX Crew Cab kan leveres som 4x2 eller 4x4.

Med dette har Volvo et attraktivt modellutvalg for offentlige etater og virksomheter som har behov for å ha med flere mennesker ut på jobb. Chassisene er også et bra utgangspunkt for å bygge brannbiler.

Powered by Labrador CMS