FALSK IDENTITET: Politiet har hatt to tilfeller av falske identiteter dette døgnet.
Nyheter
FALSK IDENTITET: Politiet har hatt to tilfeller av falske identiteter dette døgnet. (Bilde: UP)

Sniking på bussen og biler på glattisen

Dette har politiet måtte hamle opp med det siste døgnet.

Ikke det store skurke-døgnet, men en og annen snik har politiet likevel måtte ta tak i det siste døgnet. 

Feil Identitet ganger to

En 27 år gammel mann fra Oslo ble tatt i billettkontroll på Greverud på kvelden onsdag 1. mars. Han hadde kjøpt studentbillett, men ville ikke vise ID til vekteren, og vekteren ante dermed ugler i mosen, og kontaktet politiet. 

– Billettkontrolløren ringte oss fordi mannen ikke fremviste ID. Han ba om en identitetsjekk, og det gjorde vi. Vi fikk avdekket rett ID på mannen og han oppga selv å ha løyet om identiteten sin i forbindelse med å ha kjøpt feil billett. Det var ingenting som tydet på at mannen var student, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Kari Monsen.

Les også: Brann på institusjon

Ifølge politiet fikk mannen bot fra vekterselskapet. 

Klokken 16.00, onsdag 1. mars, stoppet politiet en bil på Holstad i Ås. En mann i femtiårene fremviste førerkort, men førerkortet viste seg å tilhøre noen annen en føreren av bilen.

– Politiet stoppet bilen fordi de gjenkjente vedkommende fra lignende forhold tidligere. Føreren fremviste et førerkort som ikke var hans eget, og riktig ID avdekket at vedkommende ikke har førerkort i det hele tatt. Han har benyttet en annen persons førerkort med noe tilnærmet likt bilde, sier Monsen. 

Sklidd av veien

På E6 ved Vestby var det glatte forhold på morgenkvisten torsdag andre mars. To biler skled ut av veien og inn i et viltgjerde, rett etter klokken 07.00.

– To biler var involvert, henholdsvis en mann og en kvinne. Én person hadde smerte i et kne, men ikke noen alvorlig personskader. Det var en veldig glatt veibane. Veien ble åpnet igjen rett før 08.30. Det blir fort litt trafikkutfordringer i forbindelse med berging, sier Monsen.

Til toppen