SKAL HOLDE INFOMØTE: Randi Driessen Marthinsen, prosjektleder for rusforebyggende arbeid og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune tar arrestasjonene på høyeste alvor.
Nyheter
SKAL HOLDE INFOMØTE: Randi Driessen Marthinsen, prosjektleder for rusforebyggende arbeid og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune tar arrestasjonene på høyeste alvor. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Trist, men ikke overraskende

– Hasj-avsløringene i forrige uke var ikke hyggelige, men heller ikke overraskende, forteller Gregory Gurvich i Utekontakten og prosjektleder Randi Driessen Marthinsen. Nå trommer kommunen sammen til åpent informasjonsmøte.

Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune og Randi Driessen Marthinsen, prosjektleder for rusforebyggende arbeid i Oppegård kommune mener hasj-avsløringene som politiet har gjort, hvor 18 Oppegård-ungdommer ble arrestert, ikke kommer som noen bombe på dem som jobber med rusforebygging i kommunen. 

– Vi har såpass mye informasjon og såpass god innsikt i hva som skjer blant unge i kommunen at det kom ikke som noen bombe, men samtidig er det også her viktig at dette ikke blåses helt ut av proposjoner. Det er ikke slik at «alle» ungdommer i Oppegård ruser seg på narkotiske stoffer og at situasjonen er utenfor kontroll, heller tvert imot. Vi var tidlig klar over at denne utfordringen kunne komme, sier de to.

Mange tiltak er allerede satt i sving

Det har ikke blitt satt i gang noen ekstraordinære strakstiltak i forbindelse med denne saken, for tiltakene er igangsatt for lenge siden, ifølge de to.

SKAL HOLDE INFOMØTE: Randi Driessen Marthinsen, prosjektleder for rusforebyggende arbeid og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune tar arrestasjonene på høyeste alvor.
SKAL HOLDE INFOMØTE: Randi Driessen Marthinsen, prosjektleder for rusforebyggende arbeid og Gregory Gurvich, leder for Utekontakten i Oppegård kommune tar arrestasjonene på høyeste alvor. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Utekontakten er styrket med tre stillinger som ble søkt i februar 2016 og gitt av midler fra Fylkesmannen spesielt rettet mot utfordringer som dette. Vi har hyppig informasjonsarbeid i skolene, og en rekke andre forebyggende tjenester, samt skolehelsetjenesten. Vi har god kontakt med ungdommer i kommunen, og har også møter med foreldre og oppfølgingsprogrammer for unge som havner utpå, sier de to.

Les også: 18 Oppegård-ungdommer arrestert i stor narkoaksjon

– Dessuten opplever vi ungdomsmiljøene i Oppegård som stort sett sunne og flotte. Det er engasjerte foreldre her, og dette er faktisk litt viktig å påpeke for oss i forbindelse med alle oppslagene som har vært nå. Det er trygt å vokse opp i Oppegård, og vi opplever de aller fleste unge her som velreflekterte, unge som er svært bevisste i sine valg i livet,sier de to.

Informasjonsmøte på gang

Nå skal de ha et allmøte i Kolben for å informere om arbeidet rundt både denne aktuelle saken, og ikke minst for å fortelle foreldrene hva som gjøres innen rusforebygging.

– Den 18. april klokken 19.00 blir det et foreldremøte i Kolben, som blir åpent for alle. Her vil vi gi informasjon og vise hvor mange i kommunen som jobber med dette, og hva vi gjør. Politiet vil også komme hit og informere. Vi er hundre prosent avhengig av foreldrenes engasjement her, så vi håper mange kommer, avslutter de to.

PS! Les mer om saken i  papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 6. april. Der kan du også lese et intervju med den bokaktuelle, tidligere rusmisbrukeren Øivind Flagstad, hvor han forteller om sine oppfatninger av rus-situasjonen i Oppegård, og mer om hans nye bok om temaet. 

LES MER I PAPIRAVISEN: Det er mer om teamet i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 6. april, og der kan du blant annet lese et stort intervju med tidligere rusmisbruker, nå bokaktuelle, Øivind Flagstad.
LES MER I PAPIRAVISEN: Det er mer om teamet i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 6. april, og der kan du blant annet lese et stort intervju med tidligere rusmisbruker, nå bokaktuelle, Øivind Flagstad. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

 

Til toppen