ENGASJERT: Maria Molund har dirigert Kolbotn Konsertorkester (KoKo) til mang en suksess. Nå er det andre som skal overta taktstokken.
Kultur
ENGASJERT: Maria Molund har dirigert Kolbotn Konsertorkester (KoKo) til mang en suksess. Nå er det andre som skal overta taktstokken. (Bilde: Jan Erik Range)

Siste takt for Maria

Det har vært fire Koko år for Maria Molund. Lørdag legger hun ned taktstokken for KoKo for siste gang i denne omgang.

Det var høsten 2012 at Maria Molund fikk engasjement som musikalsk leder for Kolbotn Konsertorkester. Siden den gang har hun taktfast ledet det velrenomerte korpset. Nå er det snart slutt, og en epoke er over.

Avskjed

Utekonserten foran Kolben 10. juni blir hennes avskjedskonsert for denne gang. Men det ligger i kortene at orkesteret ønsker at hun skal dirigere ved senere anledninger. Hun setter pris på den muligheten for å fortsette samarbeidet med ett av landets 10 beste korps.

 

ENGASJERT: Maria Molund har dirigert Kolbotn Konsertorkester (KoKo) til mang en suksess. Nå er det andre som skal overta taktstokken.
ENGASJERT: Maria Molund har dirigert Kolbotn Konsertorkester (KoKo) til mang en suksess. Nå er det andre som skal overta taktstokken. Foto: Jan Erik Range

 

– Det er sånn det er å være frilansdirigent, sier Molund.

Les også: Se glimt fra KoKos fantastiske musikalaften

– De beste korpsene gir kontrakter på tre til fire år, forteller hun videre.

– Det er ingen dramatikk i at hun slutter nå, men vi er blant de ti beste korpsene i Norge, og for fortsatt å være det, så er vi avhengig av å få nye musikalske impulser, så da skifter vi jevnlig dirigent, forteller Konsertorkesterets leder Øivind Blegeberg,

Mange suksesser

Molund står bak flere suksessfulle oppsetninger for Koko.

Blant annet flere musikaler. Nå har det ikke vært plass til store kulisser og skuespillere på scenen i Kolben. Men gode kulisser og fenomenal lyssetting har bidratt kraftig til at forestillingene har imponert.

– Vi var heldige, som har så kreative mennesker på Kolben, som jobber med lys, sier Molund.

Les også: Fra KORK til KoKo

Maria Molund er både musiker og dirigent.  Utdannet på Norges musikkhøgskole som musiker, og som dirigent fra Royal Northern College of Music i Manchester og Sibeliusakademiet i Helsinki. Ett av hennes første oppdrag, som nyutdannet tubaspiller, var på Kolbotn da hun steppet inn da en låt fra Blood, Sweat & Tears skulle oppføres.

PS! Saken fortsetter under bildet. Se Maria Molund og KoKo i aksjon i videovinduet nederst i saken!

 

FLINKE: Maria Molund har stødig håntert taktstokken. KoKo har sammen med henne levert varene gang på gang. Nå venter nye utfordringer.
FLINKE: Maria Molund har stødig håntert taktstokken. KoKo har sammen med henne levert varene gang på gang. Nå venter nye utfordringer. Foto: Jan Erik Range

 

Mange jern i ilden

Ved siden av sin virksomhet for Kolbotn konsertorkester, så har hun flere ganger steppet inn som dirigent for Stavanger Symfoniorkester. Hun er også dirigent for Jernbanemusikken i Oslo og kunstnerisk leder for Asker og Bærum ungdomskorps.

Les også: Se KoKo øve til musikalfesten

Hun har også et eget «hobbyband», under navnet «All About The Bass» Det består av fire damer med hvere sin tuba. De holder to utendørskonserter på Torshov 19.juni.

Men før dette har du altså mulighet til å se henne i «fri flyt» med KoKo lørdag den 10. juni klokken 13.00 utenfor Kolben. Konserten er forøvrig gratis, og vi får også håpe at værgudene leverer varene!

PS! I videovinduet under kan du se dirigent Maria Molund i aksjon på en tidligere opsetning fra KoKo.

Klikk play for å se video!

 

 

Til toppen