Trondheim Havn i utvikling.

Havnesammenslåing i Trøndelag

1.januar ble Trondheim Havn (TIH) slått sammen med Indre Trondheimsfjordens Havnevesen (ITH).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

De to havneselskapene utgjør en betydelig del av sjø- og godstrafikken over havn i Trøndelag. TIH omfatter kommunene Trondheim, Orkdal og Stjørdal i tillegg til forvaltningsansvar for Malvik. ITH utgjør medlemskommuner i indre deler av Trondheimsfjorden.

Lang behandling

Sammenslåingen er vedtatt etter lengre tids behandling hos eierkommunene. Selskapet omfatter de fleste kommuner med havnetilknytning i Trondheimsfjorden foruten private havner.

Positive følger

Havnedirektør Wollert Krohn-Hansen i Trondheim har lenge understreket de positive følgene av en forening og sammenslåing, ikke minst det å stå godt rustet til å møte fremtidens transportutfordringer.

Samling av tonnasje

Krohn-Hansen har en strategisk interesse med å få samlet all tonnasje innen et og samme selskap, og at regionen da øker sjansen for få bli definert som utpekt havn. Han mener også at det er utenkelig å overse Trondheim Havn som utpekt havn hvis arbeidet med et felles logistikknutepunkt mellom sjø, vei og bane blir realisert.

NTP

Det er i dag ingen utpekte havner mellom Bergen og Tromsø. Status utpekt havn betyr en mer sentral stilling i nasjonale samferdselsspørsmål, og som blir prioritert i Nasjonal transportplan (NTP).

 

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS