Rune Lyngbø.

Lyngbø ny distriktssjef i Peab

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Rune Lyngbø (41) er ansatt som distriktssjef for Peab Bygg på Romerike.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått Rune til å ta ansvaret for kunder og prosjekter nord for Oslo. Dette er et stort og viktig markedsområde for oss, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Bred erfaring

Lyngbø kommer fra lederstilling i Norconsult i Bergen, der han hadde ansvar for å bygge opp et tverrfaglig rådgivermiljø innen bygg og eiendom. Han er utdannet høgskolekandidat i landbruksteknikk, og startet karrieren som ingeniør innen prefab.

Om Peab

Peab er et nordisk bygg- og anleggsselskap med 15.000 ansatte og en årlig omsetning på 50 milliarder kroner. Konsernet har strategisk plasserte kontorer i Sverige, Norge og Finland. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne i Sverige. Aksjen er børsnotert ved NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 5,6 milliarder kroner.

- Etter det har jeg opparbeidet bred erfaring fra ulike deler av bransjen, og har jobbet både som utførende og rådgivende, forteller han.

Trigget av muligheter

Etter noen år med utvikling av bygg og eiendom som markedsområde i Norconsult, følte han at det var riktig å gå over til en totalentreprenør så fort den rette muligheten bød seg.

- Peab fremstod for meg som solid totalentreprenør med gode verdier. Jeg ble trigget av muligheten til å få lov til å være med å utvikle selskapets posisjon og utvikling i markedet videre, sier han.

Ser mot Mjøsregionen

Fra distriktskontoret på Kløfta skal Rune styre og videreutvikle Peabs byggvirksomhet på Romerike. Han har også blikket rettet litt lengre nord.

- Jeg mener vi har et potensial til å ta nye markedsandeler i Mjøsregionen. Regionen har først nå, med ny E6 og jernbane, begynt å merke den veksten som Nedre Romerike har hatt siden Gardemoutbyggingen, sier han.

Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven, og har så vidt kommet i gang i ny jobb.

- Jeg har blitt tatt godt imot av åpne og hyggelige kollegaer. I jobben forventer jeg å utvikle meg selv, men enda viktigere at jeg sammen med mine gode kollegaer skal bidra til en positiv utvikling av Peab og vår virksomhet på Romerike, avslutter han.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS