UTSTILLINGSKLARE: Denne gjengen er klare til å erobre kunstinteressertes øyne i bibliotekgalleriet i Kolben fremover.
Kultur
UTSTILLINGSKLARE: Denne gjengen er klare til å erobre kunstinteressertes øyne i bibliotekgalleriet i Kolben fremover. (Bilde: Jan Erik Range)

Utstillingsklare!

Unge grafikere bobler i Kolben fremover! Det har du muligheten til å nyte i sin helhet i bibliotekgalleriet i tiden som kommer!

Han er fra Oppegård og medlem i Oppegård kunstforening, og er også verksmester på grafisk avdeling på Kunsthøgskolen i Oslo. Grafikeren Tom Eidsvold Larsen tar billedlig talt med med seg jobben hjem.

Stiller ut

Snart stiller en rekke unge talenter som går på Kunsthøgskolen ut i biblioteksgalleriet i Kolben. De går på avdelingen der Tom er verksmester. De prøver seg i et mangfold av teknikker fra litografi til broderi. Motivene er både abstrakte og figurative.

UTSTILLINGSKLARE: Denne gjengen er klare til å erobre kunstinteressertes øyne i bibliotekgalleriet i Kolben fremover. De lokale kunstnerne er LInda Hærnes, Line Prip, Thomas Iversen, Christopher Holt Iversen. Beatrice Guttormsen, Cathrine Alice Liberg, Embla Øverby og Sanna Joelsson. Her sammen med Tom Eidsvold Larsen (t.h.)
UTSTILLINGSKLARE: Denne gjengen er klare til å erobre kunstinteressertes øyne i bibliotekgalleriet i Kolben fremover. De lokale kunstnerne er LInda Hærnes, Line Prip, Thomas Iversen, Christopher Holt Iversen. Beatrice Guttormsen, Cathrine Alice Liberg, Embla Øverby og Sanna Joelsson. Her sammen med Tom Eidsvold Larsen (t.h.) Foto: Jan Erik Range

– Vi forsøker å forholde oss til vår samtid, sier studentene, som nøye studerte lys og lokale i bibliotekgalleriet i Kolben sist torsdag.

Les også: Smykker seg på Tyrigrava

De holder salgsutstilling der i perioden fra den 4. til den 21. mars.

– Så selv om vi går på grafikk og tegning, så ønsker lærerne at vi også skal prøve andre teknikker. Det er utrolig morsomt å se hva de unge kunstnerne holder på med, det har skjedd mye siden jeg gikk på Kunst- og håndverksskolen, sier Stine Vogt, som er kunstnerrepresentant i Oppegård kunstforenings styre.

Variert og vakkert

Hun forteller at utstillingen spenner fra vakre dyrebilder i tusj til brodert grafikk. Dyrebildene er figurative, ellers er det mange grader avabstraksjon.

Kunstnerne er Linda Hærnes, Line Prip, Thomas Iversen, Christopher Holt Iversen. Beatrice Guttormsen, Cathrine Alice Liberg, Embla Øverby og Sanna Joelsson.

– En meget variert utstilling, lover Eidsvold Larsen.

Kåseri

I tillegg til selve utsitllingen, er det også klart for kåseri med grafiker Tom Eidsvold Larsen. Dette skjer i biblioteket den 16. mars klokken 19.00.

Her vil Larsen fortelle om den aktuelle utstllingen og om utviklingen innen grafikk.

Les også: Vårslepp i galleriet

Kåseriet er gratis å få med seg, akkurat som utstillingen er, så ta turen på dette også, og få enda mer ut av den flotte utstillingen med våre unge kunstnere.

Når det gjelder selve åpningsdagen, den 4. mars, kan det også nevnes at de fleste kunstnerne vil være til stede på åpningsdagen 4. mars, og som vanlig blir det et musikalsk innslag.

Her er plakaten, hvor du blant annet kan se noen av bildene som skal stilles ut under utstillingen. 

MYE FINT Å SE: Her ser du plakaten for utstillingen.
MYE FINT Å SE: Her ser du plakaten for utstillingen. Foto: Oppegård kunstforening

 

Til toppen