Hva skjer i Oppegård?

Lørdag 26. aug.

Dagfinn Lyngbø - Supersmud

 • Kolben, sal 1
 • Pris 480,-
Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, DDagfinn Lyngbø, er endelig tilbake på Kolbotn med et nytt ssoloshow! Gled dere til et helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ! Forestillingen har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og spiller etter nyttår på Latter i Oslo. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker.
 
 
 
19:00

Mandag 28. aug.

Europabevegelsen - Jan Erik Grindheim

 • Kolben, sal 3 (kinosalen)

Kan også Follo bli en region dominert av kunnskapsbedrifter og høyteknologi? Hvor viktig er EØS-avtalen i denne sammenheng?

Åpen paneldebatt ledet av Jan Erik Grindheim, Europabevegelsens leder, rektor Mari Sundli Tveit ved NMBU, og tre stortingskandidater fra vårt distrikt.

Hva omfatter EØS-avtalen, og hvilken betydning har den for ulike bransjer i Norge i dag? Hvilke ambisjoner og planer har Follos eget universitet, NMBU, for å bli en spydspiss i næringsutviklingen i Follo?

Er EØS-avtalen en viktig forutsetning for å nå ut på eksport-markedene i Europa?

19:00

Fredag 1. sep.

Hellbotn Metalfest 2017

Kolben sal 4

Festivalpass 2 dager: 699,-

ID 18 år.

HELLBOTN METALFEST 2017 Hellbotn Metalfest går av stabelen for fjerde gang i år! Det blir band, uteservering med grill, DJ's og hygge fra kl 17 både fredag og lørdag. Lørdag blir det metalfilm med servering fra Ølsmia fra kl 16.00. De som spiller er Okkultokrati, Mork, Hymn, Terrorstat, Den Saakaldte, Blood Tsunami, Beaten to Death og Enter Obscurity med fler.

 
På lørdag blir det metalfilm med servering fra Ølsmia fra kl 16.00.
17:00

Lørdag 9. sep.

Barn i Kolben: Kanotur

 • Bryggen utenfor Kolben
 • Gratis

Bli med på en idyllisk familietur med kano på Kolbotnvannet.

I regi av 1. Kolbotn speidergruppe inviteres store og små med på en vakker og lokal naturopplevelse! Vi tenner bålpanner. Ta med grillspyd. Med forbehold om oppholdsvær. Passer for hele familien. Oppmøte ved bryggen ved Kolbotnvannet. Arrangementet er gratis.

12:00

ORC: Backstage Rock Pub - Articles Found

 • Kolben, sal 4
 • Pris 175,-/150,- (medlemmer)

«From Texas to the bayou» er tema for kveldens band, Articles Found. De er inspirert av roots, swamp, southern, heartland og country rock. 

Denne kvelden kan vi forvente oss albumspor, B-sider og annet smågodt fra repertoarene til Tom Petty, John Fogerty/CCR, Wilco, Steve Earle, Jayhawks, John Hiatt m.fl.

Articles Found består av Pål Asheim (bass), Håkon Øgreid (lead guitar), Morten Stien (guitar), Tommy Henriksen (trommer) og Anders Aunbu (vokal).

18:00

Onsdag 13. sep.

Karin Krog - en legende fyller 80

 • Kolben, sal 1
 • Pris 300,-
 
 
Karin Krog – En legende fyller 80! Karin Krog er uten tvil en av landets viktigste jazzmusikere og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964. Hun har med stor utforskertrang og åpent sinn eksperimentert med vokalteknikker og elektronikk, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. (Ung Scene fra kl. 19:30)
 

Karin Krog – vokal, Erlend Slettevold– piano, Tom Olstad – trommer, Terje Gewelt – bass, John Surman – saksofon

Konsertene er støttet av Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Rosenholm Campus. Ung Scene arrangeres i samarbeid med Oppegård kulturskole.

20:00

Torsdag 14. sep.

Nordic Tenors – Con Amore

 • Kolben, sal 1
 • 370,-

Fabelaktige Nordic Tenors er tilbake i Kolben med sin forstilling "Con Amore" (med kjærlighet). De vil gi publikum en kveld spekket med musikalske høydepunkter og mye humor. Nordic Tenors erklærer sin kjærlighet til de vakre klassiske perlene fra operaens verden og til musikalske høydepunkter fra pop- og visesjangeren. Deres nydelige stemmer vil gi både gåsehud og uforglemmelige øyeblikk.

De sjarmerende tenorene har vunnet publikums hjerter like mye for sine humoristiske innslag som for sine flotte stemmer. Publikum kan derfor glede seg til både store musikalske opplevelser og herlige humornumre som garantert vil gi lattermusklene god trim!

Nordic Tenors består av Roald Haarr, Sveinung Hølmebakk og Jan-Tore Saltnes. De har med seg sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet.

19:00

Fredag 15. sep.

Terje Sporsem- Religion

 • Kolben, sal 1
 • 405,-

Humor i Kolben - Etter flere års søken som ungdom fikk Terje aldri svar fra Gud, og ga til slutt opp. Siden den gang har han latt seg forundre og fascinere av mennesker som mener de har fått svar og som vier livet sitt til skrifter i en bok.

19:00

Lørdag 16. sep.

Barn i Kolben: Geitekillingen som kunne telle til ti

 • Kolben, sal 2
 • Pris 50,-

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn.

Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning? Passer for barn fra 3 år. (Varighet 30 min)

12:00

Cezinando : Back to School

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 200,-/200,-

Vi ,-markerer starten av et nytt skoleår med en fantastisk artist! I fjor vant Cezinando Urørt-finalen med låta «€PA», ga ut albumet «Barn av Europa» og i november ble han årets nykommer på P3 Gull. Med megahiten «Håper du har plass» har 22-åringen tatt steget opp i toppetasjen blant norske artister.

 
18:00

Memory Lane presenterer: Hits 77

 • Kolben sal 1
 • Pris 295,-

I fjor høst tok den nostalgiske gjengen i Memory Lane med seg en fullsatt sal 40 år bakover i tid - til 1976. 16. september er 1977 reisemålet.

Året der Eric Clapton sang "Cocaine" og Fleetwood Mac gav ut praktfulle "Rumours". Carly Simon sang også en av de flotteste Bond-låtene noensinne med "Nobody Does It Better" og Meat Loaf børnet inn i rockehistorien på motorsykkel med "Bat Out Of Hell"!

Historietimen holdes av flere kjente fjes fra kulturlivet i og rundt Follo:

Erling Ellingsen: vokal

Ingeborg Sand: vokal

Dag-Magnus Samuelsen: vokal

Johan Os Stave: gitar

Marius Stegegjerde-Kristiansen: gitar

Richard Johnsen: keyboards

Odd Inge Rand: bass

Christian Lund: trommer

Lorentz Hermansen: saksofon

Third Act:

Ingeborg Sand

An-Magritt Larsen

Cory Svalland-Grier

Pin-up:

Marius Krohn-Hauglie

19:00

Tirsdag 19. sep.

Europabevegelsen - Bjørn Hansen: Hvordan skal vi forstå det som skjer i USA?

 • Kolben, sal 3 (kinosal)
 • Gratis

Bjørn Hansen jobbet som journalist og utenriksmedarbeider i NRK i 30 år, etter først å ha gjort karriere i dagspressen. Etter å ha blitt redaksjonssjef i Dagsrevyen, jobbet han som Washington-korrespondent i mange år, før han ble programleder for Urix. Han har i særlig grad befattet seg med amerikansk politikk, og utga i 1992 boka «USA i flammer». Gratis adgang.

19:00

Onsdag 20. sep.

Seniorakademiet - Musikken som vant krigen

 • Kolben sal 1
 • Pris 125,-
 
Gjengklang - musikken som vant krigen, er en konsertforestilling av og med Anders Gjønnes og Liv-Ellen Kahrs. Musikk ble skrevet med agenda for å styrke moralen og nasjonalfølelsen, bygge opp håp og latterliggjøre motstanderen, et helt spesielt våpen i krig.
11:00

Dora Thorhallsdottir - Familiegreier

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 325,-

Før het det slektstre, nå ligner det mer og mer på en busk. Det som før var ryddige og kjedelige A4-familier er blitt en salig blanding av mine barn, dine barn, eks-svigermor og den nye typen til bestefar.

Så hva er egentlig en familie? Hvordan blir en episode av «Hvem tror du at du er» om 100 år? Hvorfor driver vi fremdeles på med så mange absurde tradisjoner og ritualer? Er det mulig å kommunisere med tenåringer? Hvorfor blir det så mye krangling, drama og elefanter i rommet med personene som står oss nærmest? Og hvis alle har det, hva er grunnen til at det er så vanskelig å snakke om… familiegreier?

Familieterapeut, foredragsholder og komiker Dora Thorhallsdottir opplevde braksuksess med sitt første show "Det var ikke sånn det skulle bli". Nå er hun tilbake med sin andre forestilling "Familiegreier".

19:00

Torsdag 21. sep.

Rita Eriksen synger Eva Cassidy

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 380,-

Den Store Stemmen står i fokus når Rita Eriksen synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register – slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på klassikere som

Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless The Child, What A Wonderful World, Time After Time, Autumn Leaves og selvsagt Songbird.
19:00

Fredag 22. sep.

Eventyrfestivalen 2017

 • Arrangementer i Oppegård
 • Informasjon kommer

Eventyrfestivalen i Oppegård ble første gang arrangert i 1997, som et åpent arrangement for hele Oppegårds befolkning. I år er festivalen 22.-24. september.

Festivalen består av ulike arrangementer i regi av lokale frivillige organisasjoner, og finner sted hvert år rundt den 20. september

Fredag 22. september:

Eventyrsti

Lørdag 23. september

Musikk og underholdning for hele familien på torget. Markedsdagen arrangeres på torget i Kolbotn sentrum (Jan Baalsruds plass) lørdag fra kl. 12.00.

Søndag 24. september

Lokalhistorisk dag ved Gjersjøelva natur- og kulturpark og kanskje også Olabilløp ved Kolbotn skole.

Mer informasjon kommer

12:00

Søndag 24. sep.

Kolbotn konsertorkester - The greatest Videogame music

 • Kolben, sal 2
 • Pris 200,-/100,-( barn)

Spillmusikk-konserter har blitt mer og mer populære mange steder i verden, og gjennom flere tiår har musikken til dataspill både utviklet seg og blitt en stor del av musikkindustrien.

Kolbotn Konsertorkester vil ta deg med på en reise gjennom dataspill-musikkens utvikling fra åttitallets digitale lyder til dagens mangfold av spillmusikk som spenner fra enkle elektroniske temaer til storslåtte symfonier. 
Spillmusikk fungerer på samme måte som filmmusikk, melodier som ligger i bakgrunnen og brukes som stemningsskaper.

 Spillmusikken som blir presentert på denne konserten spenner fra gamle klassikere til dagens kjente melodier og temaer fra dine favorittspill.

16:00

Onsdag 27. sep.

Ingrid Bjørnov - Steinway to Heaven

 • Kolben, sal 1
 • 495,-

Høsten 2017 er pianistinnen Ingrid Bjørnov tilbake med ny soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte.

19:00

Torsdag 28. sep.

Eldredagen: Benny Borg

 • Kolben sal 1
 • Gratis

Benny Borg åpner Eldredagen med en gratiskonsert i Kolben! Vi kjenner han fra slagere som "En spennende dag for Josefine", "Balladen om Morgan kane" og "God morgen, kjære".

I år er temaet for Eldredagen "en verden av muligheter" med fokus på velferdsteknologi. Er du en som tenker fremover?

Av programmet:

11.00 Konsert med Benny Borg. Han er kjent som visesanger, gjøgler, showmann og imitator. Han har en genuin evne til å kombinere iørefallende melodier med tekster som treffer oss med sine enkle, følsomme og skarpe observasjoner. Vi er stolte over at Benny åpner denne festdagen i sal 1 med "Benny - Da og Nå".

Dørene åpner 10.45.
Gratis entre.

Kl. 12-14. Bli med opp i 3. etasje og se "en verden av muligheter". Velferdsteknologi er et brennhett tema i samfunnet, men hva er det egentlig? Her er spennende løsninger for alle og for de som har spesielle utfordringer. Det blir utstillere, miniforedrag og mye mer.

Kl 12-14. Åpen cafè med hjemmelaget stor deilig lunchbuffet, kaffe og kaker.

Dagen blir avsluttet på Toppenhaug seniorsenter med intimkonsert, dette blir annonsert.

Velkommen til en spennende dag!

Dagen arrangeres av Eldrerådet og seniorsentrene i Oppegård

11:00

Moddi og Trondheimsolistene Quartet

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 400,-

I fjor høst ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter, og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA…og Norge. I høst presenterer Moddi det nye albumet på et utvalgt knippe steder i Norge sammen med en strykekvartett fra verdenskjente Trondheimsolistene.

19:00

Tirsdag 10. okt.

Halvdan Sivertsen: Ennu ikke landa!

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 480,-

Halvdan Sivertsen og er klar med ny plate og ny turné. "Ennu ikke landa" er en livsbejaende erklæring fra en moden mann som har mye på hjertet, men samtidig et uttrykk for at vi svever rundt uten vilje til å se den harde landingen som venter oss alle, dersom vi ikke tar vare på denne stakkars kloden vår, kjærligheten, vennskapet og dem som trenger oss.

Vi kan love en i beste forstand typisk Halvdan-konsert: Ledsaget av et glimrende helakustisk band, blir det en kveld med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor.

19:00

Europabevegelsen: Halvor Tjønn: Russlands historie – fra Ivan den grusomme til Vladimir Putin!

 • Kolben sal 3 (kinosalen)
 • Gratis

Halvor Tjønn er journalist, historiker og forfatter og har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo. Han har i hele tre perioder vært utenriksmedarbeider for Aftenposten i Moskva, og har skrevet flere bøker om russisk historie. Den siste, «Russland blir til», kom i 2015. Gratis adgang.

19:00

Onsdag 11. okt.

- Slik ryddet jeg meg lykkeligere

 • Kolben, sal 2
 • Pris 250.-

Synnøve Skarbø ble kalt Norges ryddedronning da debutboka «Synnøves System» gikk rett inn på bestselgerlistene første uka den var i salg. I boka forteller hun hvordan hun som arbeidsledig og fødselsdeprimert begynte å rydde seg gjennom huset på jakt etter den tapte lykken. I forsøket på å finne det perfekte systemet, innså hun at rydding handler om mye mer enn hvordan vi har det rundt oss. Det handler om hvordan vi har det inni oss.

19:00

Torsdag 12. okt.

Kullebunden Jazz: Shoeshine Boys

 • Kolben sal 2
 • Pris 250,-/ 200.-(medlem/ student)

Shoeshine Boys er et ungt jazzband fra Oslo som spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz, swingjazz og rhythm and blues. De har markert seg som et nytt og ungt innslag i tradjazzmiljøet i Oslo med sitt høye energinivå og spilleglede

20:00

Lørdag 14. okt.

Barn i Kolben: Baldrian og musa - Passe hatt

 • Kolben, galleriet
 • Pris 50,-

I denne forestillingen handler det mye om å passe eller ikke passe. Når Baldrians hatt ikke passer, er det da hodet som er for lite, eller hatten som er for stor?

12:00

Oppegård janitsjar: Oktoberfest

 • Kolben sal 1
 • Pris: 410,- (inkludert mat - kl. 18.00), 135,- (21.00)

Vi gjentar suksessen for 5. året på rad. Her blir det langbord og benker, god drikke i glassene, allsang til ompamusikk og dans til våre faste DJ, Vidar og Lars. Det er ikke krav til antrekk, men de som kan oppfordrer vi i å stille i tyrolerantrekk.

18:00

Tirsdag 17. okt.

Guren Hagen: De beste visene

 • Kolben, sal 2
 • Pris 250,-

Guren Hagen er etablert som en av våre fremste visekunstnere, som tar vare på tradisjonene i et vise/pop-landskap. Hagen har et trofast publikum, både på konserter og ved radioapparatene, og har til nå gitt ut elleve album. Guren har også etablert seg som låtskriver og tekstforfatter for andre artister som Ole Edvard Antonsen og Sissel Kyrkjebø.

19:00

Torsdag 19. okt.

Oppegård Janitsjar: Unge talenter

 • Kolbotn sal 2
 • Pris: 160,-

Nok en gang inviterer Oppegård janitsjar til konsert hvor de presenterer et utvalg av unge talenter innen vokal eller instrumentalt. Janitsjaren ønsker å gi disse talentene en mulighet til å presentere seg for en full konsertsal og med et stort orkester i ryggen.

19:00

Lørdag 21. okt.

Internasjonal torg i Kolben

 • Kolben

Internasjonal torg i Kolben. Familiedag med aktiviteter, mat og kultur fra ulike land.

12:00

Barn i Kolben: Barnas Århundre

Kolben sal 2

Pris 50,-

Ègal Teater inviterer til en kabaret hvor kjente karakterer fra barnas univers som Peter Pan, Kaptein Krok, Ole Brumm, Aladdin, Jon Blund, Knerten og Teskjekjerringa synger, danser og forteller fra høydepunktene i barnekulturen fra det siste århundre.

12:00

ORC: Backstage Rock Pub - Kolbotn All Stars

 • Kolben sal 4
 • Pris: 175,-/ 150,-(medlemmer)

Ansporet av suksessen på klubbens 10-årsjubileum i fjor høst, er Kolbotn All Stars klare for å løfte taket på rockepuben. Her blir det feststemning og høy allsangfaktor med lokale helter!

Vokalistene er Elisabeth Bøvold, Elin Mikkelsen, Steffen Karlsen, Ståle Kverndokk og Rick Holmen. Bandet er anført av Tom Andresen, gitar,  Espen Bjarkeid, trommer, og Leif Andresen, tangenter.

18:00

TV-aksjonen og JAZZAID

 • Kolben, sal 2
 • Pris 500,-

JAZZAID er for deg som vet å sette pris på vakker, lett tilgjengelig og melodiøs jazz eller pop, og som samtidig ønsker å støtte flere gode saker mens du lytter! Du er sikret en jazzkveld med mening. Overskuddet fra konserten går uavkortet til UNICEF i et samarbeid mellom Kolben, TV-aksjonen 2017 og JAZZAID.

19:00

Tirsdag 24. okt.

Christian Ihle Hadland og Tuva Hongve - I rosetiden

 • Kolben sal 2
 • Pris 320,- / 240,- (a-kort)

Mye av den vakreste musikken som er komponert for sang og klaver er komponert i en folkemusikalsk koloritt. I denne konserten blir det sang og musikk i nasjonale og lengselsfulle farger av storheter som Maurice Ravel, Richard Strauss og vår egen Edvard Grieg.

Christian Ihle Hadland har etablert seg som en av Norges ledende pianister og er en ettertraktet solist både her hjemme og i utlandet. Han var BBC New Generation Artist mellom 2011 og 2013 og var solist med Oslofilharmonien på BBC Proms i Royal Albert Hall. Han vant Spellemannsprisen i 2015, og soloalbumet "The Lark" som utkom i 2016 fikk svært gode kritikker.  

Tuva Weideborg Hongve har både opera og romansemusikken som sitt arbeidsfelt, og hun har opptrådt både i Tyskland og Canada. Hun er også fast i ensemblet Vivézza som har opptrådt flere steder i Norge. 

Sammen har Christian og Tuva blant annet holdt romansekonserter på Troldhaugen, opptrådt i Den Norske Opera & Ballett, - og var sist å høre under Oppegård kirkekulturfestival i 2017. 

19:00

Fredag 27. okt.

Torgeir Waldemar

 • Kolbotn sal 2
 • Pris: 250,-

Torgeir Waldemar tok det norske folk og musikkpressen på senga med sitt debutalbum i 2014. Et samlet pressekorps jublet over Torgeirs mørke blanding av folk og americana, og hans sterke og uredde tekster som uanstrengt angriper og forfekter livets store spørsmål og mysterier. Tidligere i år kom Waldemar ut med nytt album - "No Offending Borders". Her får du både folk-låter og tekster om verdens vondskap, kombinert med rockens iboende råhet. Dagbladet ga albumet terningkast 6, og hevder at få andre vil matche denne plata i år!

19:00

Lørdag 28. okt.

Kvalitetsfil for barn: Løvetannbarn

 • Kolben

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre? men det er ikke lett!

12:00

Oppegård Skolekorps 90 års jubileum

 • Kolben sal 2
 • Pris: 200,-/ 100,-

Som det første skolekorpset i Oppegård Kommune ble Oppegård guttemusikkorps stiftet 3. mars 1927 av Trygve Brattland. Og det er en sprek 90-åring vi feirer i år! Korpset har 35 aktive medlemmer i hoved- og juniorkorps og en ivrig gruppe med aspiranter.

17:00

Torsdag 2. nov.

Øystein Greni m/band

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 300,- (ståplasser)

Øystein Greni utga sitt første soloalbum tidligere i år. Han har forlatt den vanlige Bigbang-komfortsonen, og har jobbet med nye låtskrivere og musikere. Dette har resultert i albumet «Pop Noir». Albumet har høstet gode mottagelser hos anmelderne, med femmerne bl.a. i Aftenposten og Dagbladet. Øystein Greni har med seg et håndplukket topplag av musikere.

20:00

Fredag 3. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken.

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Tøft

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 150,-

Det lokale bandet TØFT gjentar suksessen fra 9-års jubileet for et par år siden. Sammen med musikalske venner bys det på en helaften i Kolbens sal 2. Her blir det forskjellig live musikk fra scenen og en hyggelig atmosfære!

19:30

Lørdag 4. nov.

Barn i Kolben: Musikklek med Kulturskolen

 • Kolben
 • Gratis

Kulturskolen har stor glede av å invitere til lek og moro med musikk! Tre erfarne pedagoger, Elise Dørsjøe, Marja Liisa Sandbakken og Roy Skog skal synge, spille og leke med dere. Her trengs det ingen forkunnskaper, vi synger med den stemmen vi har. Det blir sanger, sangleker, regler og spill på rytmeinstrumenter. Foresatte, søsken og besteforeldre er hjertelig velkommen! Passer for barn i alderen 1-5 år. Grunnet begrenset kapasitet må billetter hentes i skranken i Oppegård bibliotek. Arrangementet er gratis

12:00

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken.

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

18:00

Søndag 5. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

18:00

Tirsdag 7. nov.

«Det er ikke mer synd på deg enn andre».

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 300,-

Har du ikke fått med deg Ingvard Wilhelmsen sine foredrag tidligere, da har du gått glipp av noe. Wilhelmsen holder engasjerende og humoristiske foredrag om helseutfordringer.

Foredraget «Det er ikke mer synd på deg enn andre» handler om vår holdning til fortiden og er et oppgjør med offerrollen. Det meste her i verden kan vi ikke gjøre noe med, og fortiden kan vi ikke endre. Vi kan imidlertid endre holdningen til den.

19:00

Onsdag 8. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,- (barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Torsdag 9. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Kristian Kristensen

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 280,-

Kristian Kristensen fikk både publikum og dommere til å måpe med sin fantastiske stemme i talentshowet The Voice for noen år tilbake. Nå har han etablert seg som en av de virkelig store låtskriverne her til lands, og publikum har omfavnet sanger som "Kan du lære mæ?", "Varm", og "Du som snakke".

Men det var først etter at han forlot The Voice og fokuserte på å skrive og fremføre sine egne låter at han virkelig fant sin egen stemme. Låten "Lyset" rørte ved mange og viste vei fremover, og tok ham helt til topps i Urørt, som er NRK P3`s årlige konkurranse for artister uten platekontrakt, i 2015.

Kristian ser på seg selv som en singer-songwriter og velger å skrive og synge på sin egen dialekt fordi det føles nærmere og sterkere. Og i kjernen av alt artisten og låtskriveren gjør er hans karakteristiske stemme og flotte falsett, en stemme så uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han ofte beskrives; som "han med stemmen".

20:00

Fredag 10. nov.

Du skal bli pappa: Et humorshow med Erik Mogeno

 • Kolben sal 2
 • Pris 250,-

Erik Mogeno er mannen som i fem år har reist rundt i Norge og underholdt flere hundre bedrifter med sine morsomme buktalerkarakterer. Nå er han endelig klar med sitt første helaftens soloshow!

Han har jobbet med dette med dette showet i to år, samtidig som han har har skifta bleier, varmet opp morsmelkerstatning og klippet navlestreng.

For det er dette Erik har drevet med etter han ble pappa. Og det er nettopp dette denne forestillingen handler om.

Her spøker Erik om alt fra ultralyd, til sexfiksert barne tv. Hva folk forventer av unge foreldre, og hvordan fødselen gikk. Det hele er lagt opp som et Standup show, men flere av Erik sine buktalerkarakterer er selvsagt også med.

19:00

Lørdag 11. nov.

Barn i Kolben: Papirverksted

  • Kolben foaje
  • Gratis

Bli  med på og vær kreativ når vi inviterer til papirverksted i Kolbens foajé. Vi bretter, klipper, limer og lager spå. Vi har mandalaer og tegninger du kan fargelegge, eller kanskje du bare vil lage din egen tegning? Ta gjerne med en voksen som kan hjelpe deg litt. Passer best for barn fra ca. 5 år. Arrangementet er gratis.

12:00

Kullebunden Jazz: Ung Jazz

 • Kolben, sal 2

Akershus ungdomsjazzorkester(AUJO) består av ti glade musikere mellom 16 og 19 år som spiller saksofoner, messing, piano, gitar, bass og trommer. De har spilt sammen i snart tre år. AUJO spiller groovy og melodiøs musikk av forskjellige norske pop- og jazzband.

Konsertene er støttet av Norsk kulturråd, Oppegård kommune og Rosenholm Campus. Ung Scene arrangeres i samarbeid med Oppegård kulturskole.

16:00

ORC: Rockpub - Drømmere og Drankere

 • Kolben, sal 4
 • pris 175,-/ (medlemmer ORC 150,-)

Drømmere & Drankere er et band med et sjarmerende særpreg som tar sjansen på å blande triste ballader med mer humoristiske og kjappe låter.

Bandet har spilt på Norwegian Wood-festivalen, og gitt ut albumene «Drømmere & Drankere» og «Båten blir til mens du ror».

18:00

Søndag 12. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken.

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

18:00

Onsdag 15. nov.

Scenario - A Christmas Carol

Kolben, sal 1

350,- (voksen) 280,-(barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Torsdag 16. nov.

Duo Copains med Torkjell Berulfsen: Fransk Aften

 • Kolben sal 2
 • Pris 385,-/ 250,-(honnør)

Hvert år slippes årets Beaujolais Nouveau på markedet den tredje torsdagen i november. Torkjell Berulfsen kåserer rundt dette fenomenet og på scenen står en ivrig duo med gode franske viser og musette-perler.

Duo Copains består av Morten Fredrik Lund, fransk sang og gitar, og Lars Gøran Engerdahl på musettetrekkspill. På bordet blir det fingermat og årets Beaujolais vin.

18:30

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,- (barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Fredag 17. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,- (barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

19:00

Minor Majority Duo

 • Kolben sal 2
 • Pris 395,-/260/A-kort)
Alle kjenner til Minor Majority, popgruppen bak hits som: «Dancing in the backyard», «Come back to me», «She Gave me Away», og ikke minst «Supergirl». Bandet har annonsert at de kommer med ny plate til neste år, den første langspilleren på ni år. Ved siden av å spille hitlåtene, vil vokalist og låtskriver Pål Angelskår og gitarist Jon Arild Stieng også presentere flere av de nye låtene.
 

Det ikke alle vet, var at bandet faktisk startet som en duo bestående av låtskriveren Pål Angelskår og gitaristen Jon Arild Stieng. De to første Minor Majority-platene «Walking Home From Nicole’s» og «If I Told You, You were beautiful» ble også spilt inn og turnert som duo-plater. I dette formatet får gitaristen Stieng mere plass og Angelskårs stemme større rom å boltre seg i.

Låtene er de samme, men arrangementene og låtutvalget kan variere en del fra bandformatet, noe som gjør dette til en annerledes og unik konsertopplevelse. Visst får vi høre hitlåtene, men kanskje får vi også høre låter som bandet ikke gjør til vanlig.

Minor Majority har annonsert at de kommer med ny plate til neste år, den første langspilleren på ni år. Angelskår og Stieng har annonsert at de vil bruke denne duo-turneen på å teste flere av de nye låtene på publikum. Det er svært sjelden at Minor Majority gjør konserter i duoformatet, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

20:00

Lørdag 18. nov.

Barn i Kolben: Knøttedisco

 • Kolben, sal 2
 • Pris 100/ 75,-
 • Det blir ekte discostemning med lyseffekter, DJ som spiller alt fra gamle discoklassikere til nye kjente barnehits. Og selvfølgelig også såpeboblemaskin, danseleker, ballonger og kjempegod julestemning! Passer for barn mellom 0-7 år
12:00

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,- (barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

18:00

Søndag 19. nov.

Scenario - A Christmas Carol

 • Kolben, sal 1
 • 350,- (voksen) 280,- (barn)

Musikalversjonen av A Christmas Carol er basert på Charles Dickens legendariske novelle. Den hevdes å ha mye av æren for vår tids julefeiring. Musikken er komponert av Alan Menken. Han er mye benyttet av Disney, og har også komponert musikken til Beauty and the Beast, Ringeren i Notre Dame, Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas m.fl. Hans versjon av A Christmas Carol er den mest anerkjente.

Musikalen gikk årlig i 10 år i New York, inntil den ble sluppet som film i 2005. Senere er den spilt en rekke steder i USA, Canada og England. I 2017 er det norgespremiere i Kolben!

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge, som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid innser sine svakheter og blir til et nytt, omtenksomt menneske.  Selv om alle kjenner utfallet er det vanskelig å unngå en tåre i øyekroken. 

Scenario sang- og musikkteaterensemble er ansvarlig for oppsetningen og står for det meste av arbeidet på scenen, med kulisser, kostymer og annet.  Også denne gangen besettes alle roller innenfor ensemblet. Liv Ragnhild Torneberg er regissør og Jan Ola Amundsen dirigerte dyktige musikere under orkesteropptak i Kolben. Et opptak som er laget spesielt for Scenario. Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg

18:00

Onsdag 22. nov.

Europabevegelsen: Frank Aarebrot

 • Kolben, kinoen
 • Gratis adgang

Reformasjonen 500 år – hvilken betydning fikk den? Frank Aarebrot er professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, og kjent som politisk kommentator, valgekspert og historieformidler. Gratis adgang.

18:00

Torsdag 23. nov.

- Klassiske viner du bør kjenne

 •  Kolben, sal2
 • Pris 420,-

En innføring i klassiske viner enhver bør stifte bekjentskap med. Her er smakene som har satt standarden for en hel verden! Har du noen gang lurt på hva som er greia med Bordeaux? Hvorfor Chablis er hyllet og Sauternes historisk? Vi får smake på 6 spennende viner denne kvelden, og lærer om både smaker og historie. .

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnVinjournalist Ingvild Tennfjord gir deg en sanselig, morsom og lærerik et journalist, forfatter og sommelier. Vinspalten hennes Vinskolen når 1,2 millioner lesere hver uke og publiseres blant annet i Aftenpostens A-magasinet, Bergens Tidende, Fævennen, Stavanger Aftenblad og Adressa

19:00

Lørdag 25. nov.

Barn i Kolben: Noen daler ned i skjul

 • Kolben, sal 2
 • Pris 75,-/ 75,-

Kattas figurteater presenterer juleforestillingen Noen daler ned i skjul. Tanta til Beate har gått seg vill blant alle julegledene. Sammen med bjørnen Obstfelder må hun og publikum ta turen helt til Betlehem.

Passer for barn i alderen 3 til 12 år.

12:00

Kolbotn konsertorkester - Let`s groove med Earth, Wind & Fire

 • Kolben, sal 1
 • Voksen 300,-/ barn 200,-

Gjør deg klar til en uforglemmelig tribute til legendariske Earth Wind and Fire! Kolbotn konsertorkester inviterer til en uforglemmelig kveld både for gamle fans og nye musikkelskere som stadig ser ut til å oppdage dette ikoniske bandet og deres glitrende rekke av dansbare hits.

Musikken varierer fra R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, rock, latin og afrikansk musikk. En lang rekke artister har laget egne coverversjoner av EWF-låter, som har tålt tidens tann uten det minste snev av  å bli umoderne. Bare spør Alicia Keys, Beyonce, Jay Z, Usher, Bruno Mars og mange flere!

Siden oppstarten i 1969 har Earth Wind and Fire regjert hitlister, danseklubber og store konsertarenaer verden over, helt fram til i dag. Men de kommer neppe til Kolben.

Likevel kan du nå høre deres aller mest kjente låter, som «September», «Boogie Wonderland», «After the Love Has Gone», and «Let’s Groove», fremført av et av landets beste janitsjarorkestre med band, kor og sangere. 

18:00

Søndag 26. nov.

Kolbotn konsertorkester - Let`s groove med Earth, Wind & Fire

 • Kolben, sal 1
 • Voksen 300,-/ barn 200,-

Gjør deg klar til en uforglemmelig tribute til legendariske Earth Wind and Fire! Kolbotn konsertorkester inviterer til en uforglemmelig kveld både for gamle fans og nye musikkelskere som stadig ser ut til å oppdage dette ikoniske bandet og deres glitrende rekke av dansbare hits.

Musikken varierer fra R&B, soul, funk, jazz, disco, pop, rock, latin og afrikansk musikk. En lang rekke artister har laget egne coverversjoner av EWF-låter, som har tålt tidens tann uten det minste snev av  å bli umoderne. Bare spør Alicia Keys, Beyonce, Jay Z, Usher, Bruno Mars og mange flere!

Siden oppstarten i 1969 har Earth Wind and Fire regjert hitlister, danseklubber og store konsertarenaer verden over, helt fram til i dag. Men de kommer neppe til Kolben. Likevel kan du nå høre deres aller mest kjente låter, som «September», «Boogie Wonderland», «After the Love Has Gone», and «Let’s Groove», fremført av et av landets beste janitsjarorkestre med band, kor og sangere. 

18:00

Mandag 27. nov.

Seniorstorbandet: Good Vibrations

 • Kolben, sal 2
 • Pris 180,-

Vibrafon og storband er en relativt sjelden kombinasjon på norske konsertscener. Solist er Magne Henriksen på vibrafon, han  har en lang karrière bak seg innenfor de fleste musikksjangre – fra jazz og danseband til sigøynermusikk.

Musikalsk ledelse: Kjell Olav Martinsen

12:00

Torsdag 30. nov.

Kullebunden Jazz: Anne-Marit Gjørtz Trio

 • Kolben sal 2
 • Pris 250,-/ 200,-(medlemmer)

Ab und Zu og Trio de Janeiro er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Og mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne Marie Giørtz.

I 2008 startet hun sin trio sammen med Eivind Aarset og Peter Baden. I 2016 kom utgivelsen Capital Punishment for Cars og konsertrepertoaret består hovedsakelig av materiale fra denne siste CD ́en.

Gitarist Eivind Aarset har spilt med Giørtz helt siden tida i Ab und Zu og har gjennom samarbeidene med Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft vært en pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen. Peter Baden, trommer og perkusjon, er en svært allsidig musiker. Han har arbeidet med bl.a Mari Boine og Marylin Mazur og er kjent fra en lang rekke sceniske produksjoner.

20:00

Fredag 1. des.

Hans Morten Hansen - Game of Hansen

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 370,-

Hans Morten Hansen er klar med sitt femte Stand-Up show. GAME OF HANSEN er tittelen. Hansen møter livets spill med en uforlignelig evne til å sette ord på det han opplever. Han kan få den mest gjenkjennlige hverdagsopplevelsen til å fremstå i nytt og ustyrtelig komisk lys.

Uten sensur formulerer Hansen historier, synsvinkler, påstander og innfall på en sylskarp og vittig måte. Det er ikke uten grunn at Hansen ble nominert til ”Komiprisen for beste Stand-Up” for sitt første soloshow. Han gikk helt til topps og fikk ”Komiprisen for beste Stand-Up” for begge de to nesten showene. Med forestillingen 50 SHADES OF HANSEN la han hele Norge for sine føtter og spilte over 100 forestillinger for fullsatte hus landet rundt. Og nå er han altså klar igjen.

 
19:00

Lørdag 2. des.

Nissefnatt i julenatt

 • Kolben, galleriet
 • Pris 50,-

Det er julenatt. Nissene Niana og Noria reiser rundt med gaver til alle barna. Da de kommer til det siste huset har de ingen gaver igjen å dele ut. Hva skal de gjøre, og hvem bor her på dette rare, ensomme stedet? Passer for barn fra 1-3 år.

12:00

Liv Steens danseforestilling

 • Kolben sal 1
 • Pris: 290,-

Juleforestillingene til Liv Steen har blitt en fast tradisjon for mange, og vil som alltid by på godbiter i forskjellige dansestiler utført av elever i alle aldre fra 5 år og oppover til godt voksen alder. Danseglede, flotte kostymer og variert og fengende musikk blir det garantert.

13:00

Liv Steens danseforestilling

 • Kolben sal 1
 • Pris: 290,-
 • Juleforestillingene til Liv Steen har blitt en fast tradisjon for mange, og vil som alltid by på godbiter i forskjellige dansestiler utført av elever i alle aldre fra 5 år og oppover til godt voksen alder. Danseglede, flotte kostymer og variert og fengende musikk blir det garantert.
17:00

Søndag 3. des.

Liv Steens danseforestilling

 • Kolben sal 1
 • Pris: 290,-

Juleforestillingene til Liv Steen har blitt en fast tradisjon for mange, og vil som alltid by på godbiter i forskjellige dansestiler utført av elever i alle aldre fra 5 år og oppover til godt voksen alder. Danseglede, flotte kostymer og variert og fengende musikk blir det garantert.

13:00

Liv Steens danseforestilling

 • Kolben sal 1
 • Pris: 290,-

Juleforestillingene til Liv Steen har blitt en fast tradisjon for mange, og vil som alltid by på godbiter i forskjellige dansestiler utført av elever i alle aldre fra 5 år og oppover til godt voksen alder. Danseglede, flotte kostymer og variert og fengende musikk blir det garantert.

17:00

Tirsdag 5. des.

Vamp

 • Kolben, sal1
 • Pris: 465,-

Årets høstturné vil by på massevis av sanger som publikum kjenner godt og - om det går som vi håper - vil publikum også bli presentert for nye sanger fra platen som kommer i oktober. I alt skal det spilles rundt 45 konserter i høst, fra slutten av oktober til midt i desember.

Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill
Jan Toft: vokal, gitar
Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill
Bjørn Berge: gitarer, banjo, vokal
Kjetil Dalland: bass, kor
Lars Erik Støle: orgel, trekkspill, kor

19:00

Onsdag 6. des.

Karoline Krüger & Sigvart Dagsland: En julekonsert

 • Kolben sal 1
 • Pris 500,-

Som artister står ekteparet Karoline Krüger og Sigvart Dagsland støtt hver for seg. De siste årene har de også gjort enkelte julekonserter sammen, til stor suksess. Med andre ord er det bare å glede seg til en stemningsfull, virtuos og humoristisk kveld med to av landets beste sceneartister!

19:00

Torsdag 7. des.

Jul på Rød Løper

 • Kolben sal 1
 • Pris 495,-

Jul på Rød Løper er et unikt konsept med håndplukkede artister som gir publikum bredde i både uttrykk og musikalitet. Alt ligger altså til rette for en fantastisk kveld! Få med dere: Tom Mathisen, Cecilia Vennersten, Trang Fødsel, Polkabjørn & Kleine Heine og Marianne Antonsen.

19:00

Lørdag 9. des.

Barn i Kolben: Jul i Kolben

 • Kolben sal 2
 • Pris: 90,-/ 110,-(barn)

God julestemning for hele familien! Tradisjonen tro blir det denne formiddagen juleverksted med mulighet for å lage masse spennende julepynt, kinoforestilling og gang rundt juletreet akkompagnert av Follo Seniororkester.

12:00

Vestby/Drøbak Dans & Ballett: SOS Mars

Kolben, sal 1

Pris: 220,-

I år viser elevene ved Dans & Ballett Vestby/ Drøbak danseforestillingen SOS Mars som handler om at hverdagslivet på Mars plutselig blir forandret når røyk oppdages fra den utdøde vulkanen Olympus Mons.

Marsboerne får panikk, de må finne en rask løsning på problemet for å redde planeten sin. Etter mange forsøk med vann og eliksir finner marsboerne ut at bre-is fra Nordpolen er det som må brukes for å slukke vulkanen. Dette betyr at de må ta den lange reisen til den beryktede planeten Jorden. Marsboerne reiser til jorda og oppdager at det ikke er lett å være fremmed på en annen planet.

17:00

Søndag 10. des.

Vestby/Drøbak Dans & Ballett: SOS Mars

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 220,-

I år viser elevene ved Dans & Ballett Vestby/ Drøbak danseforestillingen SOS Mars som handler om at hverdagslivet på Mars plutselig blir forandret når røyk oppdages fra den utdøde vulkanen Olympus Mons.

Marsboerne får panikk, de må finne en rask løsning på problemet for å redde planeten sin. Etter mange forsøk med vann og eliksir finner marsboerne ut at bre-is fra Nordpolen er det som må brukes for å slukke vulkanen. Dette betyr at de må ta den lange reisen til den beryktede planeten Jorden. Marsboerne reiser til jorda og oppdager at det ikke er lett å være fremmed på en annen planet.

13:00

Vestby/Drøbak Dans & Ballett: SOS Mars

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 220,-

I år viser elevene ved Dans & Ballett Vestby/ Drøbak danseforestillingen SOS Mars som handler om at hverdagslivet på Mars plutselig blir forandret når røyk oppdages fra den utdøde vulkanen Olympus Mons.

Marsboerne får panikk, de må finne en rask løsning på problemet for å redde planeten sin. Etter mange forsøk med vann og eliksir finner marsboerne ut at bre-is fra Nordpolen er det som må brukes for å slukke vulkanen. Dette betyr at de må ta den lange reisen til den beryktede planeten Jorden. Marsboerne reiser til jorda og oppdager at det ikke er lett å være fremmed på en annen planet.

17:00

Mandag 11. des.

Follo seniororkester: Julekonsert

 • Kolben, sal 1
 • Pris 150,-

Aktive seniorer underholder i musikalsk utfoldelse! Follo seniororkester avholder sin tradisjonelle julekonsert i Kolben mandag 11. desember kl. 1200. I tillegg til innslag av unge solister fra de lokale musikkskolene, vil også seniorprest Einar Müller-Nilsen, tradisjonen tro, presentere sine «Ord til ettertanke».

12:00

Marianne Mørks teaterskole: Ønskelisten

 • Kolben sal 1
 • Pris: 250,-/ 150,-

Marianne Mørks teaterskole inviterer til juleforestilling. Ønsker vi oss noe sterkt nok, så kan det jo hende at det går i oppfyllelse. Forestillingen passer for alle, både store og små. Det blir sang, teater og dans i julens tegn. Regi: Marianne Mørk Koreografi: Nanna Hellerud

18:30

Tirsdag 12. des.

Christel Alsos: Julekonsert

 • Kolben sal 1
 • Pris: 380,-/ 290,-

Christel Alsos er kjent som den store stemmen fra nord. I fjor feiret hun 10-års jubileum som artist med et helt nytt album, og i tillegg har hun de siste årene reist land og strand rundt med juleplaten sin. Albumet "I den kalde vinter" er en varm, inderlig og vakker juleplate, som høstet strålende kritikker da den kom ut.

19:00

Torsdag 14. des.

Kullebunden Jazz: Swingin` Christmas THE SINATRA SONGBOOK med gjestesolist

 • Kolben sal 1
 • Pris 350,-/300,-

Kullebunden Jazz har gjort julejazzen til en tradisjon sammen med The Sinatra Songbook.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som Sammy Davis jr., Billie Holiday, Ella Fitzgerald og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Julejazzens gjestesolist annonseres til høsten.

20:00

Fredag 15. des.

Standup Norge: Julelatter med BMI

 • Kolben sal 1
 • Pris 395,-

Stand Up Norge presenterer Julelatter 2017 med Christian Mikkelsen (vinner av Komiprisen 2016 for Årets Gjennombrudd!),

Olav Svarstad Haugland og Emil Lystvedt Berntsen fra BMI!

Improvisasjonsgruppen BMI (Bare Moro Impro) har i fire år spilt fartsfylt improteater for fulle hus i Bergen, og er å se på NRK med sin egen TV-serie "BMI – Turné. En lekende og annerledes forestilling som garantert ikke vil skuffe!

19:00

Lørdag 16. des.

Natt i Nisseland

 • Kolben, sal 1
 • Pris:300,-/300,-

Julaften er i fare! Trollmannen i Vinterlandet har kastet en forbannelse over Nisseland, og en frustrert Nissefar vurderer å barbere av seg håret og rømme til nærmeste palmestrand.

 
Det er jo ikke så heldig dagen før dagen. Claus, nissens assistent, og kusken Igor tar med seg Mats og Mina, to barn fra barnehjemmet, ut på et skummelt eventyr. Hvis de finner trollmannen, klarer de å bryte forbannelsen?
12:00

Gregos - Julegospel

 • Kolben, sal 2
 • 225,-/ 150,-(barn/ student)

Hans-Jakob Samuelsen har flere ganger vært solist med koret, blant under Kirkekulturfestivalen i Oppegård. Han har gledet tilhørerne med sin sterke og klare stemme. Han er hjemmehørende i Oppegård.

Hanne Mortensen Lie har vokst opp på Greverud, og tidligere vært korets dirigent gjennom 17 år. Hun har sunget i musikaler i tillegg til solooppdrag. Nå gjør hun «comeback» som solist for koret.

Benedicte Knutson er fra Vågsbygd, men bor nå på Trollåsen. Hun har vært sanger i gospelkoret Reflex i Oslo fra 2004 – 2012, og sunget sammen med gospellegenden Andraé Crouch. Hun er nå vanlig medlem i Gregos i tillegg til å være solist. Med sin spesielle stemme og inderlige sang skaper hun en spesiell stemning rundt julesangene.

18:00

Tirsdag 19. des.

Sølvguttene

 • Kolben, sal 1
 • Pris. 320,-

Sølvguttene har fra starten i 1940 vokst til å bli en svært viktig del av norsk juletradisjon. Koret er en institusjon i norsk sang- og musikkliv, og har mottatt en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. Koret har en lang og omfattende historie, og korets klang og kor-kultur er unik. Hør Sølvguttene synge julen inn i Kolben!

19:00

Fredag 12. jan.

Nyttårskonsertene 2018

 • Kolben sal 1
 • Pris: annonseres 14.10

For 34 året på rad inviterer Oppegård janitsjar til Nyttårskonsert.

Dirigent: Bjørn Morten Kjærnes

Konferansier: Asbjørn Mo

Gjesteartist: Silya

 
20:00

Lørdag 13. jan.

Nyttårskonserten 2018

 • Kolben sal 1
 • Pris: annonseres 14.10

For 34 året på rad inviterer Oppegård janitsjar til Nyttårskonsert.

Dirigent: Bjørn Morten Kjærnes

Konferansier: Asbjørn Mo

Gjesteartist: Silya

 
17:00

Søndag 14. jan.

Nyttårskonserten 2018

 • Kolben sal 1
 • Pris: annonseres 14.10

For 34 året på rad inviterer Oppegård janitsjar til Nyttårskonsert.

Dirigent: Bjørn Morten Kjærnes

Konferansier: Asbjørn Mo

Gjesteatist: Silya

 
15:00
Til toppen