Hva skjer i Oppegård?

Mandag 10. april

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Onsdag 26. april

Penger lukter ikke

 • Sted: Kolben kulturhus
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

Forfatter, programskaper, journalist og komiker Torkjell Berulfsen

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Det Betales - Beatlemania`67

 
 • Kolben. sal 1
 • Pris 420/ (A-kort 315,-)
Det Betales Bandet har gjort tribute til The Beatles i over 40 år! Nå er de aktuelle med nytt show med fokus på albumene Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band og Magical Mistery Tour. Dette er Flower Power show, med farger, god musikk og masse energi ! Og med seg har de noen av landets beste vokalister.
19:00

Torsdag 27. april

Kullebunden Jazz: Litteratur møter jazz

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 200/150,-(medlem/ student)
To forfattere og ett band - med forfatterne Brynjulf Jung Tjønn, Ida Hegazi Høyer og bandet Duetrost. I samarbeid med Kullebunden Jazz.
 
Duetrost er en spilleglad jazztrio som består av Håkon Aase (Seljord) – fiolin, Fredrik Karwowski (Tårnåsen) – gitar, Knærten Simonsen (Oslo) – trommer .
Ida Hegazi Høyer (f. 1981) har vunnet flere priser, blant annet EUs litteraturpris, for romanene "Ut ", "Unnskyld " og "Fortellingen om øde". Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) har blant annet gitt ut "Så vakker du er" som han vant Brageprisen for i 2013.
Arrangeres i samarbeid med Kullebunden Jazz. 
 
20:00

Fredag 28. april

Anne Kat Hærland - Gudbedre!

 • Kolben, sal 1
 • 495.-
Vi vet mer om vilt fremmede enn det vi strengt tatt trenger. Selv politikerne våre er på snapchat! Som om et privat bilde av helseminister Bent Høie med en skinkebaguette i hånden er det som skal til for å få kidsa til å beinfly til valglokalet. 
 
Deltagerne i ”Skal vi danse” byr generøst på hver eneste private tragedie de kan komme på i håp om å klamre seg til parketten i en uke til, og nesten ingen rosa-bloggere tør å mene noe som helst av frykt for å støte fra seg sponsoren sin. 
 
I stedet poserer de på rød løper i klær de har fått gratis, og når de åpner kjeften kommer det kun ut en strøm av produktnavn. I en verden av blottere har den påkledte blitt den rare.
 
Gudbedre! Det gjøres på forhånd oppmerksom på at forestillingen inneholder ”sjikane”, ”mobbing”, ”hetsing”, og ”uthengning” Eller ”satire” som det het i gamle dager. Velkommen.
19:00

Storband med popfot

Kolben, sal 1

250.-(voksen), 150 (U18/barn)

Follo Big Band inntar Kolben kulturhus, og slår denne gangen skikkelig på stortromma! Vi har med oss hele TRE enestående vokalister, og en fabelaktig bandleder!

Med Frode Vassel, May Kristin Kaspersen og Ingunn Dalland ved mikrofonene, og Børge-Are Halvorsen ved roret, er vi klare for å servere et show fullspekket med uforglemmelige poplåter fra flere tiår.

Blant dem kommer hits fra Ray Charles, Diana Ross, Bruno Mars og Justin Timberlake – makan til musikalsk tidsmaskin skal man lete lenge etter!

19:30

Lørdag 29. april

Barneteater: Askeladden og de gode hjelperne

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 50,- (barn),75,-(voksne)

Askeladden og de gode hjelperne er et klassisk eventyr som mange barn har et forhold til også i dag. Askeladden er en type som ser mulighetene der andre snur ryggen til, og eventyret med de gode hjelperne handler også om inkludering og åpenhet mot folk som er annerledes enn en selv.

Produsert og fremført av Askeladden Friteater. En familieforestilling inspirert av Asbjørnsen og Moes folkeeventyr - fra 2 år. Bill. 50 (b)/75 (v)

12:00

Mandag 1. mai

Thank`s Jimi Festival

 • Kolben, utenfor
 • gratis

"Thanks Jimi Festival" samler gitarister, slagverkere, vokalister og andre musikere til en felles hyllest til Jimi Hendrix «world wide on web». Festivalen ble startet i Polen for flere år siden av Lescek Cichonski, og Norge har siden 2010 vært representert ved arrangementet på Kolbotn Torg i regi av Oppegård kulturskole I 2014 deltok ca 75 musikere i alle aldre. Det er et stykke igjen til rekorden i Guinnes rekordbok på 7273 gitarister samlet på torget i byen Wroclaw i Polen.

Festivalens musikalske leder og primus moter er gitarlærer ved Oppegård kulturskole, Mirek Kaczmarczyk. Festivalen/konserten er et tilbud til lokalsamfunnet vårt og til Follo - regionen, samtidig som vi setter Kolbotn på det musikalske kartet.

Oppegård kulturskole samarbeider med Kulturhuset, Ungdomshjørnet og fritidsklubbene i Oppegård kommune. Polske teknikere sørger for at konserten streames  og sendes i sanntid på nettet.

STED: KOLBOTN TORG

TID: Oppmøte kl.14.00

KONSERT kl.16.00  --  avsluttes senest kl.18.00 )

16:00

Kolbotn 2 - Bøler

Herrer, menn, 7. div

Sofiemyr kunstgress

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns rekruttlag i  7. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Tirsdag 2. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00
Eva Huus

Separatutstilling Eva Huus og Lena Meyer

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Maleklubben inviterer til separatutstilling med Eva Huus og Lena Meyer: "Kvinner. Fugler. Vann".

Utstillingen henger 2 - 10 mai.

18:00

Kolbotn - Nordstrand

Kolbotn menn senior

Sofiemyr kunstgress

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns herrelag i  4. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

18:45

Onsdag 3. mai

Fortellerstund: Vil du snakke med meg pappa?

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Kasper sitter på gulvet og bygger borg da pappa kommer inn og vil fortelle noe vanskelig til ham. Kasper vil ikke høre på pappa men fortsetter leken med å flytte vakter ut i skogen. Det er han som er kongen og han som bestemmer. Hilde forteller om to pappaer. Det er Kaspers pappa i «Hva er det med pappa?» og Noas pappa i boka «Stormhvalen». Fra 3 år.

11:00

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafèboka

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til Kafèboka i barne og  ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra klokken 14.30 til ca. kl. 16.00.  

Gratis boller og kakao serveres kl. 14.30. Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz. eller spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok.  Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen.

14:30

Ski vgs. Jubileumsforestilling 2017

Kolben sal 1

250.-(Voksne) 150,- (Barn/ student)

Danselinja ved Ski vgs. er tilbake i Kolben med en helaftens forestilling. Vi feirer i år vårt 15 års- jubileum som danselinje, der både nåværende og tidligere elever vil delta på feiringen.

Årets avgangskull er 13 flotte dansejenter. De gleder seg til å sette sitt preg på forestillingen, og jobber hardt og målrettet mot vårens store høydepunkt

18:30

Oppegård 2 - Ready 2

 • Østre Greverud kunstgress
 • 6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Torsdag 4. mai

Ski vgs. Jubileumsforestilling 2017

 • Kolben sal 1
 • 250.-(Voksne) 150,- (Barn/ student)

Danselinja ved Ski vgs. er tilbake i Kolben med en helaftens forestilling. Vi feirer i år vårt 15 års- jubileum som danselinje, der både nåværende og tidligere elever vil delta på feiringen. Årets avgangskull er 13 flotte dansejenter. De gleder seg til å sette sitt preg på forestillingen, og jobber hardt og målrettet mot vårens store høydepunkt

18:30

Hildegunn Coucheron og Kolbotnkoret: Kjærtegn

 • Kolben, sal 2
 •  Pris 210,-
 
En vakker vårkonsert med Hildegunn Coucheron og Kolbotnkoret, der viser står i sentrum, blant annet fra Coucherons CD ”Øya mi e øya di”, Frithjof Vangs humoristiske, varme og følsomme poesi, tonesatt og arrangert i en moderne, variert og smakfull tonedrakt av Asle Skardal. Med blant annet nordnorske viser som ”Det vi treng”, ”Kaffør skal vi stresse”, ”Nordavind” og ”Kjærtegn”, er det duket for en fin og trivelig vårkonsert! Velkommen!
19:30
Oppegårds femtedivisjonsherrer 2015. Sesongstart høsten 2015 mot Hasle Løren 2

Oppegård - Bærums Verk Hauger

 • 5.div Menn avd. 02
 • Østre Greverud kg.

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds herrer i 5 divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Lørdag 6. mai

Barn i Kolben - Musikklek med Kulturskolen

 • Kolben, sal 2
 • Gratis

Kulturskolen har stor glede av å invitere til lek og moro med musikk! Tre erfarne pedagoger som skal synge, spille og leke med dere. Her trengs det ingen forkunnskaper, vi synger med den stemmen vi har. Det blir sanger, sangleker, regler og spill på rytmeinstrumenter. Foresatte, søsken og besteforeldre er hjertelig velkommen! Passer for barn i alderen 1-5 år. Arrangementet er gratis!

12:00

Hekla Stålstrenga

Kolben, sal 2

320,-(voksne)

 

Hekla Stålstrenga har de siste 10 årene sakte men sikkert har bygd seg opp til å bli et nasjonalt fenomen – alltid med musikken fra nord som sin grunnmur. Med låter som “Har du fyr”, “Båtbygger Jo”, “Folketonen” og “Vise ved vintersolkverv” har de også funnet sin plass på norsk radio sine spillelister. Snart gjester de Kolben kulturhus med en liten, men eksklusiv konsert i mai!
19:00

Mandag 8. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 9. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det.

Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Innsikt og verktøy til tenåringsforeldre - foredrag

Kolben

Gratis foredrag, påmelding

Kunnskap og tips som synliggjør hva som er vanlig å møte på i det å være tenåringsforeldre og mennesker og hvordan vi kan stå i motgangen.

Carina Poulsen er psykolog og medforfatter av boken "Hverdagspsyk" og en erfaren foredragsholder.

19:00

Onsdag 10. mai

Så fort kan livet snu

 • Kolben kulturhus/Sal 1
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

Foredrag ved den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Oppegård 2 - Dynamo Mjøsa

Østre Greverud kunstgress

6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Torsdag 11. mai

Perlende Opera

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 460,- / 360,-
Vi får servert vakre og lidenskapelige arier og duetter, fremført av trioen Opera i Tiden. Trioen er kjent for en fremføring som er morsom, spirituell, levende og uhøytidelig. Sangen ledsages av smaksprøver på ulike musserende viner som passer til musikken.

19:00

Fredag 12. mai

Brettspillkveld

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Human-Etisk Forbund Oppegård og Oppegård bibliotek inviterer barn, ungdommer og voksne til brettspillkveld.

Spillkveld er et hyggelig samlingspunkt for spilleglade i alle aldre. Oppegård lokallag av Human-Etisk Forbund serverer pizza kl. 19.30 og er eier av den store samlingen brettspill som du kan velge blant. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Snacks og brus hele kvelden! 

Det vil bli bestilt pizza på bakgrunn av hvor mange som har møtt opp kl. 18.30, så om du vet at du kommer nærmere kl. 19.30 (og gjerne vil ha pizza), kan det være greit å gi beskjed til en av vertene på forhånd her på Facebook. Dessuten veldig greit at de som har planer om å komme melder seg på arrangementet, da vi bruker dette som en pekepinn for å kjøpe inn brus, snacks og godteri.

18:00

Lørdag 13. mai

Fotoutstilling

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Pensjonistene i Kolbotn fotoklubb viser noen arbeider fra 2016 

Utstillingen henger til 31. mai.

12:00

Kolbotn - Fagerborg

Kolbotn menn senior

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns herrelag i  4. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

16:00

Mandag 15. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

FSO Storband: Musikk fra storband-æraen

 • Kolben sal 2
 • Pris 180,-

Fra slutten av 1920-årene og frem til tidlig på 60-tallet var storbandjazz publikumsmagnet nr. 1 til konsert og dans over store deler av verden. Øverst på popularitetspyramiden tronet orkesterledere som Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman og Woody Herman.

12:00

Kolbotn 2 - Høvik

Herrer, menn, 7. div

Sofiemyr kunstgress

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns rekruttlag i  7. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Tirsdag 16. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Kolbotn - Vålerenga

 • Toppserien kvinner
 • Sofiemyr stadion

Det er klart for hjemmekamp for Kolbotns kvinner i toppserien, selv om Stadion er stadig litt usikkert. Kom på kamp, og hei damene våre frem til seier.

18:00

Torsdag 18. mai

Oppegårds femtedivisjonsherrer 2015. Sesongstart høsten 2015 mot Hasle Løren 2

Oppegård - Rustad

 • Østre Greverud kg.
 • 5.div Menn avd. 02

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds herrer i 5 divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Fredag 19. mai

Sumprock

 
 • Utenfor Kolben
 • Gratis
En årlig tradisjon og vårens store begivenhet som samler hundrevis av ungdom! Flere scener, masse band og kule aktiviteter.
 
Arr: Fritidssentrene i Oppegård og ung@kolben
18:00

Mandag 22. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 23. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Alchemy - The Musical

 • Kolben, sal 2
 • 320.-
Den britiske komponisten, rockemusikeren og artisten Clive Nolan gjester Kolben Kulturhus. Det norske musikkteateret Caamora Norway presenterer Clive Nolans rockemusikal "Alchemy" i full konsertversjon, med norske solister (bl.a. Eirikur Hauksson) og Clive Nolan i hovedrollen. Musikalen passer både for dem som liker tradisjonelle musikals, og for et rockepublikum.
17:30

Onsdag 24. mai

Fortellerstund: Zzzzzum, nam, nam…biene bestemmer

 • Kolben, biblioteksgalleriet.
 • Gratis

Ole Brumm er en av mange som er glade i honning. Selv om biene kan virke skumle fordi de kanskje stikker deg er de også viktige for matproduksjonen i verden. Det finnes mange fortellinger om bier, fra Milne til Per Olav Kaldestad (i 2016). Hilde har fortellerstund om insektene som lager noe av det beste hun vet…

Fra 3 år.

11:00

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Lørdag 27. mai

Kolbotn - Klepp

Toppserien kvinner

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns kvinner i toppserien. Kom på kamp, og bli med og hei jentene våre frem til seier.

15:00

Mandag 29. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Kolbotn - Grorud 2

Kolbotn menn senior

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns herrelag i  4. divisjon. Kom på kamp, og  hei guttene våre frem til seier.

19:30

Tirsdag 30. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Onsdag 31. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafèboka

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til Kafèboka i ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra klokken 14.30 til ca. kl. 16.00.    Kafeen er åpen for gutter og jenter på 5 - 7 trinn. Gratis boller og kakao serveres kl. 14.30. Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz. eller spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok.  Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen.

14:30

Oppegård 2 - Vålerenga

 • Østre Greverud kunstgress
 • 6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Torsdag 1. juni

Fortellerstund: Jeg må tisse

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Agnethe og Marja Liisa synger og forteller om Nora og lillesøster som trener på å slutte med bleie. Nora synes det er skummelt på do og lillesøster vil helst tisse i en hatt når doen er opptatt. Fra 1 år.

11:00

Tirsdag 6. juni

Kulturskolen: Visuell kunst og Animasjon

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Kulturskolens elever i Visuell kunst og Animasjon viser arbeider laget i vårsemesteret. Bilde, skulptur og animasjonsfilm.

Utstillingen varer fra  6. til- 10. juni

18:00

Onsdag 7. juni

Fortellerstund: Skolestart med Garmanns sommer

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Agnethe synger, forteller og dramatiserer om skolestart. Sommeren før Garmann skal begynne på skolen tenker han mye. Hvordan kommer sommerfugler ned i magen, og hvorfor kan ikke snart en tann løsne og dette ut? Fra 5 år. 

11:00

Tryllefløytene - Lille speil på veggen der, hvem har flest likes i landet her?

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 250,- / 150,- (Barn og studenter)
En eventyrlig kveld med Tryllefløytene.
19:00

Torsdag 8. juni

Oppegårds femtedivisjonsherrer 2015. Sesongstart høsten 2015 mot Hasle Løren 2

Oppegård - Driv

 • Østre Greverud kg.
 • 5.div Menn avd. 02

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds herrer i 5 divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Lørdag 10. juni

Kolbotn konsertorkester: Velkommen sommervind

 •  Utenfor Kolben
 • Gratis
Kolbotn Konsertorkester avslutter årets sesong med den tradisjonelle sommerkonserten. Denne konserten er også et farvel med orkesterets sjefdirigent - og vi får høre noe av hennes favorittmusikk. Dirigent er Maria Molund
13:00

Mandag 12. juni

Follo seniororkester: Sommerkonsert

 • Kolben, sal 1
 • Pris 150,-

Follo seniororkester (FSO) ble stiftet 19.06. 2006 med 20 medlemmer og er pr. idag 53, alle med lang fartstid på sine instrumenter – “nå profesjonelle – alle lønnet av NAV”.

Medlemmene kommer fra Akershus, Oslo og Østfold – er aktive og opptatt med musikk i andre sammenheng i tillegg.

Det at medlemmene er pensjonister, setter orkesteret i stand til å arrangere konserter “midt på blanke formiddagen” – gjerne kl. 12.00. For øvrig øver orkesteret annenhver mandag i Kolben kulturhus fra 10.00 – 14.00. Konsertene følger årvisst et “Vivaldi-mønster”: Vårkonsert, Sommerkonsert og Høstkonsert, som regel i regi av Seniorakademiet i Oppegård.

12:00

Kolbotn 2 - Oldenborg 2

Herrer, menn, 7. div

Sofiemyr kunstgress

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns rekruttlag i  7. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Tirsdag 13. juni

Gone Skiing: Ski storband, Kjekstad og Mowday

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 160.-
Ski Storband med solistene Frode Kjekstad (gitar) og Shannon Mowday (sax/treblås), og Biørn Barlo som bandets musikalske leder gyver løs på gitaristen Frode Kjekstads jazzsymfoniske verk for storband, gitar og saksofon – Gone Skiing!
Arrangør: Ski Storband
 
19:30

Onsdag 14. juni

Oppegård 2 - Heming 2

Østre Greverud kunstgress

6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Lørdag 17. juni

Sommerutstillinger 17. juni - 30. august

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Sommerutstillinger 17. juni - 30. august

12:00

Kolbotn - Røa Fotball

Toppserien kvinner

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns kvinner i toppserien. Kom på kamp, og  hei jentene våre frem til seier.

15:00

Mandag 19. juni

Kolbotn - KFUM 2

Kolbotn menn senior

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns herrelag i  4. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

19:30

Onsdag 21. juni

Oppegård 2 - Lokomotiv Oslo 2

Østre Greverud kunstgress

6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Onsdag 28. juni

Kolbotn - Medkila

Toppserien kvinner

Sofiemyr stadion

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns kvinner i toppserien. Kom på kamp, og hei jentene våre frem til seier.

18:00

Mandag 7. aug.

Kolbotn 2 - Kurdistan

 • Herrer, menn, 7. div
 • Sofiemyr kunstgress

Det er klart for hjemmekamp for Kolbotns rekruttlag i  7. divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Torsdag 10. aug.

Oppegård - Høybråten/ Stovner

 • Østre Greverud kunstgress.
 • 5.div Menn avd. 02

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds herrer i 5 divisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Onsdag 16. aug.

Oppegård 2 - Hauketo

Østre Greverud kunstgress

6. divisjon

Det er klart for nok en hjemmekamp for Oppegårds rekruttlag i  6. divisjon. Kom på kamp, og hei guttene våre frem til seier.

20:15

Lørdag 26. aug.

Dagfinn Lyngbø - Supersmud

 • Kolben, sal 1
 • Pris 480,-
Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, DDagfinn Lyngbø, er endelig tilbake på Kolbotn med et nytt ssoloshow! Gled dere til et helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ! Forestillingen har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og spiller etter nyttår på Latter i Oslo. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker.
 
 
 
19:00

Torsdag 14. sep.

Nordic Tenors – Con Amore

Kolben, sal 1

370,-

Fabelaktige Nordic Tenors er tilbake i Kolben med sin forstilling "Con Amore" (med kjærlighet). De vil gi publikum en kveld spekket med musikalske høydepunkter og mye humor. Nordic Tenors erklærer sin kjærlighet til de vakre klassiske perlene fra operaens verden og til musikalske høydepunkter fra pop- og visesjangeren. Deres nydelige stemmer vil gi både gåsehud og uforglemmelige øyeblikk.

De sjarmerende tenorene har vunnet publikums hjerter like mye for sine humoristiske innslag som for sine flotte stemmer. Publikum kan derfor glede seg til både store musikalske opplevelser og herlige humornumre som garantert vil gi lattermusklene god trim!

Nordic Tenors består av Roald Haarr, Sveinung Hølmebakk og Jan-Tore Saltnes. De har med seg sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen.

Gruppen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet.

19:00

Fredag 15. sep.

Terje Sporsem- Religion

 • Kolben, sal 1
 • 405,-

Humor i Kolben - Etter flere års søken som ungdom fikk Terje aldri svar fra Gud, og ga til slutt opp. Siden den gang har han latt seg forundre og fascinere av mennesker som mener de har fått svar og som vier livet sitt til skrifter i en bok.

19:00

Onsdag 20. sep.

Dora Thorhallsdottir -

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 325,-

Før het det slektstre, nå ligner det mer og mer på en busk. Det som før var ryddige og kjedelige A4-familier er blitt en salig blanding av mine barn, dine barn, eks-svigermor og den nye typen til bestefar.

Så hva er egentlig en familie? Hvordan blir en episode av «Hvem tror du at du er» om 100 år? Hvorfor driver vi fremdeles på med så mange absurde tradisjoner og ritualer? Er det mulig å kommunisere med tenåringer? Hvorfor blir det så mye krangling, drama og elefanter i rommet med personene som står oss nærmest? Og hvis alle har det, hva er grunnen til at det er så vanskelig å snakke om… familiegreier?

Familieterapeut, foredragsholder og komiker Dora Thorhallsdottir opplevde braksuksess med sitt første show "Det var ikke sånn det skulle bli". Nå er hun tilbake med sin andre forestilling "Familiegreier".

19:00

Torsdag 21. sep.

Rita Eriksen synger Eva Cassidy

Kolben, sal 1

Pris: 380,-

Den Store Stemmen står i fokus når Rita Eriksen synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register – slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på klassikere som

Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless The Child, What A Wonderful World, Time After Time, Autumn Leaves og selvsagt Songbird.
19:00

Fredag 22. sep.

Eventyrfestivalen 2017

Eventyrfestivalen i Oppegård ble første gang arrangert i 1997, som et åpent arrangement for hele Oppegårds befolkning. I år er festivalen 22.-24. september.

Festivalen består av ulike arrangementer i regi av lokale frivillige organisasjoner, og finner sted hvert år rundt den 20. september

Fredag 22. september:

Eventyrsti

Lørdag 23. september

Musikk og underholdning for hele familien på torget. Markedsdagen arrangeres på torget i Kolbotn sentrum (Jan Baalsruds plass) lørdag fra kl. 12.00.

Søndag 24. september

Lokalhistorisk dag ved Gjersjøelva natur- og kulturpark og kanskje også Olabilløp ved Kolbotn skole.

Mer informasjon kommer

12:00

Onsdag 27. sep.

Ingrid Bjørnov - Steinway to Heaven

 • Kolben, sal 1
 • 495,-

Høsten 2017 er pianistinnen Ingrid Bjørnov tilbake med ny soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte.

19:00

Torsdag 28. sep.

Moddi og Trondheimsolistene Quartet

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 400,-

I fjor høst ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter, og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA…og Norge. I høst presenterer Moddi det nye albumet på et utvalgt knippe steder i Norge sammen med en strykekvartett fra verdenskjente Trondheimsolistene.

19:00

Tirsdag 10. okt.

Halvdan Sivertsen: Ennu ikke landa!

Kolben, sal 1

480,-

Halvdan Sivertsen og er klar med ny plate og ny turné. "Ennu ikke landa" er en livsbejaende erklæring fra en moden mann som har mye på hjertet, men samtidig et uttrykk for at vi svever rundt uten vilje til å se den harde landingen som venter oss alle, dersom vi ikke tar vare på denne stakkars kloden vår, kjærligheten, vennskapet og dem som trenger oss.

Vi kan love en i beste forstand typisk Halvdan-konsert: Ledsaget av et glimrende helakustisk band, blir det en kveld med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor.

19:00

Onsdag 11. okt.

- Slik ryddet jeg meg lykkeligere

Kolben, sal 2

Pris 250.-

Synnøve Skarbø ble kalt Norges ryddedronning da debutboka «Synnøves System» gikk rett inn på bestselgerlistene første uka den var i salg. I boka forteller hun hvordan hun som arbeidsledig og fødselsdeprimert begynte å rydde seg gjennom huset på jakt etter den tapte lykken. I forsøket på å finne det perfekte systemet, innså hun at rydding handler om mye mer enn hvordan vi har det rundt oss. Det handler om hvordan vi har det inni oss.

19:00

Fredag 27. okt.

Torgeir Waldemar

 

Kolbotn sal2

Pris: 250,-

Torgeir Waldemar tok det norske folk og musikkpressen på senga med sitt debutalbum i 2014. Et samlet pressekorps jublet over Torgeirs mørke blanding av folk og americana, og hans sterke og uredde tekster som uanstrengt angriper og forfekter livets store spørsmål og mysterier. Tidligere i år kom Waldemar ut med nytt album - "No Offending Borders". Her får du både folk-låter og tekster om verdens vondskap, kombinert med rockens iboende råhet. Dagbladet ga albumet terningkast 6, og hevder at få andre vil matche denne plata i år!

19:00

Tirsdag 7. nov.

«Det er ikke mer synd på deg enn andre».

Kolben, sal 2

Pris: 300,-

Har du ikke fått med deg Ingvard Wilhelmsen sine foredrag tidligere, da har du gått glipp av noe. Wilhelmsen holder engasjerende og humoristiske foredrag om helseutfordringer. Foredraget «Det er ikke mer synd på deg enn andre» handler om vår holdning til fortiden og er et oppgjør med offerrollen. Det meste her i verden kan vi ikke gjøre noe med, og fortiden kan vi ikke endre. Vi kan imidlertid endre holdningen til den.

19:00

Torsdag 23. nov.

- Klassiske viner du bør kjenne

 •  Kolben, sal2
 • Pris 420,-

En innføring i klassiske viner enhver bør stifte bekjentskap med. Her er smakene som har satt standarden for en hel verden! Har du noen gang lurt på hva som er greia med Bordeaux? Hvorfor Chablis er hyllet og Sauternes historisk? Vi får smake på 6 spennende viner denne kvelden, og lærer om både smaker og historie. .

Ingvild Tennfjord er en prisbelønnVinjournalist Ingvild Tennfjord gir deg en sanselig, morsom og lærerik et journalist, forfatter og sommelier. Vinspalten hennes Vinskolen når 1,2 millioner lesere hver uke og publiseres blant annet i Aftenpostens A-magasinet, Bergens Tidende, Fævennen, Stavanger Aftenblad og Adressa

19:00
Til toppen