Hva skjer i Oppegård?

Tirsdag 28. mars

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner.

Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Foredrag: Den jævla naboen

 • Kolben, sal 2
 • Pris 220.-
Boken «Den Jævla Naboen» har solgt mer enn 11.000 eksemplarer, og har avstedkommet både TV-serie og det mange mener er Norges morsomste foredrag.
 
De to forfatterne, Olav Brekke og Ronny Berg, tar leseren med inn på en reise i den norske folkesjela, vi får møte noen av Norges sinteste mennesker og lære mer om de psykologiske mekanismene som ligger bak noen av Norges villeste nabokrangler.
 
19:00

Onsdag 29. mars

Fortellerstund: Skummel, jeg? Bli kjent med meg!

 • Kolbotn, Biblioteket
 • Gratis

Alan er en krokodille som naturligvis har store, spisse tenner. Han bruker hele dagen på å gå rundt skremme de andre dyrene med å åpne det lange gapet sitt. Men ingen vet hva Alan liker å gjøre når han kommer hjem om kvelden. Hilde forteller historier om hvordan det er å være stor og skummel utenpå men helt vanlig, liten og redd inni. Fra 3 år.

11:00

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Familieforestilling

 • Greverud kirke
 • Gratis

Oppegård kirkekulturfestival

Lars Notto Birkeland og Helene Wold

Spennende nærkontakt med orgelet - Instrumentenes dronning". Et musikalsk spenn fra Abba til Bach. 

Skolekonsert for 4. trinn kl. 12.00

 Familieforestilling 18.15

18:15

Dylan på nordnorsk

 • Kolben, Sal 2
 • 250,-
 
Ida Løvheim og Johan Aarstein gjendikter og framfører Bob Dylans poesi på nordnorsk.
 
Den siste tida har de reist landet rundt og opptrådt i brakker og naust, på rutebåter, i kaféer, i gamle kinosaler, i trange kjellere og trangere radiostudio, samt i et og annet kulturhus.
 
Hvor enn de har spilt har de vært velsigna med entusiastiske publikummere og rosende omtaler. Onsdag 29. mars spiller de på Kolben Kulturhus i Kolbotn.»
19:00

Torsdag 30. mars

Roald Amundsen - Helten om ettermiddagen

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis, men begrenset antall plasser.

OBS: Hent gratisbilletter på biblioteket for å være sikret plass. Det er begrenset antall plasser.

Torsdag 30. mars kl. 19 presenterer Monica Kristensen sin nye bok om Roald Amundsens siste leveår og forsvinningen med flyet Latham. Arrangementet er i samarbeid med Oppegård historielag.

Våren 1928 hadde Roald Amundsen vært selverklært pensjonist i to år - helt siden landingen med luftskipet Norge utenfor landsbyen Teller i Alaska. Året før (1927) hadde han skrevet og publisert en selvbiografi som nok var ment å være et testamente fra en aldrende polarhelt til kommende generasjoners oppdagere. Det Amundsen ikke forutså, var at selvbiografien ville bli ødeleggende for hans gode navn og rykte. Han følte seg misforstått. Som den handlingens mann han var, ville han gjøre noe med det.

Den 26. mai 1928 forsvant luftskipet Italia nord for Svalbard, på vei tilbake fra Nordpolen. Roald Amundsen ble samme dag bedt av den norske utenriksministeren om å lede en unnsetningsekspedisjon. Han må ha sett på forespørselen som en mulighet for å gjenreise sitt renommé som Norges fremste ekspedisjonsleder – og takket ja. Letingen etter luftskipet Italia var den største redningsaksjonen i polarhistorien. Et trettitalls norske og utenlandske fly og skip deltok. Unnsetningene var organisert av myndighetene i flere land - Sverige, Italia, Russland, Frankrike og Norge.

Ikke mange dagene etter forespørselen ble Roald Amundsen skjøvet til side i all offentlighet. Han var ikke lengre aktuell som leder av den norske innsatsen. Såret og dypt fornærmet satte Amundsen i gang med å skaffe midler til en privat ekspedisjon. Det meste gikk galt med de forskjellige fremstøtene. Sponsorer trakk seg, samarbeidspartnere ble borte uten noen forklaring.  Pinlig berørt valgte Roald Amundsen den eneste løsningen som ble tilbudt – den franske flybåten Latham 47. Den 18. juni tok flyet av fra Tromsø med kurs nordover. Etter noen korte radiomeldinger ble alt stille. Latham hadde forsvunnet på ukjent posisjon mellom Tromsø og Bjørnøya.

19:00

Ord og toner med hjemlig klang

 • Oppegård kirke
 • Bill kr. 150,-

Oppegård kirkekulturfestival.

Forfatter og leder av den norske forfatterforening, Sigmund Løvåsen kåserer. Jon Harald Haug spiller norsk musikk sammen med sangerne Tuva W. Hongve og Ingvild Storhaug.

19:00

Kullebunden jazz: Georg Reiss Kvartett

 • Kolben, sal 2
 • Pris 250,-/Medlem student 200,-

Det er virtuose musikere Georg Reiss presenterer. Pianisten David Skinner er en oppfinnsom og morsom musiker. Han har en rå teknikk og spiller stride-piano så det spruter.

Trommeslager Marcus Lewin er en utrolig humørfylt og swingende trommeslager.

Stig Hvalryg spiller bass, elegant og swingende. Georg Reiss regnes som en av Norges mest allsidige klarinettister.

Det er klart for en kveld med swingende jazzmusikk av beste sort!

20:00

Fredag 31. mars

Gospelkonsert med Samuel Ljungbladh

 • Sofiemyr kirke
 • Bill 200.- / Under 18 kr 150,-

Oppegård kirkekulturfestival.

Den kjente svenske gospelsangeren  Samuel Ljungbladh synger sammen med ungdomskoret Opus og Engangskoret( som gjerne stiller opp mot 100 voksne)

19:30

Lørdag 1. april

Barn i Kolben: Alvin og Troll

 • Kolben, sal2
 • Gratis

En forfriskende musikalsk barneforestilling! Bli med alven Alvin og bestekompisen trollet ut på eventyr og opplev spenning, humor , action og musikk i samme pakke, iscenesatt av en trio bestående av erfarne og dyktige skuespillere. Passer best for barn mellom 3-6 år.

12:00

Søndag 2. april

Avslutningskonsert: GF Handel: Messias

 • Sofiemyr kirke
 • Bill.: kr. 300.-

Oppegård kirkekulturfestival avsluttes med dette sentrale verket, ledet av kantor Bernt Nordset. Det Oslo.baserte orkesteret Barokkanerne medvirker nok en gang sammen med 4 unge og dyktige solister.

Renate Staal Nygaard (sopran)

Daniel Sæther (kontratenor)

Henrik Hundsnes (tenor)

Olle Holmgren ( bass)

Sofiemyr kammerkor og Barrokanerne,

ledet av Walter Reiter

Dirigent Bernt Nordset

19:00

Mandag 3. april

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Glee Club Fløysbonn - sesong 2

 • Kolben, sal 1
 • Pris 230,-/ 230,-

De musikalske elevene på Fløysbonn skole inviterer igjen til musikal i Kolben. I år kommer. Glee Club tilbake med nye skuespillere, ny musikk og nytt drama. Inspirert av amerikansk High School der Glee-konkurranser med storslåtte sang og dansnumre, mellom skolekor meget populære, og skolene satser mye penger og prestisje på å vinne.

Fjoråret var en skikkelig aha-opplevelse. Dette konseptet fenget både musikal-elever og publikum, og det ble en suksess mye større enn det vi hadde drømt om. Nå er vi i gang igjen, og vi er selvfølgelig spente på om lykkes også i år. Forskjellen fra i fjor er dramatisk. 40 av 70 elever i ensemblet var 10.-klassinger og er derfor av naturlig grunner ikke med i årets musikal. Heldigvis er det ingenting å si på rekrutteringen så det å fylle opp med 40 nye elever går greit. Spørsmålet er derfor: blir det like bra eller bra nok med så mange helt nye elever…?

19:00

Tirsdag 4. april

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Strikk og lytt

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Ta med deg strikketøy (eller annet håndarbeid) og lytt til en av våre bibliotekarer som leser nøye utvalgte tekster, alt fra lyrikk til romanutdrag.

Det er fint å høre sammen enten man strikker, spikker eller driver med annet håndarbeid. På Strikk & Lytt vil en av våre bibliotekarer lese høyt fra tekster han eller hun selv har valgt til formålet. Det kan være et romanutdrag, en novelle eller flere kortere tekster satt sammen.

Det serveres kaffe og kjeks, og innimellom lesingen er det tid til å snakke sammen om strikking, litteratur eller noe helt annet.  Strikk & Lytt arrangeres i samarbeid med Oppegård Husflidslag.

PS: Det er lov å komme helt uten håndarbeid også.

19:00

Glee Club Fløysbonn - sesong 2

 •  Kolben, sal 1
 • Pris 230,-/ 230,-
De musikalske elevene på Fløysbonn skole inviterer igjen til musikal i Kolben. I år kommer. Glee Club tilbake med nye skuespillere, ny musikk og nytt drama. Inspirert av amerikansk High School der Glee-konkurranser med storslåtte sang og dansnumre, mellom skolekor meget populære, og skolene satser mye penger og prestisje på å vinne.
 
Fjoråret var en skikkelig aha-opplevelse. Dette konseptet fenget både musikal-elever og publikum, og det ble en suksess mye større enn det vi hadde drømt om. Nå er vi i gang igjen, og vi er selvfølgelig spente på om lykkes også i år. Forskjellen fra i fjor er dramatisk. 40 av 70 elever i ensemblet var 10.-klassinger og er derfor av naturlig grunner ikke med i årets musikal. Heldigvis er det ingenting å si på rekrutteringen så det å fylle opp med 40 nye elever går greit. Spørsmålet er derfor: blir det like bra eller bra nok med så mange helt nye elever…?
19:00

Tyskland – Europas sentralmakt!

 • Kolben, kinoen
 • Gratis

Kate Hansen Bundt er generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomite, og statsviter for Universitetet i Oslo. Hun er for tiden styreleder i Norsk Utenrikspolitisk Institutt, og har vært medlem av flere regjeringsoppnevnte utvalg, blant annet om norsk sikkerhetspolitikk og om Norges avtaler med EU gjennom EØS, den såkalte «Europautredningen».

Bundts faginteresser omfatter Tysklands politiske utvikling og rolle i Europa, den europeiske integrasjonsprosessen gjennom EU, og de transatlantiske relasjoner gjennom NATO. Hun var stipendiat ved Humboldt-universitetet i Berlin under DDR-regimets siste år, og skulle ha de beste forutsetninger for å snakke om Tyskland i et europeisk perspektiv.

19:00

Onsdag 5. april

30 år på Stortinget

 • NB: Starter 10.30
 • Sted: Kolben kulturhus, sal 1
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

Stortingets 1. visepresident og stortingsrepresentant Marit Nybakk om sine 30 år på tinget.

10:30

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafé Boka for ungdom

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til Kafé Boka i ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra kl. 14.30 - ca. kl. 16.00. Kaféen er åpen for gutter og jenter på 5. - 7. trinn.

Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz eller vi spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok. Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen.

Det blir servering av boller og kakao til de som er der fra starten av. Underholdning eller konkurranser ca. kl. 15.00. Spill, gjør lekser eller bare slappe av. Gratis Wi-Fi.

14:30

Glee Club Fløysbonn - sesong 2

 • Kolben, sal 1
 • Pris 230,-/ 230,-

De musikalske elevene på Fløysbonn skole inviterer igjen til musikal i Kolben. I år kommer. Glee Club tilbake med nye skuespillere, ny musikk og nytt drama. Inspirert av amerikansk High School der Glee-konkurranser med storslåtte sang og dansnumre, mellom skolekor meget populære, og skolene satser mye penger og prestisje på å vinne.

Fjoråret var en skikkelig aha-opplevelse. Dette konseptet fenget både musikal-elever og publikum, og det ble en suksess mye større enn det vi hadde drømt om. Nå er vi i gang igjen, og vi er selvfølgelig spente på om lykkes også i år. Forskjellen fra i fjor er dramatisk. 40 av 70 elever i ensemblet var 10.-klassinger og er derfor av naturlig grunner ikke med i årets musikal. Heldigvis er det ingenting å si på rekrutteringen så det å fylle opp med 40 nye elever går greit. Spørsmålet er derfor: blir det like bra eller bra nok med så mange helt nye elever…?

19:00

Torsdag 6. april

Ingrid Olava - Hekt

 • Kolben, Sal 2
 • 350,-
Ingrid Olava har for lengst sunget seg inn i våre hjerter og befestet sin posisjon som en av landets mest substansielle artister.
 Siden den kritikerroste debuten med «Juliet’s Wishes» har Ingrid Olava med sin karakteristiske stemme og vakre pianospill levert et imponerende antall konserter, samt en låtkatalog som har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 10 år. Nå er hun aktuell igjen med ny musikk, filminnspilling, og en lang rekke konserter. HEKT er tittelsporet på en tospråklig EP som ble til dypt inne i en svensk skog. På leting etter ny retning ble det viktig å omfavne både norsk og engelsk, det umiddelbare og direkte, og det mer poetiske og innadvendte. Resultatet har blitt en dypt personlig, og ganske så cinematisk utgivelse.
19:00

Glee Club Fløysbonn - sesong 2

 • Kolben, sal 1
 • Pris 230,-/ 230,-

De musikalske elevene på Fløysbonn skole inviterer igjen til musikal i Kolben. I år kommer. Glee Club tilbake med nye skuespillere, ny musikk og nytt drama. Inspirert av amerikansk High School der Glee-konkurranser med storslåtte sang og dansnumre, mellom skolekor meget populære, og skolene satser mye penger og prestisje på å vinne.

Fjoråret var en skikkelig aha-opplevelse. Dette konseptet fenget både musikal-elever og publikum, og det ble en suksess mye større enn det vi hadde drømt om. Nå er vi i gang igjen, og vi er selvfølgelig spente på om lykkes også i år. Forskjellen fra i fjor er dramatisk. 40 av 70 elever i ensemblet var 10.-klassinger og er derfor av naturlig grunner ikke med i årets musikal. Heldigvis er det ingenting å si på rekrutteringen så det å fylle opp med 40 nye elever går greit. Spørsmålet er derfor: blir det like bra eller bra nok med så mange helt nye elever…?

19:00

Fredag 7. april

Brettspillkveld

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Human-Etisk Forbund Oppegård og Oppegård bibliotek inviterer barn, ungdommer og voksne til brettspillkveld.

Spillkveld er et hyggelig samlingspunkt for spilleglade i alle aldre. Oppegård lokallag av Human-Etisk Forbund serverer pizza kl. 19.30 og er eier av den store samlingen brettspill som du kan velge blant. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Snacks og brus hele kvelden! 

Det vil bli bestilt pizza på bakgrunn av hvor mange som har møtt opp kl. 18.30, så om du vet at du kommer nærmere kl. 19.30 (og gjerne vil ha pizza), kan det være greit å gi beskjed til en av vertene på forhånd her på Facebook. Dessuten veldig greit at de som har planer om å komme melder seg på arrangementet, da vi bruker dette som en pekepinn for å kjøpe inn brus, snacks og godteri.

18:00

Lørdag 8. april

Barn i Kolben: Påskepynt med Husflidslaget

 
 • Kolben, biblioteket
 • Gratis
Kom til biblioteket og lag enkel påskepynt. Oppegård Husflidslag stiller med materiell og hjelper store og små. Passer best for barn i alderen 4-9 år.
12:00

Søndag 9. april

Kolbotn Oslo-Studentenes IK

 • Sofiemyrhallen
 • 100,-

Det er klart for nok en hjemmekamp for Kolbotns A-lag for herrer i senior håndball i andredivisjon. Kom på kamp, og bli med og hei guttene våre frem til seier.

16:00

Mandag 10. april

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Tirsdag 11. april

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner.

Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Onsdag 12. april

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Mandag 17. april

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Onsdag 19. april

Fortellerstund: Dikt og slikt med sang og ugang

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Dikt og slikt med sang og ugang Dikt kan være en måte å lære seg nye ord på eller skape fine fantasirom. Enda morsommere blir det om man beveger seg og kanskje synger litt til tekstene. Hilde har funnet dikt fra blant annet Thomas Marco Blatts «Bror, søster» fra 2016.

11:00

Russland i dag

 • Sted: Kolben kulturhus, Sal 1
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

 Journalist , historiker og forfatter HalvorTjønn

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafé Boka for barn og ungdom

Velkommen til Kafé Boka i barne og -ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra kl. 14.30 - ca. kl. 16.00. Gratis boller og kakao serveres kl. 14.30.

Underholdning eller konkurranser ca. kl. 15.00. Spill, gjør lekser eller bare slappe av.

Gratis Wi-Fi. 

14:30

Torsdag 20. april

Amund Maarud & Jace Everett

 
 • Kolben sal 1
 • Pris 280,-
Den amerikanske låtskriveren og artisten Jace Everett ble for alvor en gjenkjennbar stemme over hele verden da han leverte soundtracket til TV-serien True Blood.
Hvem har ikke hatt linjen «I wanna do bad things with you» på hjernen i løpet av de siste årene.
Jace var allerede da en merittert artist med flere albumutgivelser på samvittigheten. Men, han kommer ikke alene. En av Norges mest anerkjente gitarister, Amund Maarud, er den andre halvparten av duoen som skal by på egne låter og sitt energiske gitarspill sammen med Everett.
Maarud er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger.
20:00

Fredag 21. april

deLillos

 • Kolben, sal 1
 • Pris: 380.-

Oslo-bandet deLillos startet opp allerede i 1984 frontet av Lars-Lillo Stenberg. Med en enorm mengde allsangvennlige hits i kofferten har virkelig deLillos bevist seg å være et av de fremste innenfor norsk rock. Folkefavorittene «Smak av honning», «Neste sommer», «Flink», «Kokken Tor» og «Tøff i pysjamas» vil for alltid stå fjellstøtt både live og i det gode gamle albumformatet. I 2016 kom de ut med platen Peiling på seiling, som høstet strålende kritikk fra samtlige aviser!

19:00

Lørdag 22. april

Barn i Kolben: Håvard fra NRK Super

 • Barn i Kolben: Håvard fra NRK Super
 • Kolben, Sal 1
 • 150,-/ 150.-

Håvard er et kjent ansikt for de fleste fra bl.a Barn ingen adgang og Barne-tv på NRK Super! Nå er Håvard klar med et nytt og underholdende show hvor han demonstrerer grønnsakskarate, forskjellige eksperimenter og arrangerer morsomme konkurranser sammen med publikum. Håvard tar også med gitaren og spiller kjente og kjære sanger - i tillegg til noen nye og litt rare... Håvard vil veldig gjerne hilse på deg etter showet 

12:00

Separatutstilling Tone Larsen

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Tone Larsen viser separatutstilling "45 malerier" i regi av Kolbotn maleklubb

Utstillingen henger fra 22. til 29 april.

12:00

ORC: Backstage Rock Pub - Gentle Groove

 • Kolben, sal 4
 • Pris 175,- / (medlemmer ORC 150.-)
Lørdag 22. april byr vi på Gentle Groove, et av Europas beste Led Zeppelin-tributeband. De har varmet opp for Deep Purple, og de har sågar spilt for selveste Robert Plant etter en av hans konserter i Oslo! I fjor feiret bandet 20-årsjubileum.
 
Bandet består av Jan Erik Salvesen, Simon Sigurdson, Erik Lillehagen, Igor Fazlioulline og John Kristian Alterskjær.
18:00

Søndag 23. april

To rustne herrer: Hvis helsa holder– The Show

 • Kolben, Sal 1
 • 500.-
Ole Paus og Jonas Fjeld er tilbake som To rustne herrer og feirer sitt 20-årsjubileum med nytt show. Mye har skjedd siden 1996. Blant annet har vi fått mobiltelefoner, Internett og strømming av musikk. Men det hindrer ikke to av Norges ubestridte musikalske storheter fra å tørke støv av gamle sanger og gitarer. I tillegg er duoen allerede i gang med å skrive nye sanger sammen. Velkommen til en strålende aften med to rustne herrer som ønsker å røre, få deg til å le, gråte og klaske hendene sammen i ren begeistring - hvis helsa holder

17:30

Mandag 24. april

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 25. april

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Onsdag 26. april

Penger lukter ikke

 • Sted: Kolben kulturhus
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

Forfatter, programskaper, journalist og komiker Torkjell Berulfsen

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Det Betales - Beatlemania`67

 
 • Kolben. sal 1
 • Pris 420/ (A-kort 315,-)
Det Betales Bandet har gjort tribute til The Beatles i over 40 år! Nå er de aktuelle med nytt show med fokus på albumene Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band og Magical Mistery Tour. Dette er Flower Power show, med farger, god musikk og masse energi ! Og med seg har de noen av landets beste vokalister.
19:00

Torsdag 27. april

Kullebunden Jazz: Litteratur møter jazz

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 200/150,-(medlem/ student)
To forfattere og ett band - med forfatterne Brynjulf Jung Tjønn, Ida Hegazi Høyer og bandet Duetrost. I samarbeid med Kullebunden Jazz.
 
Duetrost er en spilleglad jazztrio som består av Håkon Aase (Seljord) – fiolin, Fredrik Karwowski (Tårnåsen) – gitar, Knærten Simonsen (Oslo) – trommer .
Ida Hegazi Høyer (f. 1981) har vunnet flere priser, blant annet EUs litteraturpris, for romanene "Ut ", "Unnskyld " og "Fortellingen om øde". Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) har blant annet gitt ut "Så vakker du er" som han vant Brageprisen for i 2013.
Arrangeres i samarbeid med Kullebunden Jazz. 
 
20:00

Fredag 28. april

Anne Kat Hærland - Gudbedre!

 • Kolben, sal 1
 • 495.-
Vi vet mer om vilt fremmede enn det vi strengt tatt trenger. Selv politikerne våre er på snapchat! Som om et privat bilde av helseminister Bent Høie med en skinkebaguette i hånden er det som skal til for å få kidsa til å beinfly til valglokalet. Deltagerne i ”Skal vi danse” byr generøst på hver eneste private tragedie de kan komme på i håp om å klamre seg til parketten i en uke til, og nesten ingen rosa-bloggere tør å mene noe som helst av frykt for å støte fra seg sponsoren sin. I stedet poserer de på rød løper i klær de har fått gratis, og når de åpner kjeften kommer det kun ut en strøm av produktnavn. I en verden av blottere har den påkledte blitt den rare. Gudbedre! Det gjøres på forhånd oppmerksom på at forestillingen inneholder ”sjikane”, ”mobbing”, ”hetsing”, og ”uthengning” Eller ”satire” som det het i gamle dager. Velkommen.
19:00

Lørdag 29. april

Barneteater: Askeladden og de gode hjelperne

 • Kolben, sal 2
 • Pris: 50,- (barn),75,-(voksne)

Askeladden og de gode hjelperne er et klassisk eventyr som mange barn har et forhold til også i dag. Askeladden er en type som ser mulighetene der andre snur ryggen til, og eventyret med de gode hjelperne handler også om inkludering og åpenhet mot folk som er annerledes enn en selv.

Produsert og fremført av Askeladden Friteater. En familieforestilling inspirert av Asbjørnsen og Moes folkeeventyr - fra 2 år. Bill. 50 (b)/75 (v)

12:00

Mandag 1. mai

Thank`s Jimi Festival

 • Kolben, utenfor
 • gratis

"Thanks Jimi Festival" samler gitarister, slagverkere, vokalister og andre musikere til en felles hyllest til Jimi Hendrix «world wide on web». Festivalen ble startet i Polen for flere år siden av Lescek Cichonski, og Norge har siden 2010 vært representert ved arrangementet på Kolbotn Torg i regi av Oppegård kulturskole I 2014 deltok ca 75 musikere i alle aldre. Det er et stykke igjen til rekorden i Guinnes rekordbok på 7273 gitarister samlet på torget i byen Wroclaw i Polen.

Festivalens musikalske leder og primus moter er gitarlærer ved Oppegård kulturskole, Mirek Kaczmarczyk. Festivalen/konserten er et tilbud til lokalsamfunnet vårt og til Follo - regionen, samtidig som vi setter Kolbotn på det musikalske kartet.

Oppegård kulturskole samarbeider med Kulturhuset, Ungdomshjørnet og fritidsklubbene i Oppegård kommune. Polske teknikere sørger for at konserten streames  og sendes i sanntid på nettet.

STED: KOLBOTN TORG

TID: Oppmøte kl.14.00

KONSERT kl.16.00  --  avsluttes senest kl.18.00 )

16:00

Tirsdag 2. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Separatutstilling Eva Huus og Lena Meyer

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Maleklubben inviterer til separatutstilling med Eva Huus og Lena Meyer: "Kvinner. Fugler. Vann".

Utstillingen henger 2 - 10 mai.

18:00

Onsdag 3. mai

Fortellerstund: Vil du snakke med meg pappa?

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Kasper sitter på gulvet og bygger borg da pappa kommer inn og vil fortelle noe vanskelig til ham. Kasper vil ikke høre på pappa men fortsetter leken med å flytte vakter ut i skogen. Det er han som er kongen og han som bestemmer. Hilde forteller om to pappaer. Det er Kaspers pappa i «Hva er det med pappa?» og Noas pappa i boka «Stormhvalen». Fra 3 år.

11:00

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafèboka

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til Kafèboka i barne og  ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra klokken 14.30 til ca. kl. 16.00.  

Gratis boller og kakao serveres kl. 14.30. Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz. eller spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok.  Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen.

14:30

Torsdag 4. mai

Hildegunn Coucheron og Kolbotnkoret: Kjærtegn

 • Kolben, sal 2
 •  Pris 210,-
 
En vakker vårkonsert med Hildegunn Coucheron og Kolbotnkoret, der viser står i sentrum, blant annet fra Coucherons CD ”Øya mi e øya di”, Frithjof Vangs humoristiske, varme og følsomme poesi, tonesatt og arrangert i en moderne, variert og smakfull tonedrakt av Asle Skardal. Med blant annet nordnorske viser som ”Det vi treng”, ”Kaffør skal vi stresse”, ”Nordavind” og ”Kjærtegn”, er det duket for en fin og trivelig vårkonsert! Velkommen!
19:30

Lørdag 6. mai

Barn i Kolben - Musikklek med Kulturskolen

 • Kolben, sal 2
 • Gratis

Kulturskolen har stor glede av å invitere til lek og moro med musikk! Tre erfarne pedagoger som skal synge, spille og leke med dere. Her trengs det ingen forkunnskaper, vi synger med den stemmen vi har. Det blir sanger, sangleker, regler og spill på rytmeinstrumenter. Foresatte, søsken og besteforeldre er hjertelig velkommen! Passer for barn i alderen 1-5 år. Arrangementet er gratis!

12:00

Mandag 8. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 9. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det.

Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Onsdag 10. mai

Så fort kan livet snu

 • Kolben kulturhus/Sal 1
 • Pris: Gratis for seniorakademiets medlemmer, 100 for andre.

Foredrag ved den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly

11:00

Litterært kvarter

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

12:15

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Torsdag 11. mai

Perlende Opera

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 460,- / 360,-
Vi får servert vakre og lidenskapelige arier og duetter, fremført av trioen Opera i Tiden. Trioen er kjent for en fremføring som er morsom, spirituell, levende og uhøytidelig. Sangen ledsages av smaksprøver på ulike musserende viner som passer til musikken.

19:00

Fredag 12. mai

Brettspillkveld

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Human-Etisk Forbund Oppegård og Oppegård bibliotek inviterer barn, ungdommer og voksne til brettspillkveld.

Spillkveld er et hyggelig samlingspunkt for spilleglade i alle aldre. Oppegård lokallag av Human-Etisk Forbund serverer pizza kl. 19.30 og er eier av den store samlingen brettspill som du kan velge blant. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Snacks og brus hele kvelden! 

Det vil bli bestilt pizza på bakgrunn av hvor mange som har møtt opp kl. 18.30, så om du vet at du kommer nærmere kl. 19.30 (og gjerne vil ha pizza), kan det være greit å gi beskjed til en av vertene på forhånd her på Facebook. Dessuten veldig greit at de som har planer om å komme melder seg på arrangementet, da vi bruker dette som en pekepinn for å kjøpe inn brus, snacks og godteri.

18:00

Lørdag 13. mai

Fotoutstilling

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Pensjonistene i Kolbotn fotoklubb viser noen arbeider fra 2016 

Utstillingen henger til 31. mai.

12:00

Mandag 15. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

FSO Storband: Musikk fra storband-æraen

 • Kolben sal 2
 • Pris 180,-

Fra slutten av 1920-årene og frem til tidlig på 60-tallet var storbandjazz publikumsmagnet nr. 1 til konsert og dans over store deler av verden. Øverst på popularitetspyramiden tronet orkesterledere som Duke Ellington, Count Basie, Benny Goodman og Woody Herman.

12:00

Tirsdag 16. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Fredag 19. mai

Sumprock

 
 • Utenfor Kolben
 • Gratis
En årlig tradisjon og vårens store begivenhet som samler hundrevis av ungdom! Flere scener, masse band og kule aktiviteter.
 
Arr: Fritidssentrene i Oppegård og ung@kolben
18:00

Mandag 22. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 23. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Alchemy - The Musical

 • Kolben, sal 2
 • 320.-
Den britiske komponisten, rockemusikeren og artisten Clive Nolan gjester Kolben Kulturhus. Det norske musikkteateret Caamora Norway presenterer Clive Nolans rockemusikal "Alchemy" i full konsertversjon, med norske solister (bl.a. Eirikur Hauksson) og Clive Nolan i hovedrollen. Musikalen passer både for dem som liker tradisjonelle musikals, og for et rockepublikum.
17:30

Onsdag 24. mai

Fortellerstund: Zzzzzum, nam, nam…biene bestemmer

 • Kolben, biblioteksgalleriet.
 • Gratis

Ole Brumm er en av mange som er glade i honning. Selv om biene kan virke skumle fordi de kanskje stikker deg er de også viktige for matproduksjonen i verden. Det finnes mange fortellinger om bier, fra Milne til Per Olav Kaldestad (i 2016). Hilde har fortellerstund om insektene som lager noe av det beste hun vet…

Fra 3 år.

11:00

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Mandag 29. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss. NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

11:00

Tirsdag 30. mai

På nett klokka ett

 •  Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til På nett klokka ett, hvor du kan få hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Mange tjenester, hjelpemidler og opplevelser er kun tilgjengelig via Internett. Vi vil bidra til at du får muligheten til å ta dette i bruk.

På nett klokka ett er et veiledningstilbud for deg som ønsker hjelp til bruk av telefon, nettbrett og PC. Flere og flere tjenester er kun tilgjengelige på nett, og dessuten gir telefoner, nettbrett og pc et hav av muligheter. For mange blir det overveldende, og vi vil derfor gjerne hjelpe deg.

Tilbudet er for folk i alle aldre og både for deg som er nybegynner og for deg som er mer erfaren, men står fast av andre grunner. Du kan komme uanmeldt og få veiledning i en liten gruppe med flere veiledere, eller du kan bestille individuell veiledning hvis du har behov for det. Ta i tilfelle kontakt med biblioteket for bestilling. På nett klokka ett-veilederne består av en gruppe ansatte fra biblioteket, og Sverre H. Storødegård og Håkon Hanssen fra SeniorSurf.

13:00

Onsdag 31. mai

Seniorsurf

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

På Seniorsurf møter du veiledere og deltakere som kan inspirere og hjelpe deg med bruk av Windows og Internett. På onsdager kan du i tillegg få hjelp til enkel bildebehandling. Ta med deg egen pc eller lån av oss.

NB: Seniorsurf fokuserer på bruk av pc/windows. «På nett klokka ett» er bedre om du trenger hjelp med mac, nettbrett og mobil.

13:00

Kafèboka

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Velkommen til Kafèboka i ungdomsavdelingen annenhver onsdag fra klokken 14.30 til ca. kl. 16.00.    Kafeen er åpen for gutter og jenter på 5 - 7 trinn. Gratis boller og kakao serveres kl. 14.30. Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz. eller spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok.  Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen.

14:30

Torsdag 1. juni

Fortellerstund: Jeg må tisse

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Agnethe og Marja Liisa synger og forteller om Nora og lillesøster som trener på å slutte med bleie. Nora synes det er skummelt på do og lillesøster vil helst tisse i en hatt når doen er opptatt. Fra 1 år.

11:00

Tirsdag 6. juni

Kulturskolen: Visuell kunst og Animasjon

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Kulturskolens elever i Visuell kunst og Animasjon viser arbeider laget i vårsemesteret. Bilde, skulptur og animasjonsfilm.

Utstillingen varer fra  6. til- 10. juni

18:00

Onsdag 7. juni

Fortellerstund: Skolestart med Garmanns sommer

 • Kolben, biblioteket
 • Gratis

Agnethe synger, forteller og dramatiserer om skolestart. Sommeren før Garmann skal begynne på skolen tenker han mye. Hvordan kommer sommerfugler ned i magen, og hvorfor kan ikke snart en tann løsne og dette ut? Fra 5 år. 

11:00

Tryllefløytene - Lille speil på veggen der, hvem har flest likes i landet her?

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 250,- / 150,- (Barn og studenter)
En eventyrlig kveld med Tryllefløytene.
19:00

Lørdag 10. juni

Kolbotn konsertorkester: Velkommen sommervind

 •  Utenfor Kolben
 • Gratis
Kolbotn Konsertorkester avslutter årets sesong med den tradisjonelle sommerkonserten. Denne konserten er også et farvel med orkesterets sjefdirigent - og vi får høre noe av hennes favorittmusikk. Dirigent er Maria Molund
13:00

Mandag 12. juni

Follo seniororkester: Sommerkonsert

 • Kolben, sal 1
 • Pris 150,-

Follo seniororkester (FSO) ble stiftet 19.06. 2006 med 20 medlemmer og er pr. idag 53, alle med lang fartstid på sine instrumenter – “nå profesjonelle – alle lønnet av NAV”.

Medlemmene kommer fra Akershus, Oslo og Østfold – er aktive og opptatt med musikk i andre sammenheng i tillegg.

Det at medlemmene er pensjonister, setter orkesteret i stand til å arrangere konserter “midt på blanke formiddagen” – gjerne kl. 12.00. For øvrig øver orkesteret annenhver mandag i Kolben kulturhus fra 10.00 – 14.00. Konsertene følger årvisst et “Vivaldi-mønster”: Vårkonsert, Sommerkonsert og Høstkonsert, som regel i regi av Seniorakademiet i Oppegård.

12:00

Tirsdag 13. juni

Gone Skiing: Ski storband, Kjekstad og Mowday

 
 • Kolben, sal 2
 • Pris 160.-
Ski Storband med solistene Frode Kjekstad (gitar) og Shannon Mowday (sax/treblås), og Biørn Barlo som bandets musikalske leder gyver løs på gitaristen Frode Kjekstads jazzsymfoniske verk for storband, gitar og saksofon – Gone Skiing!
Arrangør: Ski Storband
 
19:30

Lørdag 17. juni

Sommerutstillinger 17. juni - 30. august

 • Kolben, biblioteksgalleriet
 • Gratis

Sommerutstillinger 17. juni - 30. august

12:00

Lørdag 26. aug.

Dagfinn Lyngbø - Supersmud

 • Kolben, sal 1
 • Pris 480,-
Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, DDagfinn Lyngbø, er endelig tilbake på Kolbotn med et nytt ssoloshow! Gled dere til et helaften fylt av stand up og musikalsk humor av og med selveste, DAGFINN LYNGBØ! Forestillingen har fått navnet «Supersmud» og hadde premiere på Ole Bull Scene i Bergen og spiller etter nyttår på Latter i Oslo. Dagfinn Lyngbø har hatt kjempesuksess med forestillingene «Ka e’ vitsen?» (2005), «Evolusjon» (2008) og «Stereo» (2012), som til sammen har solgt ca. 400.000 billetter og har mottatt ikke mindre enn åtte Komipriser, noe som understreker hans posisjon som landets mest populære komiker.
 
 
 
19:00

Fredag 15. sep.

Terje Sporsem- Religion

 • Kolben, sal 1
 • 405,-

Humor i Kolben - Etter flere års søken som ungdom fikk Terje aldri svar fra Gud, og ga til slutt opp. Siden den gang har han latt seg forundre og fascinere av mennesker som mener de har fått svar og som vier livet sitt til skrifter i en bok.

19:00

Onsdag 27. sep.

Ingrid Bjørnov - Steinway to Heaven

 • Kolben, sal 1
 • 495,-

Høsten 2017 er pianistinnen Ingrid Bjørnov tilbake med ny soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte.

19:00
Til toppen