Hundeangrep og erstatning

BLE BITT AV EN ANNEN HUND: Lørdag ble hunden til Arnar Smari (24) fra Nordre Skrenten stygt angrept av en annen, større hund. Etter tre døgn på et dyresykehus, sitter familien nå med en veterinær-regning på 22.000 kroner.

Ble angrepet av en større hund

Lørdag ble hunden til Arnar Smari (24) fra Nordre Skrenten stygt angrept av en annen, større hund. Etter tre døgn på et dyresykehus, sitter familien med en veterinær-regning på 22.000 kroner.

Publisert

Det var lørdag 11. juli at Arnar Smari og svigersøsteren hans gikk kveldstur med familiens to små Chihuahuaer i nærområdet på Tårnåsen.

– Mellom klokken 19:15 og 19:30, da vi var ved krysset Rådyrveien-Søndre Skrenten, ble den ene av hundene våre plutselig angrepet av en annen, større hund. Jeg er usikker på hvilken hunderase den tilhørte, men den var brun og hvit, korthåret og av en mellomstor størrelse. En gutt på åtte til elleve år, som gikk tur i rulleskøyter, klarte ikke å holde tilbake hunden sin. Hunden dro, og gutten datt og mistet båndet, sier 24-åringen fra Nordre Skrenten.

Han sier at det var så vidt han klarte å løfte opp den yngste hunden, som er en fem måneder gammel valp. Chihuahuaen som ble bitt på brystet og på en av de labbene, heter Louis og er halvannet år gammel.

– Det var som et sjokk for oss å se at den ene av hundene våre ble angrepet så hardt. Det var ingen bjeffing fra våre hunder som kunne fremprovosere dette. Det hele var veldig dramatisk, og det strømmet til med folk rett etter at hunden slapp opp taket i Louis, sier Smari. 

Ifølge 24-åringen ble han også bitt i fingrene da han skulle hjelpe hunden sin løs.

Tre dager på dyresykehus

BLE HENTET FRA SYKEHUSET: Louis ble hentet fra sykehuset onsdag 15. juli, men må fortsatt sove med en beskyttelseskrage og gå på antibiotika.

– Det kom en mann som jeg antar var eieren av hunden og faren til gutten. Jeg var veldig satt ut av situasjonen og løp av gårde i bilen til veterinæren. Jeg rakk ikke snakke med eieren og fikk dessverre ikke med meg navnet hans. Jeg tror navnet på hunden er Rex, jeg hørte i hvert fall dette navnet det ble ropt, men er ikke helt sikker, sier Smari.

Han mener det er meget uaktsomt å la et så ung gutt gå tur med en så aggressiv hund, og da i tillegg på rulleskøyter.

– Louis ble innlagt på Skedsmo dyresykehus og måtte tilbringe tre dager der. Det var fare for at lungen kunne bli punktert som følge av skadene. Hunden vår kommer til å overleve, ifølge veterinæren, men Louis har fortsatt store smerter og går på antibiotika og smertestillende, sier Smari.

BLE BITT AV EN ANNEN HUND: Louis (1,5 år) ble bitt av en annen hund lørdag 11. juli.

Ønsker å komme i kontakt med hundeeierne

Nå sitter 24-åringen med en veterinær-regning på 22.000 kroner. Siden skadene skyldes angrep av en annen hund, mener Arnar Smari det er feil at han må betale regningen.

22.000 KRONER TOTALT: Bildet viser fakturaen fra dyresykehuset. Med medisiner i tillegg, ble beløpet på 22.000 kroner, ifølge Arnar Smari.

– Heldigvis har vi hatt forsikring, men vi har måttet legge ut for hele summen mens saken er til behandling hos forsikringsselskapet, og vi betaler også en egenandel, påpeker han.

Smari sier han ønsker gjerne å komme i kontakt med hundeeierne, og har tatt kontakt med Oppegård Avis i håp om å få hjelp med dette.

– Saken blir nok politianmeldt, men vi begjærer ikke den aktuelle hunden avlivet, sier Arnar Smari.

Han vil også understreke at det ikke dreier seg om en heksejakt etter eierne av hunden.

– Jeg ønsker bare å komme i kontakt med eierne av hunden så vedkommende kan ta ansvar. De kan være anonyme selvsagt hvis de gir seg til kjenne, sier 24-åringen fra Tårnåsen.

Les også: Advarer andre katteeiere

Powered by Labrador CMS