Arkiv

Fant 4796 artikler

Tittel Dato

NYHETER: Full brems for utbyggingsplaner på Svartskog – eventyrskogen vernes

Det gamle Høyre-flertallet ville omregulere to omstridte LNF-områder på Svartskog til boliger. Nå slår det nye rødgrønne flertallet full kontra.

NYHETER: Ny Kolbotn skole Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner.

NYHETER: Ny Kolbotn skole – Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune.

KULTUR: Klimafestivalen §112 Bli med på klimafestival!

Lørdag 25. januar inviteres alle til «Klimafestivalen §112» i Kolben. Mye spennende står på programmet, blant annet foredraget «Kunsten å ikke kaste mat» og en klimakonsert, og alt er gratis.

PODKAST: HØR: Endelig et nytt forbud!

Hvorfor er vi så dårlige refleksbrukere, hvem hater Driving Trafikkskole og har Yosef i Madcon egentlig vært på Tårnåsen Bingo?  Dette og MYE mer får du svaret på i Uka med Oavis

SPORT: Sport og spill i Kolben

Driv tok innersvingen på Nordre Follo e-sportlag i helgens turnering under Techlan i Kolben, hvor rundt 100 ungdommer var i sving.

NYHETER: Vintersykling i mørket – Gjør deg så synlig i trafikken som overhode mulig!

Sykler du uten fastmontert lys på sykkelen og blir stanset i en kontroll, risikerer du et forenklet forelegg på 1200 kroner.

NYHETER: Bruker ikke refleks

Snøfattig vinter gjør mørket enda mørkere. Ved to av ungdomsskolene i vårt nærmiljø er refleksbruken skremmende dårlig. – Holdninger må endres, sier Trygg Trafikk.

NYHETER: Lei av lysregulering? Ingen aprilsnarr

– Anleggsarbeidene ved pumpehuset i Tverrveien skal være ferdigstilt 1. april, sier prosjektleder Shima Bagherian i Nordre Follo kommune.

SPORT: Gult er kult i Kollen

Lørdag og søndag 18.–19. januar stilte 22 skiløpere fra Oppegård opp i Holmenkollen under Oslo Skifestival.

NYHETER: Tårnåsen skole – Husk at dere er gode nok

Rektor Nina Sæthre stortrives med å dyrke hverdagshelter på Tårnåsen skole. Inspirasjonen har hun hentet fra Lisa Aisatos kunst.

NYHETER: Sønsterudveien-prosjektet Satte ny kantstein i betong uten å stramme opp kryssene

Prosjektet i Sønsterudveien har møtt nye utfordringer, men Viken fylkeskommune lover å rette alt opp og gjennomføre de tidligere planlagte trafikksikkerhetstiltakene.

NYHETER: NORMAL åpner butikk på Kolbotn torg

Butikkjeden NORMAL har i overkant av 200 butikker rundt om i Europa, inkludert 84 butikker i Norge. Torsdag 2. april åpner de ny butikk på Kolbotn torg.

NYHETER: Gir nytt liv til gammel husmannsplass

Turgåere har trodd det spøker og barna har gått utenom. Nå vil Vibeke og Espen flytte inn på husmannsplassen Korsveien.

NYHETER: Innfører kvoteordning

Follo Ren innfører kvoteordning på gjenvinningstasjon på Sofiemyr. Nå skal det skilles bedre mellom privatperson og næringsdrivende.

NYHETER: VIDEO: Fakkelmarkering på Tårnåsen skole Varmet hjerter til store og små med flott fakkelmarkering

For tredje året på rad har Tårnåsen skole sørget for en flott fakkelmarkering for et inkluderende læringsmiljø på skolen. Se på videoen inne i saken for å gjenopleve høydepunktene fra arrangementet.

NYHETER: Utsatt for hærverk for 150 000 kroner

Driving Trafikkskole på Sofiemyr har vært utsatt for målrettet hærverk på flere biler to ganger i løpet av den siste måneden. Nå utlover de dusør på 30 000 kroner for å få fatt på den skyldige.

PODKAST: Er e-sport en sport, og har vi nok matbutikker?

I Uka med Oavis denne uka har vi invitert Hege Frøyna og Christian Lund til å prate om e-sport og Techlan, Veronica avslører noen voldelige spill-tendenser, og vi sneier innom matbutikkene.

NYHETER: Matvarebutikker i tidligere Oppegård – Kundene er de store vinnerne

Det dukker stadig opp nye daglig­varebutikker i nærmiljøet vårt. Ekspert på daglig­varebransjen, Odd Gisholt, sier kundene kan glede seg til priskrig.

NYHETER: Matvarebutikker i tidligere Oppegård – Markedet begynner å bli mettet

NorgesGruppen satser stort i tidligere Oppegård. I fjor åpnet de en Meny-butikk på Greverud og en Kiwi-butikk på Myrvoll. Til høsten får Sofiemyr en gigant-Kiwi.

NYHETER: Matvarebutikker i tidligere Oppegård – Dette vil bare skjerpe konkurransen

Mens Rema 1000 Sofiemyr opplevde en nedgang på 5,9 prosent, omsatte nabobutikken Coop Extra Sofiemyr for 5,8 prosent mer enn i 2018.

NYHETER: Matvarebutikker i tidligere Oppegård Bom og kantstein bremset omsetningen

Rema 1000 Sofiemyr hadde en kraftig økning i omsetning i flere år etter at Erlend Herbjørnrød tok over som kjøpmann i 2010, men i fjor hadde Oppegårds tredje største dagligvarebutikk en nedgang på rundt 6 prosent.

SPORT: Loppetassen håndballcup Stor håndballglede for de minste spillerne

I helgen arrangerte Oppegård IL Loppetassen håndballcup. En cup for alle håndballglade barn.

NYHETER: Veinavn-debatten raser videre

Ny kommune, men en rekke veier heter fortsatt det samme i både Oppegård og Ski. Slik må du handle i en nødsituasjon.

LOKALT: Kortgått mat Fant kantareller i januar

Conny Karlsson (62) fra Tårnåsen ble veldig overasket da han i går fant kantareller i skogen.

NYHETER: Eiendomsskatt Drømmer om Robin Hood-skatten

Kommunestyrerepresentant og gruppeleder for Nordre Follo Rødt, Tore Bernt Kristiansen, er skuffet over at forslaget hans om innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo har blitt nedstemt.

NYHETER: Beredskapssenteret Kan bli mer helikopterstøy enn tidligere forventet

Luftforsvaret utelukker ikke at Bell-helikoptrene deres kommer til å fly over boligområdene ved beredskapssenteret etter at Politiets helikoptertjeneste flytter inn til Taraldrud i september.

NYHETER: Boligutvikling på Fløysbonn Vil bygge opptil 1200 boliger på Fløysbonn

Solon Eiendom har store boligplaner for de såkalte Jernia- og DSV-tomtene samt de andre tomtene de har kjøpt på Fløysbonn og Sofiemyr i det siste, men omreguleringsprosessen vil ta flere år.

SPORT: Bryting Bli med på gratis brytelek

Jenter fra åtte til tolv år inviteres til å prøve bryting hos Kolbotn Brytegruppe, som er en av Norges ledende bryteklubber med lange tradisjoner. Tilbudet er gratis frem til vinterferien.

NYHETER: – Vi må tåle barnas motgang

Ungdomsmentor Anne Marie Mork fra Tårnåsen vil at foreldre skal bli flinkere til å stå i det som er ubehagelig for barna, ikke bare forsøke å løse problemene.

KULTUR: Høydepunkter i kø på nyttårskonserten

Tårene satt løst hos publikum på den tradisjonsrike konserten. Se bildene.

NYHETER: Beredskapssenteret Befaring med helikopterlanding på beredskapssenteret

Onsdag 8. januar ble det gjennomført befaring med helikopterlanding på det nye beredskapssenteret som bygges på Taraldrud. Samtidig ble det observert to militære helikoptere fra Luftforsvaret. Disse fløy lavt over boligområdene like ved senteret og skapte uro hos lokalbefolkningen.

NYHETER: Utbygging av Storebukta – Er godt innenfor

Leder av utbyggingsprosjektet i Storebukta, Anders Winther Andersen i Solon Eiendom, sier de vil forsøke å montere ytterligere belysning fra brakkeriggen.

NYHETER: Utbygging av Storebukta – Ansvarsfraskrivelse

Den midlertidige gangveien over Storebukta har vært i dårlig stand og uten belysning siden høsten. Innbyggerne er oppgitt over situasjonen og mener at kommunen ikke følger opp utbyggeren og fraskriver seg alt ansvar.

KULTUR: Klare for nyttårskonsert

Med sangfenomenet Alexander Pavelich i front er Oppegård Janitsjar klare til å skape nyttårsmagi i helgen.

NYHETER: Solgte kanelboller for 600.000 kroner i fjor

Nå har Tom og Kjetil på vårt lokale bolleland satt seg et hårete mål for 2020.

PODKAST: – Derfor fortsetter vi som før

Lurer du på hvorfor Oppegård Avis fortsatt skal skrive om det som skjer i gamle Oppegård kommune? I podkasten Uka med Oavis får du svaret.

NYHETER: Alunskiferdeponiet på Taraldrud Deponisaken fortsatt under behandling

Alunskiferdeponiet på Taraldrud skulle ryddes opp innen 1. september 2020. Det ser nå ut at fristen kan bli utsatt ytterliggere.

NYHETER: Mengder med data har gått tapt

Spoortz, som leverer løsninger til både Kolbotn IL og Oppegård IL, har fått problemer etter en varslet nedetid. Nå jobbes det på spreng for å få tjenesten opp og gå igjen.

NYHETER: Prosjektet Vinterland Fra skøyter til ballspill

Kommunen har fjernet vantet fra plastisbanen, som har stått ubrukt på Jan Baalsruds plass i over en måned. Plastisbanen skal verken kastes eller pakkes bort, ifølge kommunen.

NYHETER: Beredskap i Nordre Follo Viktig melding – lytt på radio

Klokken 12.00 i dag skal Sivilforsvaret teste signalet «Viktig melding – lytt på radio».

NYHETER: Mat for menn Menn på kokkekurs

Mandag denne uken har Oppegård Frivilligsentral startet opp et kokkekurs for menn. Det er fortsatt to til tre ledige plasser.

NYHETER: Trygghetsalarm – Svært beklagelig

Ordfører Hanne Opdan sier det er svært beklagelig at kommunen har sendt ut feil informasjon til brukerne av trygghetsalarm. – De med lavest inntekt får fortsatt gratis trygghetsalarm, understreker hun.

SPORT: Idrettsbussen får rute på Oppegård

Nå får også barna på Oppegård glede av idrettsbussen. Fra og med i dag, er rutetilbudet utvidet.

NYHETER: Blir det bruktbutikk på rådhuset?

Bruktbutikken OMA vil etablere seg permanent i Kolbotn sentrum. Det kan skje allerede i år.

NYHETER: Fra servicetorg til innbyggertorg Åpnet ny møteplass på Kolbotn

Servicetorget har nå endret navn til innbyggertorg, og du finner disse både i Ski og på Kolbotn. Therese Ines Enger fra Ytre Enebakk betjener innbyggertorget i Kolben kulturhus fra klokken 08.30 til 15.00 i hverdager.

NYHETER: Henting av juletrær Gratis levering av juletrær

Kommunen tar imot juletreet ditt. Her finner du en liste over hvor og når du kan levere juletreet i nærområdet ditt.

NYHETER: Stjal øl og brød på Tårnåsen

Natt til fredag var ubudne gjester innom Kiwi Tårnåsen.

DEBATT: Er det de uføre som skal betale prisen for sammenslåingen?

"Er dette sånn det blir videre? At kommunen sparer penger ved å legge ekstra byrder på de uføre som har nok byrder fra før? Er det virkelig denne gruppen som skal betale for at kommunene har slått seg sammen, og at det er dere som styrer?" skriver Gerd Hammerstad i sitt leserinnlegg.

NYHETER: Næringslivet Fra ordfører til styreleder i Oppegård Næringsforum

Den avgåtte ordføreren i Oppegård, Thomas Sjøvold, har tatt over som interim styreleder i Oppegård Næringsforum.

Fant 4796 artikler. Viser 1–50.

Til toppen