Amanda til Espen og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

Forrige helg vant Greveruds egen Klatremus Amandaprisen for beste barnefilm!

«Jubelmus!!!!» stod det på Facebook-profilen til Espen Bråten Kristoffersen på lørdag. Men prisutdelingen måtte han se på tv, for selv lå han med influensa hjemme i Oslo.

– Det er veldig morsomt! Men jeg kunne ikke være i Haugesund sammen med resten av filmskaperne, for jeg lå med influensa... Men da vi fikk høre at vi vant, glemte jeg helt at jeg var syk, for å si det sånn! Jeg fikk en gullmedalje av kjæresten, og danset en liten seiersdans i stua, ler han på telefon fra Oslo.

Første Amanda

Espen B. Kristoffersen fra Greverud er stemmen til Klatremus i barnefilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen.

ELSKER DETTE LIVET: Espen Bråten Kristoffersen koser seg her kafeen PUST på Majorstuen..
ELSKER DETTE LIVET: Espen Bråten Kristoffersen koser seg her kafeen PUST på Majorstuen.. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

– Dette er første gang jeg vinner en Amanda, og det er spesielt hyggelig at alle vi som har vært med på å skape filmen, har vunnet den sammen!

Les også: En Klatremus fra Greverud med Grease i håret

Amandaprisen er en årlig prisutdeling til norsk film som arrangeres av Den norske filmfestivalen og Norsk Filminstitutt for å øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer. Vinnerne tildeles en utgave av Amandastatuetten.

Vinner i joggebukse

Filmen ble nominert i flere kategorier, blant annet Årets film.

Men det var det Kongens Nei som vant. I Beste barnefilm-kategorien, konkurrerte de mot Snekker Andersen og Tungeskjærerne.

– Vi skal samles til uka og feire sammen når alle er hjemme fra Haugesund, sier skuespilleren fra Greverud.

Les også: Espen fra Greverud fikk teaterdrømmen oppfylt!

– Bortsett fra influensaen, tror jeg at jeg hadde den mest behagelige prisutdelingen av dem alle; i sofaen med joggebukse, ler han.

PS! Se Espen dubbe Klatremus i videoen øverst i saken! Herunder kan du se traileren til den Amanda-vinnende barnefilmen!

Klikk for å se traileren til Dyrene I Hakkebakkeskogen!

 

 

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen