IRRITERENDE DYRT: Noen kjørte inn i fangeren til Kim Bergseths Tesla, og stakk bare avgårde - uten å legge igjen lapp eller noe. Heldigvis dekker Bergseth sin Tryg-forsikring slike parkeringsskader uten bonustap. Hadde han ikke hatt det, og måtte betalt alt selv, hadde det fort kostet opp til 20 000 kroner, og han måtte ha skiftet ut hele fangeren. Dette skjedde faktisk mens Bergseth var på jobb i forsikringsselskapet, og bilen stod parkert rett utenfor.
Nyheter
IRRITERENDE DYRT: Noen kjørte inn i fangeren til Kim Bergseths Tesla, og stakk bare avgårde - uten å legge igjen lapp eller noe. Heldigvis dekker Bergseth sin Tryg-forsikring slike parkeringsskader uten bonustap. Hadde han ikke hatt det, og måtte betalt alt selv, hadde det fort kostet opp til 20 000 kroner, og han måtte ha skiftet ut hele fangeren. Dette skjedde faktisk mens Bergseth var på jobb i forsikringsselskapet, og bilen stod parkert rett utenfor. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Tid for bulk og hulk

Hvert år er det tusen trafikkulykker i Oppegård, og Kim Bergseth (35) i Tryg forteller at desember og januar er de verste månedene.

Desember. Lav sol, salt på rutene, glatte veier, stresset juletid.

Antall bilskader øker betraktelig denne måneden.

 Les også: Bitt av bil-basillen

– Denner perioden er det spesielt mange småskader. Folk er stressa, og føret er ofte dårlig. Det er faktisk verst i januar, men desember kommer på en god andreplass, sier Kim Bergseth (35), daglig leder i Tryg Forsikring sitt salgssenter på Kolbotn.

Saken fortsetter under bildet. 

TRYGG: Kim Bergseth (35) er daglig leder i Tryg Forsikrings nye salgssenter på Kolbotn.
TRYGG: Kim Bergseth (35) er daglig leder i Tryg Forsikrings nye salgssenter på Kolbotn. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Den farlige telefonen

I følge tall fra Tryg, er det omtrent tusen trafikkulykker i Oppegård hvert år, og dette var stabilt frem til 2006.

Men fra 2006 til 2010 var det plutselig en dobling av dette, og hva var det som kom for fullt i 2006?

Jo - smarttelefonen.

– Dette gjelder spesielt påkjørsler bakfra. Her ble det utbetalt 2,9 millioner kroner i erstatninger i Oppegård i 2016. Da er mobilen ofte årsaken. Deretter følger skader etter rygging og parkeingspåkjørsler, forklarer Bergseth.

Les også: – En svært billig livsforsikring

Han mener mange av disse skadene kunne vært unngått dersom folk hadde latt mobilene ligge, vært mer oppmerksomme og holdt avstand til bilen foran.

Saken fortsetter under bildet. 

Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

De verste månedene

Statistikken viser at det er april og september som er de verste ulykkesmånedene i Oppegård, med november på tredjeplass og januar på fjerde.

Først på femteplass kommer desember. Dette er målt i sum utbetalinger. I antall skader er januar verst, med desember som nummer to.

Gode  råd

Her er Bergseths råd til alle som er ute og kjører: Senk stressnivået. Beregn bedre tid, og ikke bruk mobilen mens du kjører!

Les også: Slik sikrer du barnet ditt riktig i bilen

Og dersom du skulle være så uheldig å kommer borti en bil; legg igjen en lapp med navn og telefonnummer. Bare tenk hvis det var noen andre som kom borti din bil.

NYTT KONTOR: Tryg har fått nye lokaler på Kolbotn, og har et eget service- og salgssenter hvor kundene kan besøke dem.
NYTT KONTOR: Tryg har fått nye lokaler på Kolbotn, og har et eget service- og salgssenter hvor kundene kan besøke dem. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Ulykkesstatistikk

Tallene er levert av Tryg. 

  • Hvert år skjer det omtrent 1000 trafikkuhell i Oppegård kommune.
  • Forsikringsutbetalingene i Oppegård lå på 24,7 millioner kroner i 2016. Stabile tall siden 2008.
  • Det skjer flest eneulykker (altså hvor bare én part er involvert).
  • Fra 2006 til 2010 var det en dobling av antall ulykker. Samtidig kom smarttelefonen.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen