SÅ «TINY»: Den bittelille fjernkontrollen er alt som synes når man installerer en Tiny DAB-adaptor.
Bil
SÅ «TINY»: Den bittelille fjernkontrollen er alt som synes når man installerer en Tiny DAB-adaptor. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Tid for DAB!

Det digitale radioskiftet nærmer seg også her i Oppegård, og det er stor pågang til Ødegården Auto for å skifte ut tilpasse seg den nye, digitale radiohverdagen.

Hos Ødegården Auto har det vært stor pågang for tiden på installeringer av DAB- adaptere.

– Hvis du vil skifte til DAB før nettet slukkes i Oppegård, bør du være ute i god tid, ifølge daglig leder Thomas Engebretsen.

I gang

Det har allerede startet. FM-nettet er på vei ut, og i september vil det slukkes også i Oppegård. Dersom man vil høre på radioen når den tid kommer, må man finne en DAB-løsning. På Ødegården Auto har de allerede hatt stor pågang, med over 50 installerte DAB-adaptere siden februar.

– Problemet er at vi ikke har nok adaptere, det er tomt, og det tar tid å få inn. Det lønner seg å være litt tidlig ute, sier Engebretsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VED SIDEN AV: Fjernkontrollen blir i denne Ford Mondeoen, sittende ved siden av den eksisterende radioen.
VED SIDEN AV: Fjernkontrollen blir i denne Ford Mondeoen, sittende ved siden av den eksisterende radioen. Foto: Veronica Grude Docker

Velger adapter

Det finnes flere løsninger, men den de fleste har valgt hos Ødegården Auto er en type som festes som en fjernkontroll på dashbordet, eller annet passende sted, i bilen, men hvor ledningene er skjult.

– De fleste vil ha en DAB-adapter og ikke en integrert løsning. Den virker bra og er en billig løsning, sier Engebretsen.

Les også: Se vår store DAB-guide

Han legger til at det finnes fullintegrerte løsninger med styring på rattet også, men at det er betydelig dyrere.

Alternativene

Det er muligheter for «plug and play» adaptere. Disse kobles opp via en AUX-ledning i bilen og trenger dermed ingen installering, men ledningen vil også være synlig. DAB-adapter med fjernkontroll er mellomløsningen, hvor man får integrert og skjult alt utenom fjernkontrollen, men for eksempel ikke kan bruke rattet til å bytte kanaler.

BESTSELGEREN: Dette er bestselgeren hos Ødegården Auto.
BESTSELGEREN: Dette er bestselgeren hos Ødegården Auto. Foto: Veronica Grude Docker

De to siste alternativene er enten å legge inn en fullintegrert løsning eller å bytte hele radioen.

– De som har lagt mye penger i bil, de bruker gjerne litt penger på dette også, og velger kanskje en fullintegrert løsning, sier Engebretsen.

Les også: DAB - en helt ny radiohverdag

Hos Ødegården Auto er det modellen Tiny som selger best for øyeblikket.

– Den er grei, enkel og oversiktlig og har kommet best ut i test. Men det kommer nye ting hele tiden, sier Engebretsen.

Stille før stormen

FM-nettet slukkes i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold den 20. september, som den nest siste slukkeregionen i landet. Bare Troms og Finmark får beholde FM-nettet lenger, og slukkes som sistemann den 13. desember. Allerede den 26. april vil FM-nettet i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland stenges, som betyr at det kryper nærmere oss.

Engebretsen påpeker at det er litt roligere igjen nå, men at det er lurt å ikke være ute i siste liten.

– Det er litt stille før stormen igjen nå, men jo fortere jo bedre, for det er lang leveringstid på adapterne, og når det slukkes for godt her, den 20. september, vil det bli kaotisk her, sier han.

TRENGER IKKE ADAPTER: De fleste nye biler i Norge har fullintegrert DAB-løsning, og da trenger man ikke adapter.
TRENGER IKKE ADAPTER: De fleste nye biler i Norge har fullintegrert DAB-løsning, og da trenger man ikke adapter. Foto: Veronica Grude Docker

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen