LÆR KURDISK DANS: Søndag 5. februar inviteres alle til Delta-treff i Kolben. Her kan du lære å danse kurdisk dans med Abdullah Hussain (26), 
flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff (42) og Husan Hussain (36).
Kultur
LÆR KURDISK DANS: Søndag 5. februar inviteres alle til Delta-treff i Kolben. Her kan du lære å danse kurdisk dans med Abdullah Hussain (26), flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff (42) og Husan Hussain (36). (Bilde: Yana Stubberudlien)

Byr opp til eksotisk dans

Søndag kan du lære kurdisk dans, spise gratis gryterett og bli kjent med folk fra flere kulturer!

– Ta søndagsturen til biblioteket klokken 13.00 og bli kjent med våre nye innbyggere, oppfordrer flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff (42).

Hun inviterer alle til å bli med på Delta-søndag, et flerkulturelt treff som arrangeres på biblioteket.

HÅPER MANGE KOMMER: Flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff.
HÅPER MANGE KOMMER: Flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff. Foto: Yana Stubberudlien

– Siden det første arrangementet i januar for ett år siden har vi hatt fem Delta-søndager med mellom 60 og 100 deltakere hver gang, og med god blanding av innfødte og innvandrere, sier bibliotekar Hans Martin Enger.

Han sier førstkommende søndag blir det kurdisk dans med mulighet for å prøve selv.

– Det blir også servert kyllinggryte og vegetargryte. Ellers blir det kaffe og prat, samt aktiviteter for barna og ungdom i regi av Røde Kors Ungdom, sier Enger.

– Vi er villige til å bidra

Brødrene Abdullah Hussain (26) og Husan Hussain (36) har jobbet som advokater i Vest-Kurdistan. De kom til Norge som flykninger fra den krigsrammede byen Aleppo i Syria for henholdsvis 25 og 27 måneder siden.

POPULÆRT: Delta-samlingene er kjempepopulære og samler mange folk hver gang.
POPULÆRT: Delta-samlingene er kjempepopulære og samler mange folk hver gang. Foto: Yana Stubberudlien

– Etter ett år på asylmottaket ble vi bosatt i Oppegård kommune. Vi begynte å lære norsk for 13 måneder siden og vil studere videre for å heve kompetansen vår, sier Abdullah på flytende norsk.

Han ønsker å ta en mastergrad i kriminologi, mens storebroren hans drømmer om å kunne jobbe som diplomat. Søndag vil de lære alle fremmøtte å danse den kurdiske dansen.

– Vi stortrives i Oppegård og er villige til å bidra med det vi kan for å fjerne barrierer som handler om frykt for det som er fremmed, sier 26-åringen.

Flerkulturell møteplass

– Målet vårt med Delta er å skape en flerkulturell møteplass som kan bidra til bedre integrering, vennskap på tvers av kulturer. Vi ønsker også at flere engasjerer seg i frivillige aktiviteter, som i eksisterende lag og foreninger, språkkafe, leksehjelp, turgrupper, strikkeklubber, joggegrupper og annet, sier Enger.

Han sier årets frivillighetsprisvinner Helle Gravli er en ledestjerne og et forbilde som viser hva som kan skje når noen engasjerer seg i noe.

– Delta-arbeidet har vist at det er mange, mange flere enn henne som bruker mye tid og hjertevarme på hverandre, og synes det er gøy og meningsfullt, sier Enger.

LÆR KURDISK DANS: Søndag 5. februar inviteres alle til Delta-treff i Kolben. Her kan du lære å danse kurdisk dans med Abdullah Hussain (26), flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff (42) og Husan Hussain (36).
LÆR KURDISK DANS: Søndag 5. februar inviteres alle til Delta-treff i Kolben. Her kan du lære å danse kurdisk dans med Abdullah Hussain (26), flyktningrådgiver Kjersti Emilie Hoff (42) og Husan Hussain (36).

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen