SVARER OAVIS-REDAKTØREN: Line Storehaug i KrF tok utfordringen, og skrev debattinnlegg på kvinnedagen!
Debatt
SVARER OAVIS-REDAKTØREN: Line Storehaug i KrF tok utfordringen, og skrev debattinnlegg på kvinnedagen! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– En utradisjonell markering

KrFs Line Storehaug mener årets markering går utenfor de tradisjonelle rammene.

Gratulerer alle kvinner her i Oppegård med den internasjonale kvinnedagen .

Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl etterspør leserinnlegg fra ledende kvinnelige politikere her i kommunen og her er mitt svar.

Jeg velger å tro at det er tilfeldigheter at avisen i dag ikke er fylt opp av disse innleggene som Nordheim etterlyser. 2017 sin markering av kvinnedagen strekker seg nok ut forbi de tradisjonelle rammene med paroler og leserinnlegg fra utvalgte samfunnstopper. Det er bare å ta en titt innom sosiale medier så ser en at dagen markeres.

Ikke noen hvilepute

Fra stemmerett for kvinner kommer i 1913 til Gro ble vår første kvinnelige statsminister på 80-tallet har fremskrittene for nettopp kvinner vært formidable.

Men disse fremskrittene av tidligere generasjoner bør ikke bli en hvilepute for vår generasjon av både kvinner og menn.

Les også: – Hvor er dere, Siv, Hanna, merete, Camilla, Ida, Synnøve, Inger Johanne, Benthe, Fatima, Ildri Sylvi og dere andre?

Ulik lønn for likt arbeid, ufrivillig deltid, spesielt i helsesektoren vår, familievold, risikere å ikke få en jobb på grunn av graviditet og mangel på kvinnelige topplederstillinger i det private næringslivet er fortsatt utfordringer vi må ta tak i, også i 2017.

Vi tar kampen!

Det er den internasjonale kvinnedagen i dag og for KrF har nettopp kampen for kvinner i utviklingsland som har hatt en utvikling av kvinners rettigheter som ligger langt bak vår egen vært den viktigste.

Hvis jeg som kristendemokratisk feminist hadde følt meg hjemme i et parole tog hadde min parole vært viet de kvinnene som lever i land der de ikke har rett til å bestemme over egen kropp, der utdanning er ingen selvfølge, der vold fra ektemann skal ties, der menstruasjon blir sett på som urent og der eget politisk engasjement er en utopi.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen