LESERINNLEGG: Jens Nordahl, gruppeleder for MDG i Oppegård.

Debatt Vann og avløp

LESERINNLEGG: Jens Nordahl, gruppeleder for MDG i Oppegård. (Foto: Privat)

Fornuft og rettferdighet på Svartskog

Til slutt tok heldigvis Høyre og Krf til fornuften og ble med på MDGs prinsipp om at alle husstander i kommunen – også de på Svartskog – skal betale den samme avgiftsatsen for vann og avløp.

Det var ett av de mest absurde og nedslående øyeblikkene hittil i denne kommunestyreperioden, da Høyre, Frp, Krf og Ap den 28. november 2016 stemte mot MDG og SV’s forslag: «Det er helt urimelig å pålegge noen av kommunens innbyggere betydelig høyere VA-gebyrer på bakgrunn av geografisk bosted. Alle husstander i Oppegård skal tilhøre samme avgiftsområde,» i saken om Ny forskrift om vann- og avløpsgebyrer i Oppegård kommune.

Bare Venstre støttet MDG og SV i denne saken, forslaget falt med 6 mot 25 stemmer.

Dermed var det en realitet at folk som tilfeldigvis var bosatt på Svartskog gikk en økonomisk usikker fremtid i møte fordi et politisk flertall i kommunen ønsket å velte en helt urimelig høy kostnad for kommunale vann og avløpstjenester over på disse beboerne, anslagsvis et sted mellom 40.000 og 60.000 kroner i årlige avgifter, mot rundt 10.000 kroner for en normalhusholdning.

Heldigvis er det noen ganger slik at tiden modner umodne beslutninger. Noen må ha angret seg – det er svært gledelig at fornuften seiret til slutt – for det er dypt urettferdig at noen innbyggere skal flås av kommunen bare fordi de bor innenfor et definert geografisk område.

Derfor skal Høyre, Krf og Ap roses for at de nå har snudd 180 grader i denne pinlige verkebyllen av en sak.

Men det er grunn til å minne om at denne politiske kuvendingen kunne vært unngått om Høyre og Krf hadde hatt den minste interesse av å lytte til MDG denne høstkvelden for snart to år siden.

Les også: De skaper jubel på Svartskog

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen