ENGASJERER SEG: Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre engasjerer seg rundt fraværsgrensen, og har sendt oss dette innlegget. Hva mener du? debatt@oavis.no!
Debatt
ENGASJERER SEG: Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre engasjerer seg rundt fraværsgrensen, og har sendt oss dette innlegget. Hva mener du? debatt@oavis.no! (Bilde: Privat)

– Fraværsgrensen er super!

– Jeg tror at mange elever trenger ”et spark bak”, og denne fraværsgrensen gjør nettopp det, skriver Unge Høyres Kristian Lefdal i dette debattinnlegget.

Høsten 2016 lanserte regjeringen med Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) i spissen den nye fraværsgrensen.

Den går ut på at hvis du har over 10 % udokumentert fravær i et fag på den videregående skolen, så får du ikke karakter.

Fraværsgrensen har blitt tatt i drift fordi fraværet er for høyt i den videregående skolen, og vi i Unge Høyre mener at det er på sin plass at VGS-elever som får skolegangen sin nesten gratis er forpliktet til å møte opp på skolen og delta i skolefagene for å få seg fortjent til en tallkarakter.

Det er derfor lett å tenke seg at ungdom som møter opp på skolen, lærer mer enn andre.

Les også: – En verden av sand og slaps

Ingen selvfølge

Å ha en skole å gå til er ikke en selvfølge, fordi mange steder i verden så må unge mennesker tidlig ut for å jobbe og forsørge familien sin.

Mange får derfor ikke muligheten til å få seg en ordentlig utdanning. Vi skal derfor være takknemlige over at vi bor i et land som Norge. Å satse på ungdom er viktig, for de er fremtiden vår. Vi er fremtiden deres!

ENGASJERER SEG: Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre engasjerer seg rundt fraværsgrensen, og har sendt oss dette innlegget. Hva mener du? debatt@oavis.no!
ENGASJERER SEG: Kristian Lefdal i Oppegård Unge Høyre engasjerer seg rundt fraværsgrensen, og har sendt oss dette innlegget. Hva mener du? debatt@oavis.no! Foto: Privat

Nå i dag, så viser det seg at fraværsgrensen har blitt en suksess. Fraværet har gått kraftig ned på landsbasis, og nå fylles skolebenkene seg opp med elever. I Sør-Trøndelag så har fraværet gått ned med 44 %.

Les også: – Barnehagene i Oppegård er dårligere enn du tror!

I Østfold har fraværet gått ned hele 38 %. Med andre ord: fraværet i den videregående skolen har gått ned i alle fylker i Norge, til og med på lokalskolen vår! Arbeiderpartiet vil reversere fraværsgrensen, når de i utgangspunktet stemte for dette i Stortinget og sikret flertall.

Unge Høyre mener at dette er helt bak mål!

Vi kan klart å tydelig se at elever møter opp på skolen som aldri før. Det er helt supert! Jeg tror at mange elever trenger ”et spark bak”, og denne fraværsgrensen gjør nettopp det. Som sagt, elever som møter opp på skolen lærer mer enn andre.

Nedgang i fraværet

Vi kan allerede i dag, etter bare ett halvt år i drift, se at fraværet har gått kraftig ned på videregående skoler over hele landet. Det som før var tomme skolebenker, er nå skolebenker fulle av kunnskapsrike elever. Men likevel så ønsker Arbeiderpartiet å avvikle den suksessfulle fraværsgrensen.

Det forstår jeg ikke.

Hvis fraværsgrensen blir reversert, så kommer ikke bare fraværet til å gå opp, men også ”drop-out” tallene kommer til å stige. Vi kommer ikke til å oppdage unge mennesker med psykiske problemer.

Les også: – Utfordringen ligger i eierskapsavtalen til Follo Ren

Vi kommer ikke til å oppdage ungdom som sliter med et eller annet. Det er ikke bra for den norske skolen. Vi er stolte av å lansert et suksessfylt tiltak som har stilt et klart og tydelig krav til elevene som viser at vi bryr oss!

Fraværsgrensen er super!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen