ØNSKET FOLKEAVSTEMNING: Innsender av dette debattinnlegget er ikke fornøyd med håndteringen av kommunesammenslåingsspørsmålet.
Debatt
ØNSKET FOLKEAVSTEMNING: Innsender av dette debattinnlegget er ikke fornøyd med håndteringen av kommunesammenslåingsspørsmålet. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Hva er det du gjør, Thomas?

– Hvorfor skal vi gi opp det vi har så kjært?

Innbyggerundersøkelsen viste 52%, som ikke vil slå sammen Oppegård med andre kommuner. «Vi er store nok, alene». Det sier Frs Geir Amundsen. Hvorfor skal vi gi opp det vi har så kjært?

Ordfører Thomas Sjøvold driver fram kommune sammenslåingen, uten å fortelle oss alt.

I SAMTALER: Innsender skulle nok heller ønsket at Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag ikke hadde snakket sammen om kommunesammenslåing.
I SAMTALER: Innsender skulle nok heller ønsket at Thomas Sjøvold og Ski-ordfører Tuva Moflag ikke hadde snakket sammen om kommunesammenslåing. Foto: Anders Nordheim Dahl

Kommunen har røde tall etter at Kolben, tunellen og skateparken ble mye dyrere enn antatt. Bra saker alt sammen! Men så skal de bygge både svømmehall, idrettshall og omsorgsboliger (som blir dyrere enn luksusleiligheter på Aker Brygge (OA nr. 25)). Det finnes gode sparemuligheter, selvom politikerne ikke vil fortelle oss om det, som å pusse opp Sofiemyrhallen f.eks.

spare

De kommunale veiene, gjør de veldig lite med. Kumlokket i Skiveien, mellom Solbråtan stasjon og Kolbotn kirke, skulle de fikse i fjor Det skrev Oppegård Avis om, da. Det er ikke bedre, idag. Og forresten; var ikke dette kumlokket like ille på 1990-tallet???

Så har vi Mellomåsveien, inn rett etter Knausen. Der lapper de annet hvert år. Men det tar bare noen uker før de dype hullene er der igjen! Og dette er ikke det værste, har jeg hørt...

Hva med de negative sakene?

Hvor er de negative tingene for å slå seg sammen med Ski? Man må dra til Ski for å gå innom kommunale tjenester? Blir Tårnåsen aktivitetssenter flyttet til Ski? Skal psykisk helsetjeneste flyttes til Ski? Barnevernet blir vel flyttet? Voksenopplæringen for asylsøkere blir vel flyttet?

Husker dere vi slo sammen Arbeidskontoret med Ski? Det ble ikke større lokaler for det! Neida, nå får vel alle i NAV Oppegård sparken, så får vi dra til Ski.

Dårligere kultur

Hva med Oppegård bibliotek, som er så alt for lite, og sparer allerede. Så har vi det dårlige biblioteket i Ski. Vil det bli like dårlig i Oppegård? Mister vi søndagsåpent bibliotek i vinterhalvåret?

Så har vi kinoene. Da blir det vel mindre penger til kino i Oppegård, så Ski kan utvikles videre? Ender vel med at Kolben kino blir lagt ned eller så blir det en B-kino, som vi hadde før de bygde Kolben.

KLARTE IKKE Å BLI ENIGE: Ordførerne i Follo-kommunene klarte ikke å enes om å slå sammen alle Follo-kommunene.
KLARTE IKKE Å BLI ENIGE: Ordførerne i Follo-kommunene klarte ikke å enes om å slå sammen alle Follo-kommunene. Foto: Anders Nordheim Dahl

Dette er spørsmål kommunen må stille seg, før de bestemmer seg. Ikke bare «synse».

Hvor er ekspert-gruppen? Finnes det noe slikt? Politikerne har ikke gitt oss svar. Nei, her må Oppegård kommune ta ansvar! Be om utsettelse, og gjør hele prosessen på nytt!

Innbyggerne vil taes med på de større avgjørelsene i kommunen, og vil ha valgmuligheter. Som OA skrev på sin lederplass, vil folket bli hørt. Det har absolutt ikke skjedd i dette tilfellet.

Skeptisk

Ja, jeg er skeptisk til kommune sammenslåingen. Vi vet for lite av konsekvensene, samtidig til at vi er store nok til å fortsette som før. Dette er en udemokratisk og rotete prosess, mener både politikere og journalister.

Hva er det som egentlig skjer Thomas? Har du storslåtte tanker om Oppegård, men tenker at å gi bort Oppegård vil løse alle økonomiske problemer, uten å tenke på konsekvensene?

Å styre en kommune, er som å styre en bedrift. Hadde Oppegård kommune vært en bedrift, ville det blitt slått konkurs. Hvorfor ikke bare betale regningene først, og ikke la det gå ut over de som leier kommunale boliger? Alt handler ikke om idrett og eldre! Økonomi er også en viktig faktor.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen