ENGASJERT: Olav Klungreseth har vært en aktiv debattant rundt fortettingsplanene for Kolbotn og omegn. Her sender han inn nok et innlegg med sine meninger om fortettingsplanene.
Debatt
ENGASJERT: Olav Klungreseth har vært en aktiv debattant rundt fortettingsplanene for Kolbotn og omegn. Her sender han inn nok et innlegg med sine meninger om fortettingsplanene. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Kjære lokalpolitikere. Det er ingen skam å snu

– Det er på tide å lytte til oss som bor her. Et stort flertall av oss ønsker ikke en slik fortetting dere legger opp til ! Ikke kjør over oss, skriver Olav Klungreseth i dette innlegget.

Til lokalpolitikerne i Oppegård kommune.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive enda et innlegg om Kolbotn sentrum, og hadde det ikke vært for den store responsen jeg har fått både direkte og indirekte på mine to første artikler, hadde jeg vel lagt inn årene jeg også. Men dere liker jo engasjement (sier dere i alle fall), så jeg forsøker en tredje gang før 27. mars for å så litt tvil/fornuft i rekkene deres.

Modig av Fatima

Det er kun 1 lokalpolitiker som har skjønt at fortettingen nå har gått for langt, og det er Fatima Valdes Haugstveit som nettopp trakk seg som lokal AP-leder som følge av sentrumsplanen. Mine komplimenter!

 

SKAL UTBYGGES: Kolbotn sentrum med omegn er i støpeformen.
SKAL UTBYGGES: Kolbotn sentrum med omegn er i støpeformen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Det er virkelig modig gjort. Hun gjør det også klinkende klart hvorfor hun trekker seg, og det er fordi hun ikke vil ødelegge det vakre og kjære området som Kolbotn sentrum er blitt frem til i dag, med den fortetting som resten av dere lokalpolitikere legger opp til. Hun melder seg ikke ut, men vil jobbe videre i partiet for det hun tror på. Også for sentrumsplanen. Elegant. Her har mange politikere noe å lære.

Les også: – Nei til nye signalbygg på Kolbotn!

Det som imidlertid er håpløst i AP’s prosess videre, er at de to som rykker opp etter henne ikke skjønner alvoret i hennes beslutning, og begge mener at sentrumsplanen er grei nok.

En fornuftig argumentasjon/dokumentasjon både fra dere to og dere andre uansett parti, mangler fullstendig. Det eneste som kommer frem, er påstander om at Kolbotn blir en trivelig by å bo i, og at den fortetting som er tatt inn i planen, er en fornuftig sammensetning av bygningstyper i bybildet.

Pissprat

Hørt sånn «pissprat». Dere kan jo ikke ha gått gjennom hvert eneste nye område og spurt dere selv om totalbildet virkelig blir en «hyggelig by» for oss som bor her. Attpå til tror dere at her blir det en skjønn forening av folk i alle aldersgrupper samt barnefamilier. Arrogant !

ENGASJERT: Olav Klungreseth har vært en aktiv debattant rundt fortettingsplanene for Kolbotn og omegn.
ENGASJERT: Olav Klungreseth har vært en aktiv debattant rundt fortettingsplanene for Kolbotn og omegn. Foto: Yana Stubberudlien

Den eventuelle forundersøkelse dere måtte ha gjort for å lodde stemningen til beboerne, står i alle fall til stryk, eller den mangler helt. Ut fra min enkle undersøkelse ved å snakke med beboere, vurdere innholdet av mottatte sms’er og mail, samt tilbakemeldinger fra folk som også kjenner noen som er mot fortettingen, har jeg kommet frem til at et stort flertall av oss som bor her,

ikke ønsker en slik kraftig fortetting. Det blir slettes ikke trivelig verken å bo eller oppholde seg i den nye «betongjungelen».

Les også: – Kolbotn blir en trivelig småby for alle

Det er betongblokkene som vil dominere bybildet, og Veslebukta vil bli inngjerdet av betongblokker nærmest vannet. De få rekkehusene dere plasserer bak blokkene, mister og et hyggelig utsyn til vannet eller åpne plasser. I tillegg anslår jeg gjennomsnittsalderen til oss som i dag bor i alt bebygde blokker, til mellom 65 – 70 år. Den kommer til å øke hvis siste sentrumsplan gjennomføres.

PS! Saken fortsetter under bildet! Her kan du studere planen for Kolbotn sentrum, slik den legges frem for kommunestyrets behandling den 27. mars

 

SKAL VEDTAS DEN 27. MARS: Her er tegningen som illustrerer hva politikerne skal vedta eller avslå den 27. mars i kommunestyret. Klikk for høyoppløselig versjon.
SKAL VEDTAS DEN 27. MARS: Her er tegningen som illustrerer hva politikerne skal vedta eller avslå den 27. mars i kommunestyret. Klikk for høyoppløselig versjon. Foto: Oppegård kommune

Lett å undersøke

Dette er fakta som det er lett å undersøke hvis dere ønsker, men det passer vel ikke så sent i prosessen der lederpolitikerne for planen alt har bestemt seg, og dere andre «dilter» bare etter. Ikke pene ord, men beklager, vi føler oss overkjørt. Det må være lov å spørre om det påvirker beslutningprosessen 27. mars dersom vi er et betydelig og stort flertall av sentrumsbeboerne som ønsker en mindre fortetting. Det skulle være interessant å få en tilbakemelding på det.

Hvis dere ikke tror på oss her, så er vi mange nok til å gjennomføre en dør til dør aksjon/underskriftskampanje i sentrum og få frem både innstilling og aldersgruppe til dagens sentrumsbeboere. Men hvis dere ikke ønsker å ta hensyn til oss i det hele tatt, får vi i heller gå i demonstrasjonstog som en beboer etterlyste i oavis.no tidligere, samt kople inn rikspolitikerne og andre medier.

 

Les også: Planlegger folkebad i Kolbotn sentrum

 Det går rykter om at noen lokalpolitikere likevel på interne gruppemøter kanskje vil legge inn noen protester som går på at fortettingen kanskje bør tas litt ned. Vær så snill, ikke la det bli med tankene. La det heller ikke gå prestisje i saken. Gå inn og gjør en jobb for oss som har stemt dere inn. Det er enda ikke for sent. Dere skal også den dagen utbyggingen står ferdig, måles og stå ansvarlig for resultatet.

SKAL UTBYGGES: Kolbotn sentrum med omegn er i støpeformen.
SKAL UTBYGGES: Kolbotn sentrum med omegn er i støpeformen. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Ville vi bodd i by, hadde vi flyttet til Oslo

Kjell G. Pettersen fra Høyre, gjør det helt klart i sitt innlegg i Oppegård Avis, at det blir en «bymessig bebyggelse og at bebyggelsen mange steder blir tett». Ja det blir så tett, at man må ta i bruk grønne takareal for å komme innenfor de tetthetsregler som gjelder. Men hvis vi ville ha bodd i en by, så hadde vi vel flyttet til Oslo?

Vi bor jo nettopp på Kolbotn fordi det er et flott tettsted med mange fine åpninger og variasjoner i forhold til bymiljøet og et nært utsyn til Kolbotnvannet og naturen rundt. Lytt litt til Haugstveit’s argumenter som er de samme som oss beboere. Stå på egne prinsipper, og ta egne valg! Jeg har ellers imøtegått Pettersen i min forrige artikkel da vi er ganske så uenige. Det er nesten utrolig hvor selvsikker han er på resultatet uten å gi oss noe grunnlag å gå ut fra. Kom med dokumentasjon, ikke tro og påstander.

Vi opplever også på møter at både politikere og kommuneadministrasjonen om sentrumsplanen snakker høyt om grønn profil, grønne lunger og «byparken». Hvor da?

Lykke til med valget

Da ønsker jeg dere lykke til på valget 27. mars. Det er kanskje mulig å håpe på et «godt valg»? Hvis dere har problemer med å fatte et riktig vedtak, kan jo dere velge mine forslag:

VEDTAK – Alternativ 1

Følgende områder tas ut av planen og utredes nærmere til høsten 2017.

  • Generasjonsparken
  • Blokker på begge sider av Rådhuset
  • Høyde og utforming av omsorgsboligen over tunellen
  • B3 og B4
  • Tetthet og høyde på blokkene ved DNB-bygget
  • Kanskje et område til som dere selv kommer frem til? 

VEDTAK – Alternativ 2

Hele sentrumsplanen utsettes til høsten 2017 for ny utredning sammen med Skrenten. Områdestabilitet og brannsikring må utredes før nytt vedtak kan fattes.

Ellers kan det jo se ut som om offentlige innsigelser til sentrumsplanen blir tatt hensyn til med en gang, jmf gågata og uttrekkingen av Skrenten, mens innbyggernes innsigelser/kommentarer (antall: 82) ikke blir tatt tilsvarende alvorlig. Sistnevnte blir kanskje bare tatt til etterretning?

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen