DEBATT: Synnøve Kongsrud sitter kommunestyret 2015-2019.
Debatt
DEBATT: Synnøve Kongsrud sitter kommunestyret 2015-2019. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Kolben må bestå!

Kulturhuset må fortsette å være et kraftsentrum og et knutepunkt for innbyggere i Oppegård i det fremtidige Nordre Follo, skriver Synnøve Kongsrud (H).

 En viktig faktor for Kolbens suksess er samarbeidet på tvers av alle tilbudene i huset som resulterer i flott samskaping.

Les også: – Kommunen selger Oppegårds identitet til høystbydende

Dyktige og engasjerte virksomhetsledere har «husmøte» hver sjette uke for alle virksomhetene, og da utveksles ideer og nye allianser oppstår. De knytter kultur, kommunale tjenester, næringsliv og frivillighet sammen.

For mange barn, unge og eldre er Kolben deres tredje hjem. 

Saken fortsetter under bildet. 

MÅ BESTÅ: Kongsrud mener Kolben må fortsette å være storstuen i Nordre Follo. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Huset med det fantastiske i

Kolben inneholder mange forskjellige tilbud, og her er noen eksempler:

  1. Kulturskolen, med over 900 elever som får undervisning i musikk, dans og kultur. Elevene har en møteplass og opplever mestring og eierskap til lokalene og de får bruke den samme scenen som de store stjernene!
  2. Biblioteket er ikke bare et sted å låne, men også et sted å være og oppleve. Et gratis og veldig populært lavterskeltilbud.
    Biblioteket driver også BUA med gratis utlån av sports og fritidsutstyr. De har også en åpen barnehage i lokalene.
  3. Kolben kulturhus tilbyr et variert og attraktivt kulturtilbud. Ett rikholdig program sendes ut til alle husstander. De er en viktig samarbeidspartner for det frivillige kultur- og organisasjonslivet i kommunen. De løfter frem Norske artister og lokale talenter. Kulturhuset hadde 1350 aktiviteter i fjor.
  4. Kolben har også en moderne kino med med 500 visninger pr år.
  5. Seniorsenteret ligger også i Kolben, og hadde i fjor 18000 besøkende i alderen 62 til 100 år. De har åpen kafé, aktiviteter og trim. I tillegg har Seniorakademiet 300 tilhørere på foredrag hver onsdag.
  6. Nærmiljø har sin frivilligsentral i Kolben. Tilfeldige treff skaper dialog og aktiviteter på tvers av lokaler og tilbud.
  7. Psykisk helses plassering i Kolben gjør terskelen lav for å ta kontakt med tjenesten De holder til i fjerde etasje, og ingen ser om du skal på kino eller til psykologen. Alle går inn samme hovedinngang.
DEBATT: Synnøve Kongsrud sitter kommunestyret 2015-2019. Foto: Yana Stubberudlien

Må bestå

I Kolben yrer det av liv på tvers av alder, kjønn, etnisitet og tilbud.

Kulturhuset Kolben må bestå som storstua vår på Kolbotn og i det fremtidige Nordre Follo.

Synnøve Kongsrud (H), Kommunestyret og Levekårsutvalget i Oppegård

Til toppen