ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit er fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og engasjert i lokale saker.
Debatt
ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit er fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og engasjert i lokale saker. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Nei til salg av Oppegård

– I alle dager, er det mulig? Spørsmålet kommer fra fylkestingsrepresentant Fatima Valdes Haugstveit.

I alle dager, er det mulig? Det tenkte jeg når jeg så at Oppegård kommune skulle behandle salg av 37 eiendommer. Ja det var mulig. 10 dager senere vedtok Høyre med sine samarbeidspartier å selge 22 av dem.

Mange i samme båt

Mange kommuner er i samme situasjon. Jeg hører ofte folk si at det er ikke er forskjell mellom partiene, men dette viser en stor forskjell.

Legg merk til hvem som styrer disse kommunene som selger unna mange offentlig eiendommer. For meg virker det som høyresiden setter ideologiske prinsipper foran langsiktige fornuftige løsninger.

Les også: – Jeg er provosert!

Noe om min kommune. Oppegård kommune med grense mot Oslo har vært styrt av et høyreflertall i over 50 år.

Trist

Det er trist å se hvordan verdiene forsvinner fra alminnelig skattebetalere. Det skal de nærmeste årene bygges tusenvis av boliger i kommunen.

SKAL SELGES: Sofiemyrhallen er et av byggene kommunen ønsker å kvitte seg med..
SKAL SELGES: Sofiemyrhallen er et av byggene kommunen ønsker å kvitte seg med.. Foto: Anedrs Nordheim Dahl

Det gjør at vi trenger areal til skoler og barnehager. Kommunen kommer i fremtiden til å trenge å kjøpe tilbake det samme areal som nå selges, til antakelig mye høyere priser. 

Les også: – Stopp støyen, ikke beredskapen

Hvem er det som kommer til å betale dette? Jo, det er skattebetalerne og de som skal flytte inn i nye boliger, som antakelig får enda høyere priser. Det blir enda vanskelig for mennesker med alminnelig inntekt å komme seg inn på boligmarkedet i Oppegård.

Det virker for meg som Høyre nærmest har fått en besettelse i at det offentlig skal selge unna offentlig eiendommer. Til tross for at dette er dårlig økonomi for kommunen på sikt. Vi i Arbeiderpartiet sier nei til salg av Oppegård og oppfordrer kommunens styrende politikere til å tenke seg om på nytt.

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen