ENGASJERT: Severin Breivik er engasjert i samfunnsdebatten.
Debatt
ENGASJERT: Severin Breivik er engasjert i samfunnsdebatten. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

– Ordførerne vil spise Nordby

– Ordførerne i Oppegård og Ski; hold dere unna leflingen om Nordby i Ås kommune til Nordre Follo, skriver innsender av dette innlegget.

Med forbauselse leser jeg at ordførerne i Ski & Oppegård ikke er fornøyd med sitt Nordre Follo 2020. Som fremste folkevalgte, bør de ha konduite nok til ikke å – i samme slengen kapre til seg deler av Ås kommune med i nykommunen. 

De bør respektere det valg Ås kommune har tatt om å ikke bli med til større Follokommune og heller bruke dagene på god politisk styring i egne kommuner – der er det oppgaver nok. Også Stortinget bad Sanner avslutte videre utredninger – i denne saken, men uten at han ville forstå eller høre på Stortinget.

Kommunalt selvstyre

Jeg har stor tro på at den - fra i går av, nye Kommunalministeren; Monica Mæland med sin lange  bakgrunn i kommunesektoren bedre forstår og vil respektere det kommunale selvstyret og kan utvirke til at Dept. avslutter samrøret om å legge mere folk og areal til nye Nordre Follo kommune enn Ski & Oppegård før den kommer i gang i 2020.

Les også: – På vei mot Nordre Follo kommune

Ski nyter sikkert allerede mange fordeler av Åsbygdene tett inntil Ski sentrum, men de må  respektere et «nei».  Et sted må jo også en kommunegrense gå i terrenget og avstandene i Follo er uansett svært så overkommelige uansett. Folk vil høre til et sted/sin kommune

Vis oss

La nå først ordførerne i Ski & Oppegård få vise oss innbyggere hvor flinke og kostnadseffektive de er med sitt prosjekt nye Nordre Follo kommune før de «kaster» seg over nye, spiser av nabokommuner.

Les også: – Kall den nye storkommunen Oppegård

Ski og Oppegård er begge både store nok og kostnadseffektive kommuner som de er i dag! Å lage 1 ny av de to, er dog hverken krise eller Paradis, men OK!  Vis oss nå først alle de lovede innsparinger og effektiviseringer som dette skal gi oss borgerne – jeg lar meg gjerne overraske om 4 år mht det.

Jeg håper også Mæland vil stoppe gigantprosjektet «Viken kommuneregion» inntil Oslo som ligger  «midt i leia» også kommer  med alt annet blir jo parodisk.    

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen