SVØMMEHALL I SENTRUM: Den nye svømmehallen skal bygges der Generasjonsparken ligger nå.
Debatt
SVØMMEHALL I SENTRUM: Den nye svømmehallen skal bygges der Generasjonsparken ligger nå. (Illustrasjon: Sweco/Ola Roald Arkitektur))

– Oser av solid planlegging

Under kommunestyret tirsdag 23. oktober tok Benthe Austad Biltvedt (H) til orde for å rose kommunen for planleggingen av den nye svømmehallen.

Ordfører

Forprosjekt svømmehall ved Kolbotnvannet oser av solid planlegging.  Behovsanalysen er interessant. Den bekrefter at kommunen har et stort behov for svømmehall både for idrettens del, skolesvømming og for allmennheten. Sofiemyrhallen med sitt svømmebasseng er helt utslitt.

I mars i fjor vedtok vi i kommunestyret at svømmehallen skulle ligge på BT3 tomta, nabotomten til Kolben. Lett tilgjengelighet med offentlig kommunikasjon. Og mer liv i sentrum og ved Kolben, og mindre bilkjøring. Mange kan til og med gå eller sykle til svømmehallen.

Forprosjekt svømmehall er solid utarbeidet av Sweco Norge, arkitektkontoret Ola Roald og kommunens prosjektkontor. Alt kvalitetssjekket av firmaet Bygganalyse og driftspersonell i avdeling EIE/UTE. Grundig, spennende og fremtidsrettet. God medvirkning i planleggingen fra idretten, ansatte og brukere gjør dette til et vellykket samarbeidsprosjekt; en svømmehall til bruk for barn, unge og voksne i alle livsfaser. Finansieringspakken; salg av boligetasjene til en utbygger som det forutsettes skal bygge svømmehallen, er nytt i Oppegård sammenheng.  Tildeling av spillemidler og refusjon av mva. vil ytterligere redusere den stipulerte kostnadsrammen på MNOK 284 inkl. mva., noe som er meget fornuftig. Greier vi i tillegg å få til et badebasseng i Kolbotnvannet i samme moment, vil det også være veldig positivt for hele Nordre Follo.

Dette er det bare å glede seg til, men følge godt med på. Kommunens prosjektkontor har her jobbet godt og målrettet, og følger tidsplanen.

Høyre støtter innstillingen fra Formannskapet.

Takk.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen