SVØMMEHALL I SENTRUM: Den nye svømmehallen skal bygges der Generasjonsparken ligger nå.
Debatt
SVØMMEHALL I SENTRUM: Den nye svømmehallen skal bygges der Generasjonsparken ligger nå. (Illustrasjon: Sweco/Ola Roald Arkitektur))

– Oser av solid planlegging

Under kommunestyret tirsdag 23. oktober tok Benthe Austad Biltvedt (H) til orde for å rose kommunen for planleggingen av den nye svømmehallen.

Ordfører

Forprosjekt svømmehall ved Kolbotnvannet oser av solid planlegging.  Behovsanalysen er interessant. Den bekrefter at kommunen har et stort behov for svømmehall både for idrettens del, skolesvømming og for allmennheten. Sofiemyrhallen med sitt svømmebasseng er helt utslitt.

I mars i fjor vedtok vi i kommunestyret at svømmehallen skulle ligge på BT3 tomta, nabotomten til Kolben. Lett tilgjengelighet med offentlig kommunikasjon. Og mer liv i sentrum og ved Kolben, og mindre bilkjøring. Mange kan til og med gå eller sykle til svømmehallen.

Forprosjekt svømmehall er solid utarbeidet av Sweco Norge, arkitektkontoret Ola Roald og kommunens prosjektkontor. Alt kvalitetssjekket av firmaet Bygganalyse og driftspersonell i avdeling EIE/UTE. Grundig, spennende og fremtidsrettet. God medvirkning i planleggingen fra idretten, ansatte og brukere gjør dette til et vellykket samarbeidsprosjekt; en svømmehall til bruk for barn, unge og voksne i alle livsfaser. Finansieringspakken; salg av boligetasjene til en utbygger som det forutsettes skal bygge svømmehallen, er nytt i Oppegård sammenheng.  Tildeling av spillemidler og refusjon av mva. vil ytterligere redusere den stipulerte kostnadsrammen på MNOK 284 inkl. mva., noe som er meget fornuftig. Greier vi i tillegg å få til et badebasseng i Kolbotnvannet i samme moment, vil det også være veldig positivt for hele Nordre Follo.

Dette er det bare å glede seg til, men følge godt med på. Kommunens prosjektkontor har her jobbet godt og målrettet, og følger tidsplanen.

Høyre støtter innstillingen fra Formannskapet.

Takk.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen