MER PENGER: Utvalgslederne skal få mer penger, det reagerer Helge Marstrander (H) på.
Debatt
MER PENGER: Utvalgslederne skal få mer penger, det reagerer Helge Marstrander (H) på. (Illustrasjon: jennynor)

Posisjonen beriker seg på bekostning av fellesskapet

Flertallet i Kommunestyret i Nordre Follo har akkurat bestemt at utvalgslederne skal ha 1.531.000,- kroner i godtgjøring.

Det er kr 1.037.000,- mer enn hva utvalgsledere i Ski fikk. Og faktisk så mye som kr 1.345.000,- mer enn hva utvalgsledere i Oppegård fikk.

Samlet er det altså kr 851.000,- mer enn hva Ski og Oppegård betalte sine utvalgsledere. Er det så mye mer krevende å være utvalgsleder i Nordre Follo?
Svaret er selvfølgelig nei.

FORSIKTIG: Helge Marstrander (H) sier i dette leserinnelgget at han ikke synes noe om de økte godtgjørelsene til utvalgsledere.   Foto: Oppegård Avis

Jeg mener at politikere bør være svært forsiktig med å bevilge seg tvilsomme økte godtgjøringer. En utfordring i dagens samfunn er økt grad av politikerforakt. 

Slike vedtak er med på å bygge opp under den forakten. Det synes tydeligvis ikke de styrende partiene; AP, MDG, SP, V, SV og KrF.

Men faktum er at de har valgt å prioritere penger til seg selv fremfor tjenester til innbyggere. Jeg tror ikke disse partiene har velgerne sine bak seg i vedtaket. 

Vi står foran en svært krevende budsjett behandling. I forslaget fra rådmannen er det f.eks. foreslått å kutte kr 800.000,- til barn og ungdom (Fritidsklubbene).

De styrende partiene kunne altså fjernet dette kuttet ene og alene ved å avstå fra å gi seg selv lønnsøkningen.

 Men det er kanskje dette som er den sosialistiske sides sanne ansikt?

Nyheter Nordre Follo kommunestyre behandler budsjettet

Følg med på kommunestyremøtet nå!

Årets viktigste møte hvor blant annet budsjettet skal behandles, starter klokken 09.00 i kommunestyresalen i Oppegård rådhus og er åpent for alle. Eventuelt kan du se det direkte på NettTV. Les hele saken

Til toppen