MANGE UTFORDRINGER: Det er mange utfordringer, forsinkelser og innstillte tog på Østfoldbanen for tiden.
Debatt
MANGE UTFORDRINGER: Det er mange utfordringer, forsinkelser og innstillte tog på Østfoldbanen for tiden. (Bilde: Peder Blümlein)

– Rart å skylde på NSB - politikerne har ansvaret

Innsender er togpendler fra Greverud, og mener politikerne sitter med hovedansvaret for togkrisen.

Det blir litt rart å skylde på NSB når det gjelder problemer på Østfoldbanen, de eier jo ikke en gang togene de kjører lenger!

Det har vært en villet handling fra Storting og ulike regjeringer om å splitte opp jernbanen i så mange biter at man ikke bare får en oppsplitting av fagmiljøer, men også en pulverisering av ansvar.

Påskudd

Alt sammen under påskudd av å skulle bygge opp jernbanen! Advarslene mot å gjenta feilene fra utlandet, bla. England, har vært mange.

Og mens England prøver å rette opp noe av skaden må man jo ture fram her hjemme... 

Les også: – Innfør Sone 1-pris i Oppegård!

Det løser ingen problemer om andre selskaper, eller eventuelt flere konkurrerende selskaper, skal kjøre på de samme (enkelt-)sporene som i dag.

Slå dem sammen

Min kongstanke er å slå sammen NSB, NSB Gjøvikbanen, Entur, Bane Nor, Jernbaneverket, Flytoget, osv. til ett selskap som kunne ha et totalansvar.

Navnet kunne for eksempel være "Norges Statsbaner", så kunne man forkortet det til "NSB".

Men det forblir nok bare en drøm, særlig nå som landet ikke lenger har en samferdselsminister, men kun en bil- og veiminister, som attpå til representerer Anders Langes Parti!

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen