FORNØYD: Håkon Gulbrandsen i SV gleder seg over responsen på hans underskriftkampanje for å rense Kolbotnvannet med en skikkelig dugnad.
Debatt
FORNØYD: Håkon Gulbrandsen i SV gleder seg over responsen på hans underskriftkampanje for å rense Kolbotnvannet med en skikkelig dugnad. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

– Rens Kolbotnvannet!

– Responsen har vært overveldende, skriver SVs Håkon Gulbrandsen i dette innlegget.

Det har vært veldig moro å oppleve den begeistrede responsen som initiativet vårt om å rense Kolbotnvannet har fått.

De siste dagene har jeg vært i samtale med mange som har tanker om hvordan og tro på at tjernet vårt skal bli friskt igjen.

Det er nok mange som har tatt den dårlige vannkvaliteten for gitt og tenkt at det ikke er noe å gjøre noe med. De siste dagene tyder på at denne innstillingen kan snus og at vi sammen kan få til noe stort.

Dugnad

Det er klart at det må en skikkelig dugnad til der politikerne må få Kolbotnvannet opp på den politiske prioriteringslisten samtidig som folk må gjøre noe i praksis.

FORNØYD: Håkon Gulbrandsen i SV gleder seg over responsen på hans underskriftkampanje for å rense Kolbotnvannet med en skikkelig dugnad. Foto: Anders Nordheim Dahl

Jeg tror at vi sammen kan få et renere og klarere vann hvis vi blir fortalt hva vi kan gjøre for å få det til.

Les også: – La oss rense Kolbotnvannet sammen

Det må gjennomføres en kartlegging av årsakene til hvorfor Kolbotnvannet er som det er. Dernest må det lages en plan med klare mål, tiltak og tidsrammer for hvordan vi skal få det renset.

Les også: Drar i gang folkeaksjon for Kolbotnvannet

I løpet av noen få år bør vi kunne klare å få til en vesentlig bedre tilstand for Kolbotnvannet enn det vi har idag.

Spre informasjonen

Det sies at miljøvern dreier seg om å overlevere jorda til våre etterkommerne i minst like god tilstand som den var da vi fikk den overlevert selv. Hvis barna våre om noen få år kan bade i og spise fisken fra Kolbotnvannet uten å engste seg, har vi klart mer enn det.

Jeg oppfordrer alle til å spre informasjon om underskriftskampanjen Rens Kolbotnvannet slik at saken kan bli tatt opp i Kommunestyret. Et viktig arbeid har startet. Vær med å bidra til en enda bedre kommune for alle!

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen