IKKE PERFEKT: – Stadion hvor vi skal presentere vårt topprodukt er Toppseriens dårligste, skriver innsender av dette innlegget.
Debatt
IKKE PERFEKT: – Stadion hvor vi skal presentere vårt topprodukt er Toppseriens dårligste, skriver innsender av dette innlegget. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Skal vi ha toppfotball i Nordre Follo?

Styreleder Rune Halmøy i KIL Fotball Kvinner er bekymret for situasjonen til toppfotballen i den nye storkommunen.

Jeg var en av grunnleggerne av Follo Fotball og føler sterkt med ildsjelene som prøver å holde hjulene i gang. Jeg tror fortsatt på ideen om en toppklubb og at vi skal ha toppfotball for både kvinner og menn i Follo.

Hvordan står det til på Kolbotn og kvinnefotballen? Dessverre, vi kjenner oss igjen i beskrivelsen fra Follo Fotball. 22 år i toppserien skyldes ikke gode rammevilkår, men en vanvittig innsats av mange frivillige. Hvor lenge holder vi ut?

Lavest dekning

TOPPSERIEJENTENE: Innsender er bekymret for øyeblikk som dette.
TOPPSERIEJENTENE: Innsender er bekymret for øyeblikk som dette. Foto: Merethe Flaate

Akershus har Norges laveste dekning av fotballbaner og Oppegård er Akershus dårligste.

Vi leier baner i andre kommuner for å øke kapasiteten for breddefotballen og for å få en akseptabel kvalitet for toppfotball. Vi drifter banene selv om vinteren, vi betaler baneleie til kommunen og vi må være med å betale for utstyr til banene.

Les også: – Rett og slett historieløst

Stadion hvor vi skal presentere vårt topprodukt er Toppseriens dårligste, i sommer stengte Norges Fotballforbund banen fordi banedekket var for dårlig og direkte farlig for spillerne. Rammevilkår til å leve med?

TOPPSERIEJENTENE: Innsender er bekymret for øyeblikk som dette.
TOPPSERIEJENTENE: Innsender er bekymret for øyeblikk som dette. Foto:

Rammevilkår som kan gi oss toppfotball i vår nye sammenslåtte kommune?

Gjør så godt de kan

De ansatte i kommunen gjør så godt de kan innenfor de rammene de har. Kommunal drift har i tiår etter tiår vist seg å være utilstrekkelig, det er alltid noe annet som må prioriteres høyere.

Les også: – Barnas beste må prioriteres på Taraldrud

Kommunen bruker mye penger på investeringer, drift og vedlikehold av våre idrettsanlegg men klarer dessverre ikke å levere tilfredsstillende resultat.

Vår oppgave som ledere er å ta tak når ting ikke fungerer. Arbeidet med å slå sammen kommunene til Nordre Follo er i gang. Fotballagene i Nordre Follo samarbeider godt og er klar for utfordringene.

Les også: – Det er opprør i Oppegård kommune

Kanskje på tide å overføre pengene direkte til idretten og la idretten selv drifte og vedlikeholde anleggene. Slik det er nå kan det ikke fortsette.

IKKE PERFEKT: – Stadion hvor vi skal presentere vårt topprodukt er Toppseriens dårligste, skriver innsender av dette innlegget.
IKKE PERFEKT: – Stadion hvor vi skal presentere vårt topprodukt er Toppseriens dårligste, skriver innsender av dette innlegget. Foto: Anders Nordheim Dahl

TOPPSERIEJENTENE: Innsender er bekymret for øyeblikk som dette. Foto: Merethe Flaate

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen