UTFORDRER TIL DEBATT: SV og Synnøve Kronen Snyen  utfordrer høyre til debatt rundt boligbyggingen i kommunen.
Debatt
UTFORDRER TIL DEBATT: SV og Synnøve Kronen Snyen utfordrer høyre til debatt rundt boligbyggingen i kommunen. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

SV utfordrer Høyre til debatt om sosial boligpolitikk: Hvordan og hvor skal folk bo i Nordre Follo?

SV utfordrer Nordre Follo Høyre til debatt om sosial boligbygging onsdag 17. oktober klokken 19.00 i kommunestyresalen i Oppegård.

Hvordan skal vi få mangfoldige bomiljøer? Hvordan skal unge få råd til å etablere seg i Nordre Follo? Hvor mye skal det egentlig bygges, og i så fall hvor? Hva med grønne lunger og hundremeterskoger? Dette vil være tema når SV utfordrer Nordre Follo Høyre til debatt om sosial boligbygging onsdag 17. oktober klokken 19.00 i kommunestyresalen i Oppegård.

Det pågår allerede en het debatt om boligpolitikk i kommunen. Gunnar Sveen i 1410 Gamlebyen spør i Oppegård avis om det er et kommunalt knefall for markedskreftene i Oppegård, fordi det ikke er noen barnefamilier i sitt boligsameie på Kolbotn. Jeg har tidligere vært ute i Oppegård avis sagt at politikere må gjøre noe med de sinnsyke boligprisene på Kolbotn og være tøffere i møte med utbyggere for at unge og barnefamilier skal ha mulighet til å flytte til kommunen.

SV har foreslått at kommunen bør vurdere å bygge etter borettslagsmodellen og at noen nye leiligheter skal reserveres for førstegangsetablerere. Jeg ønsker meg et Nordre Follo der unge, som meg selv, skal ha mulighet til å kjøpe sin første bolig. Samtidig vil jeg ha gode grøntområder og lyse boliger av høy kvalitet. Er det i det hele tatt mulig å få til?

Vi vet at det er mange i Oppegård som er engasjert i boligpolitikk og utbygging i kommunen. SV ønsker innspill fra innbyggerne i fremtidige Nordre Follo for hva slags boligpolitikk som bør føres i den nye kommunen. Derfor inviterer vi alle til åpent møte og debatt!

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen