UTFORDRER TIL DEBATT: SV og Synnøve Kronen Snyen  utfordrer høyre til debatt rundt boligbyggingen i kommunen.
Debatt
UTFORDRER TIL DEBATT: SV og Synnøve Kronen Snyen utfordrer høyre til debatt rundt boligbyggingen i kommunen. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

SV utfordrer Høyre til debatt om sosial boligpolitikk: Hvordan og hvor skal folk bo i Nordre Follo?

SV utfordrer Nordre Follo Høyre til debatt om sosial boligbygging onsdag 17. oktober klokken 19.00 i kommunestyresalen i Oppegård.

Hvordan skal vi få mangfoldige bomiljøer? Hvordan skal unge få råd til å etablere seg i Nordre Follo? Hvor mye skal det egentlig bygges, og i så fall hvor? Hva med grønne lunger og hundremeterskoger? Dette vil være tema når SV utfordrer Nordre Follo Høyre til debatt om sosial boligbygging onsdag 17. oktober klokken 19.00 i kommunestyresalen i Oppegård.

Det pågår allerede en het debatt om boligpolitikk i kommunen. Gunnar Sveen i 1410 Gamlebyen spør i Oppegård avis om det er et kommunalt knefall for markedskreftene i Oppegård, fordi det ikke er noen barnefamilier i sitt boligsameie på Kolbotn. Jeg har tidligere vært ute i Oppegård avis sagt at politikere må gjøre noe med de sinnsyke boligprisene på Kolbotn og være tøffere i møte med utbyggere for at unge og barnefamilier skal ha mulighet til å flytte til kommunen.

SV har foreslått at kommunen bør vurdere å bygge etter borettslagsmodellen og at noen nye leiligheter skal reserveres for førstegangsetablerere. Jeg ønsker meg et Nordre Follo der unge, som meg selv, skal ha mulighet til å kjøpe sin første bolig. Samtidig vil jeg ha gode grøntområder og lyse boliger av høy kvalitet. Er det i det hele tatt mulig å få til?

Vi vet at det er mange i Oppegård som er engasjert i boligpolitikk og utbygging i kommunen. SV ønsker innspill fra innbyggerne i fremtidige Nordre Follo for hva slags boligpolitikk som bør føres i den nye kommunen. Derfor inviterer vi alle til åpent møte og debatt!

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen