RYDDET MYE: Vi i Gjersjøelva natur- og kulturpark har nå gjort et grundig arbeid med å fjerne så mye som mulig av kanadagullrisen fra båthavna og helt opp til der Hvitebjørnveien svinger bort fra Gjersjøelva.

Debatt Spredning av kanadagullris i Oppegård

RYDDET MYE: Vi i Gjersjøelva natur- og kulturpark har nå gjort et grundig arbeid med å fjerne så mye som mulig av kanadagullrisen fra båthavna og helt opp til der Hvitebjørnveien svinger bort fra Gjersjøelva. (Foto: Harald Lundstedt)

Svartelistet plante truer Oppegård

"Det var Solveig Joten Svensen som hadde oppdaget spredning av kanadagullris langs Gjersjøelva. Takk for at du gjorde oss kjent med at vi hadde denne uønskede arten", skriver Harald Lundstedt, leder i Gjersjøelva natur- og kulturpark, i sitt leserinnlegg.

SVARTELISTET: Kanadagullris danner store bestander i Sørøst-Norge, der den fortrenger den naturlige vegetasjonen. Foto: Harald Lundstedt

"Svartelistet plante truer", stod det i en av de siste utgavene av Oppegård Avis. Det var Solveig Joten Svensen som hadde oppdaget denne svartelistede arten langs Gjersjøelva.

Takk for at du gjorde oss i Gjersjøelva natur- og kulturpark kjent med at vi hadde denne uønskede arten. Vi har nå gjort et grundig arbeid med å fjerne så mye som mulig av kanadagullrisen.

Det er mer igjen, men vi har nå ryddet fra båthavna og helt opp til der Hvitebjørnveien svinger bort fra Gjersjøelva. Dette er et område vi årlig rydder for krattskog og gjengroing langs stiene. Heretter vil vi også prøve å holde kanadagullrisen nede så den ikke får spre seg.

RYDDET MYE: Vi i Gjersjøelva natur- og kulturpark har nå gjort et grundig arbeid med å fjerne så mye som mulig av kanadagullrisen fra båthavna og helt opp til der Hvitebjørnveien svinger bort fra Gjersjøelva. Foto: Harald Lundstedt

 

Ane Tingstad Grav i Oppegård kommune sier at kanadagullris er en art som kartlegges, men som de så langt ikke har ressurser til å bekjempe.

Oppegård kommune ligger langt nede på listen av kommuner som ikke følger opp arbeidet med bekjempelse av svartelistede arter. Da bør dette bli prioritert i vår kommende Nordre Follo kommune.   

Les også: – Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen